دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 ارديبهشت 1401 - 13:11
یزدی خواه در اینوتکس:

حذف قوانین ناکارآمد با استفاده از نوآوری / ۱۲ هزار قانون مصوب شده مجلس نیاز به بازنگری دارد

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: امروز بیش از ۱۲ هزار خط قانون در موضوعات مختلف و از دوره اول مشروطه و سال ۱۲۸۵ تا به امروز وضع شده است. با راهکار نوآورانه می‌توان این قوانین را پالایش کرده و این مشکل را حل کرد.
کد خبر : 658532
یزدی خواه




به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، سید علی یزدی خواه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درحاشیه بازدید از پاویون خانه خلاق و نوآوری قوه مقننه در خصوص اقدامات کمیسیون فرهنگی در حوزه دانش‌بنیان و نوآوری اظهار کرد: خوشبختانه طی یک دهه اخیر با رشد شرکت‌های دانش‌بنیان، مجلس و دولت علاقمندی خود را برای ورود بخش‌های خصوصی و رفع نیازهای کشور اعلام کرده‌اند.



عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: ارزش افزوده‌ای که در این عرصه وجود دارد باعث پیشرفت این شرکت‌ها شده و فرصت استثنایی برای رشد و توسعه صنعت کشور به وجود آمده است.


وی افزود: حضور هزاران نفر از جوان خلاق کشور در شرکت‌های دانش‌بنیان و در این عرصه نشان از ظرفیت‌های بی‌بدیل حوزه دانش‌بنیان و نوآوری در کشور دارد.



یزدی‌خواه ادامه داد: این نمایشگاه در ۳۰ کیلومتری شهر تهران و شهر پردیس واقع شده و پذیرای جمعیتی عظیم از جوانان اقصی نقاط کشور است و این نشان از جذابیت این حوزه برای نسل جوانمان دارد.



عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مجلس در بودجه ۱۴۰۱ و بودجه‌های سال‌های قبل اقدامات خوبی را برای توسعه فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان داشته است.



وی با بیان اینکه امروز در آستانه تدوین برنامه توسعه پنج ساله هفتم هستیم، تاکید کرد: این فرصت بی‌بدیلی است که معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، حوزه‌های حاکمیتی و بخش‌های خصوصی پیشنهادهای خود را در این عرصه ارائه بدهند تا در این سند ۵ ساله کشور گنجانده شود. پس از تصویب این برنامه و برش آن به صورت سالانه، باعث تسهیل فعالیت این شرکت‌ها خواهد شد.



نماینده کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: به لحاظ ظرفیت‌های استثنایی توسعه اشتغال‌آفرینی که این شرکت‌ها دارند بسیار مورد توجه قرار می‌گیرند، زیرا این شرکت‌ها با حداقل سرمایه‌گذاری، حداکثر خروجی و بهره‌وری را دارند.



وی در خصوص اقدامات خانه خلاق و نوآوری قوه‌مقننه و مباحث مطرح شده طی حضور در پاویون خانه خلاق و نوآوری قوه مقننه، اظهار کرد: امروز بیش از ۱۲ هزار خط قانون در موضوعات مختلف داریم که از دوره اول مشروطه و سال ۱۲۸۵ تا به امروز وضع شده‌اند.


یزدی‌خواه افزود: این قوانین طی ۱۱۶ سال گذشته تصویب و بسیاری از این قوانین تصویب شده فسخ نشده و حتی کارایی هم ندارد، اما دستگاه‌های دولتی و افراد می‌توانند به برخی از این موارد قانونی استناد کنند.



عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از وظایف خانه خلاق و نوآوری قوه مقننه این است که با راهکار نوآورانه‌ای این قوانین را پالایش کرده و برای قوانین مزاحم و غیر کارآمد راهکار بدهد.


وی اضافه کرد: می‌توان قوانین کلی و مورد نیاز کشور را در معرض مشاهده مردم قرار داده و با استفاده از هوش مصنوعی و سیستم‌های نوین اقدام به شناسایی مهم‌ترین قوانین موجود و مورد نیاز کرد.



یزدی‌خواه تصریح کرد: اقدام اساسی و مهم، از رده خارج کردن قوانین غیرمفید خواهند بود، برای مثال برخی از قوانین ما در حوزه خانواده مصوب سال ۱۳۱۲ است که به طور کلی اقتضائات خانواده در آن روز و امروز بسیار متفاوت است.



عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: در حوزه رمزارزها، اقتصاد دیجیتال و غیره می‌توانیم به توسعه کسب و کارها پرداخته و خانه خلاق قوه مقننه می‌تواند به قانونگذاران کمک‌های شایانی کرده و مشکلات کلان کشور را رفع کند.



انتهای پیام/۳۰۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب