دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 ارديبهشت 1401 - 11:59
در دومین روز از اینوتکس،

پرینتر ۳ بعدی سازنده قطعات صنعتی رونمایی شد

محقق ایرانی به نام امیرحسین محمودی موفق به طراحی و ساخت پرینتر سه بعدی شده که تولید قطعات صنعتی را آسان‌تر می‌سازد.
کد خبر : 658123
افتتاح یازدهمین دوره نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲




به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، پرینتر سه بعدی Vandar350pro پیش از ظهر امروز در روز دوم نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲ در پارک فناوری رونمایی شد. در این مراسم شرکت دانش بنیان سازنده این پرینت سه بعدی قرارداد فروشی با دانشگاه صنعتی شریف منعقد کرد.



امیرحسین محمودی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان سازنده این پرینتر در این مراسم گفت: این دستگاه نقطه شروعی برای صنعت پرینتر سه بعدی است. هر چیزی که در اطرافتان می‌بینید قابلیت ساخت با پرینتر سه بعدی را دارد. شروع کار ما به سال ۹۰ برمی‌گردد که پنج دانشجوی دانشگاه شریف به سراغ فناوری ناشناخته ای به نام پرینتر سه بعدی رفتند.



وی افزود: نخستین دستگاهی که ساختیم پرینتر سه بعدی اس ال اس بود که محصولی پیشرفته و پیچیده به شمار می‌رود. این پرینتر ساخته شد و چند نمونه به فروش رفت اما مناسب بازار ایران نبود. با توجه به نیاز بازار ایران و با دانشی که از ساخت پرینتر سه بعدی داشتیم شروع به کار ساخت نمونه دیگری کردیم و بدین ترتیب پرینتر سه بعدی وندار ۳۵۰ پرو ساخته شد.



مدیرعامل این شرکت دانش بنیان مطرح کرد: محصول فعلی نمونه بتا پرینتر وندار ۳۵۰ پرو است. دو دلیل عمده برای عدم استفاده گسترده از پرینترهای سه بعدی این است وجود دارد. پرینترهای سه بعدی که می‌توانند قطعه صنعتی بسازند، بسیار گران قیمت هستند و برای تولیدکننده به صرفه نیست. از سوی دیگر پرینتر سه بعدی با قیمت به صرفه، خواص لازم برای استفاده در صنعت را ندارند.



محمودی با اشاره به این که پرینتر سه بعدی وندار ۳۵۰ پرو این دو مانع را برمی‌دارد، گفت: از این دستگاه می‌توان برای تولید قطعه نهایی استفاده کرد و کیفیت قطعات ساخته شده به دست این پرینتر برای استفاده صنعتی مناسب است. این دستگاه رقیب داخلی ندارد و تولیدکنندگان آن در سطح جهانی نیز محدود هستند. بزرگترین مزیت پرینتر سه بعدی وندار ۳۵۰ پرو ساخت براساس نیاز صنایع داخلی و متناسب با بازار ایرانی است. تاکنون چهار دستگاه از این مرینتر به فروش رفته و تا پیش از این نیز در شرکت برای مشتریان با استفاده از این دستگاه قطعه تولید می‌کردیم.



وی افزود: دستگاه فعلی نمونه بتا پرینتر سه بعدی وندار ۳۵۰ پرو است. نسخه آلفا ساخته شد، تست شد و تغییرات و تحولات زیادی در آن انجام شد. نمونه بتا نمونه بهبودیافته نسخه آلفاست. سیستم حرارتی مکانیسم مکانیکی و نرم افزار سفارشی سازی قطعه این دستگاه به طور کامل به دست محققان ایرانی ساخته شده است. هزینه منابع انسانی در ایران کمتر از سایر کشورهاست اما مواد اولیه قیمت بالایی دارد با این حال دستگاه مرینتر سه بعدی ما کمترین قیمت را دارد. این دستگاه با نگاه صادراتی ساخته شده و موارد لازم برای اخذ گواهینامه‌های خارجی در نظر گرفته شده است.



این مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان مطرح کرد: این پرینتر سه بعدی با میز کار بزرگی ساخته شده و می‌تواند مکعبی به ضلع ۳۵ سانتی متر را به شکل یک تکه بسازد، قطعات بزرگ‌تر نیز به شکل چند تکه ساخته می‌شود. اغلب مشتریان ما شرکت‌های تجهیزات پزشکی دانش‌بنیان، مخابرات و صنعت الکترونیک است.



انتهای پیام/۴۰۲۱


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب