دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 خرداد 1401 - 18:44

بیت کوین و بازاندیشی مفهوم هویت پول

بیت کوین با بازاندیشی ارزش پول به شهروندان دنیای دیجیتال آموخته است که با اتکا به فناوری می‎توان در مورد معنا و فلسفه‌ وجودی هر مفهومی اندیشه‌ورزی و تردید کرد.
کد خبر : 660625
بیت کوین



به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا، امیرعباس امامی، بیت کوین با بازاندیشی ارزش پول به شهروندان دنیای دیجیتال آموخته است که با اتکا به فناوری می‎توان در مورد معنا و فلسفه‌ وجودی هر مفهومی اندیشه‌ورزی و تردید کرد.


در قرن ۱۴ میلادی نیز، همین موضوع بود که روشنفکران و مردم عادی را تشویق می‌کرد تا درباره‎ چرایی ارزش‎های قدیمی بیندیشند و به فکر اصلاح و جایگزینی قوانینی باشند که دیگر کاربرد و اعتبار خود را برای جامعه‎ انسانی از دست داده‌اند.


علاوه بر این، درست مثل رنسانس فرهنگی اروپا در سال‌های پایانی قرون‌وسطی، ابداع و رواج بیت کوین، هنرمندان عصر دیجیتال را تشویق می‌کند تا نگرش و برداشت خود را از واقعیت و امر واقع تغییر دهند و مانند این ارز دیجیتال که تعریف پول واقعی را تغییر داده است، واقعیت را با شکل و سبک جدیدی به مخاطب عرضه کنند.


دسترسی به مخاطب و مشتری خارجی همواره یکی از دغدغه‌های هنرمند ایرانی بوده است. مرور تاریخ هنر کشور ایران نیز نشان می‌دهد که هر زمان هنرمند ایرانی فرصت حضور روی صحنه‌های جهانی را به دست آورده است، شکوفایی و پیشرفت هنری جامعه نیز سرعت بیشتری به خود گرفته است.


بیت کوین بهترین تکنولوژی است که می‎تواند مجوز ارتباط هنرمند ایرانی را با بازارهای جهانی صادر کند و محدودیت‌های قدیمی را از پیش پای هنرمندان بردارد. کم‌رنگ شدن مرزبندی‌های جغرافیایی از جمله عواملی بود که روند تحولات رنسانس فرهنگی را بین قرن‌های چهاردهم تا هفدهم، سرعت بخشید.


رواج بیت کوین نیز در روزگار ما تقریباً مرزهای ترسیم شده بین کشورها را از میان برداشته است و همین ویژگی، بهترین فرصت را برای عرض‌اندام هنرمند ایرانی در بازارهای جهانی فراهم آورده است.


اگر شرایط امروز خود را با گذشتگان مقایسه کنیم، احتمالاً ما حال و روز آن نسلی را داریم که در سال‎های آخر قرون‌وسطی زندگی می‎کردند و دوران گذار از قرون‌وسطی به عصر رنسانس را تجربه می‌کردند.


به همین دلیل هیچ بعید نیست مورخان نسل‎های آینده از دوران ما به‌عنوان عصر فروپاشی یاد کنند، عصری که بسیاری از نهادها و ساختارهای اجتماعی آن سقوط کرده بودند و جایگزینی نیز برای این نهادها در دسترس نبوده است.


شاید بسیاری از ما به این مسئله بی‌توجه باشیم، اما ما جزو آن دسته از مسافران تاریخ هستیم که در عصر تغییر و تحولات اجتماعی زندگی می‌کنند و همین تغییرات بنیادین است که به‌تدریج زمینه‎ ظهور رنسانس هنری و فرهنگی را در یک جامعه فراهم می‎آورد.


انتهای پیام/۴۱۲۹/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب