دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 خرداد 1401 - 14:17
آنچه در رویداد «عصر امید» خواهید دید/ ۱۰۵؛

پلیمر «سوپرجاذب آب» به جنگ ریزگردها می‌رود

حفظ لایه‌های گیاهی روی خاکطراح و تولیدکننده پلیمر «سوپرجاذب آب» عنوان کرد: این پلیمر با حفظ لایه‌های گیاهی روی خاک هر منطقه که به علت خشکسالی از بین رفته‌اند با ریزگردها مقابله می‌کند.
کد خبر : 661224
سوپرجاذب آب



حسین پیمان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا اظهار کرد: یکی از بزرگ‌ترین معضلات حال حاضر ایران و منطقه، ریزگردها هستند و ریزگردها به این دلیل به وجود آمده‌اند که لایه‌های گیاهی روی خاک منطقه به علت خشکسالی و کمبود منابع خشک شده و از بین رفته‌اند.


منتخب اصلی و شرکت‌کننده در رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» اضافه کرد: این موضوع موجب شده همزمان با باد، ریزگرد نیز بلند شوند و اگر بتوانیم این لایه‌های گیاهی را روی سطح خاک حفظ کنیم در نتیجه با پدیده ریزگرد مقابله کرده‌ایم.




بیشتر بخوانید:


اختراع سیستم «سقف وافل مهانیت»


فناوری رسوب‌گیر و رسوب‌زدا راهکاری برای پاکسازی حوضچه‌های آب




طراح و تولیدکننده سوپرجاذب آب، مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام عنوان کرد: برای حفظ لایه‌های گیاهی به رطوبت نیاز داریم و در این مناطق بعد از اردیبهشت خاک کاملاً خشک می‌شود و هیچ رطوبتی ندارد.


پیمان متذکر شد: براین اساس برای اینکه رطوبت را در خاک حفظ کنیم، پلیمر تجزیه‌پذیری که قابلیت جذب خیلی بالای آب دارد را به محیط اضافه می‌کنیم و این پلیمر هم آلاینده نیست؛ چراکه تخریب‌پذیر است و می‌تواند حجم بسیار بالایی از آب را هنگام بارندگی در خودش حفظ و در فصل خشک با رهایش آرام آب، رطوبت را در لایه‌های بالایی خاک مراقبت کند.


وی یادآور شد: در نتیجه پوشش گیاهی منطقه حفظ می‌شود و می‌تواند راه چاره مقابله طبیعی با ریزگردها باشد.


طراح و تولیدکننده سوپرجاذب آب مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام توضیح داد: از مزیت‌های این پلیمرها آن است که حجم زیادی از آب را در ساختار خود حفظ می‌کنند و در شرایط بدون باران با رهایش آرام این آب را به خاک پس می‌دهند و از سوی دیگر این پلیمرها زیست‌تخریب‌پذیر هستند و موجب آلایندگی خاک نمی‌شوند.


پیمان درباره اینکه رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی «عصر امید» چه نتایج و بازدهی خواهد داشت؟ چنین پاسخ داد: این رویداد نخستین اتفاق بزرگی است که صنعت را با پژوهشگر مرتبط می‌کند و تولیدکنندگان علمی که معمولاً در بازار صنعتی حضور ندارند تا تولید علمی خود را تجاری کنند با رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی اتفاق خوب رخ می‌دهد.


وی مطرح کرد: در نتیجه صنعتگر و تولیدکننده یا سرمایه‌گذار و پژوهشگر مرتبط شده و اختراعات و تولیدها را در کشور به کار می‌گیرند و این موجب می‌شود این حلقه مفقوده که از ابتدای آکادمیک شدن علم در ایران وجود داشته است از بین برود.




بیشتر بخوانید:


مقایسه ارزان‌ترین تعرفه و بسته اینترنتی با «تعرف‌نت»


طراحی و ساخت صنعتی دستگاه‌های تولید «پارچه خانگی»




به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» به‌منظور معرفی و ارائه تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب و کارهای نوپا و دانش‌بنیانی و فرصتی برای اشتغال‌آفرینی دانشجویان در چهلمین سالگرد راه‌اندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارت‌آپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق برنامه‌ریزی شده است.


رویداد ملی گام دوم (رویداد عصر امید) از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌های مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه خواهد شد.


انتهای پیام/۴۰۷۸/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب