دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 خرداد 1401 - 00:30
آنا گزارش می‌دهد؛

وقتی استارت‌آپ‌های ایرانی، دنیای ورزش را متحول کردند

حوزه ورزشی با ورود استارت‌آپ‌ها، چالش‌های زیادی را برطرف می‌کند.
کد خبر : 661011
محمد شریعت زاده تولیدات استارت‌آپ‌های حوزه ورزش

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا،با پیشرفت و فراگیر شدن تکنولوژی تغییرات زیادی در همه علوم پدید آمده و در این میان ورزش نیز از این موهبت بی نصیب نمانده است. امروزه در بسیاری از باشگاه‌های ورزشی تکنولوژی به عنوان دستیار بسیاری از مربیان باعث افزایش سطح تمرینات و بهبود عملکرد ورزشی ورزشکاران شده است.در همین راستا گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی هم که از هشتم تا یازدهم خردادماه برگزار می‌شود فرصت طلایی برای ارائه دستاوردها و نوآوری‌ها در حوزه‌های مختلف است. بدون هر اغراق، ورزش حرفه‌ای، قهرمانی، همگانی می‌تواند پیوند عمیق و اثرگذاری با دانش و فناوری داشته باشد.


محمد شریعت زاده معاون فناوری پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا درباره تولیدات استارت‌آپ‌های حوزه ورزش گفت: پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، با هدف کمک به شناسایی چالش‌ها و توسعه ظرفیت‌های تجاری‌سازی ایده‌های فناور و دانش‌بنیان در حوزه علوم و فناوری‌های ورزشی فعالیت می‌کند و در حال حاضر اولین و تنها مرکز فناوری است که در راستای حوزه ورزش قهرمانی و همگانی گام برمی‌دارد. در همین راستا نخستین رویداد نوآفرینی و کارآفرینی در علوم و فناوری‌های ورزشی با هدف کمک به توسعه مهارت‌های کسب‌ و کار و شناسایی ایده‌های فناورانه و نوآورانه برگزار خواهد شد. هم‌اکنون در حوزه ورزش، محصول «کف‌پوش و دیوارپوش هوشمند تعاملی» و «دستگاه تخصصی سیم‌کش تقویت عضلات مچ پا» ساخته شده است. این محصول تولید تیم‌های خلاق و فناور مرکز نوآوری فناوری‌های ورزشی پژوهشگاه علوم ورزشی است و براساس نیاز توسط اساتید و مربیان فعال در آکادمی المپیک مورد بهره‌برداری قرار گرفت. این محصول مورد استفاده بازیکنان تیم‌های ملی، قهرمانان و ورزشکاران در سطوح، رده‌های سنی و رشته‌های ورزشی گوناگون قرار می‌گیرد.


وی گفت: همچنین دستگاه کف‌پوش و دیوارپوش‌های هوشمند ورزشی نصب شده، دارای سیستم‌های نوری است که از طریق یک نرم‌افزار قابل کنترل توسط مربی (بر مبنای برنامه‌های تمرینی و با امکان تنظیم از سطح بسیار آسان تا کاملا دشوار) قابل تغییر و فعال می‌شوند و ورزشکار را در جهت اجرای تمرینات مورد نظر هدایت می‌کند. همچنین دستگاه تخصصی سیم‌کش تقویت عضلات مچ پا که هیچ‌گونه نمونه مشابه خارجی ندارد، یک دستگاه با زمینه پزشکی ورزشی و توان‌بخشی است که به منظور تقویت، بازتوانی و بهبود عملکرد تمامی عضلات درگیر در حرکات مچ پا، قابل استفاده است.


معاون فناوری پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی ادامه داد: دستگاه توپ انداز فوتبال، محصول مرکز ملی نوآوری فناوری های ورزشی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی که با مشارکت باشگاه فولاد مبارکه سپاهان ساخته شده بود به تیم فوتبال سپاهان تحویل داده شد. ویژگی عملکرد این دستگاه اجرای شوت‌های مستقیم و کات‌دار، اجرای شوت‌هایی با سرعت ۱۰ تا ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت، قابلیت ارسال پاس، سانترهای دقیق و کات دار، شبیه‌سازی ضربات آزاد برای دروازه‌بانان، دارای درجات آزادی دورانی حول هر سه محور مختصات، آسیب رسان نبودن توپ در اثر قرارگیری در درام‌های دوار، دارای صفحه نمایش کنترلی، برای مشاهده سرعت و پیچ پرتابی، ذخیره‌سازی پنج حالت پرتابی در دستگاه کنترلی برای اجرای تمرین‌های سریع، امکان اجرای دستگاه در حالت بدون اتصال به برق شهری و تغییر حالت دستگاه بر روی باتری، وزن پایین برای آسیب رسان نبودن چمن زمین تمرین و همچنین حمل و نقل راحت و آسان بر روی چمن است.


شریعت‌زاده گفت: همچنین دستگاه سینرمی اولین دستگاه شبیه ساز ارتفاع تولید ایران است که تا ارتفاع ۷۰۰۰ متر را در منزل شبیه سازی می‌کند و به راحتی قابل حمل است. این دستگاه با ارائه یک برنامه مدون و دائمی و با حداقل درگیری (حداکثر یک ساعت در روز، آنهم در زمان استراحت ورزشکار) سطح اکسیژن خون ورزشکار را بالا برده و اثری مشابه با زندگی کردن فرد در ارتفاعات بالا را به دنبال خواهد داشت، این دستگاه هم با با نظارت و حمایت پژوهشگاه علوم ورزشی ساخته شده است.


انتهای پیام/۴۰۵۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب