دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 ارديبهشت 1401 - 12:00
آنا گزارش می‌دهد؛

کشف دنیای ناشناخته‌ها به کمک مخترعان زن/ تلاش زنان محقق برای درمان سرطان خون

محققان از منابع باارزش یک کشور محسوب می‌شوند و زنان جامعه نیز همچون مردان درهر مرحله از علم و فناوری ثابت‌قدم هستند و توانستند اختراعات زیادی به اسم خود ثبت کنند.
کد خبر : 655084
مخترع



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، اغلب افراد نام مخترعان مشهور در جهان از جمله گالیله، مخترع تلسکوپ، کارل بنز، مخترع خودرو، الکساندر گراهام بل، مخترع تلفن و بنجامین فرانکلین، مخترع عینک دوکانونی را می‌شناسند، اما بعضی از مخترعان به‌ویژه مخترعان زن ناشناخته هستند و همان‌طور که می‌دانید اغلب دستاوردهای بزرگ زنان در جامعه نادیده گرفته شده است و در این گزارش به بعضی از اختراعات شایسته پرداخته شده است تا بلکه الگوی دختران و زنان جامعه در سراسر جهان باشد.


دانش و فناوری در جامعه امروز از اهمیت والایی برخوردار است و نقش بسیار مهمی در توسعه و پیشرفت کشور دارد. اختراع از منابع باارزش یک کشور محسوب می‌شود و زنان جامعه نیز همچون مردان در این مرحله از علم و فناوری ثابت‌قدم هستند و به مدارج بالایی در این زمینه رسیدند و توانستند اختراعات زیادی به اسم خود ثبت کنند.


بانوانان چه تأثیری در دنیای علم و فناوری داشتند؟


اختراعات برای همیشه جهان را دگرگون ساختند و اگر از بدو شکل‌گیری جهان اختراعات و اکتشافات نبودند، انسان‌ها در سراسر جهان با مشکلات بسیاری از تهیه غذا گرفته تا مسائل دیگر مواجه می‌شدند. در واقع می‌توان گفت علم و فناوری نجات‌دهنده بشریت است، زیرا آن‌ها با استفاده از علم و دانش به مرور زمان به اکتشافات و اختراعات بسیاری دست پیدا کردند. جامعه بشریت بدون اختراعات و اکتشافات فلج است. زنان در تکامل مداوم فناوری رایانه نقش بسیار برجسته‌ای دارند؛ بنابراین در خصوص اختراعات و احترام به مشارکت زنان در فناوری گزارشی تهیه کردیم تا از این طریق به اختراعات و نوآوری‌های آنان اشاره کنیم و همچنین در این گزارش به مهم‌ترین اکتشافات و اختراعات در ۱۰۰ سال گذشته اشاره شده است.


مادران تکنولوژی بر پیشرفت و توسعه جامعه تاثیر بسیار زیادی دارند و در سال ۲۰۱۰، ۶ نفر از بانوان فناوری جهان را هدایت و مدیریت کرده‌اند. یکی از زنان موثر در فناوری «سوزان کر» (Susan Kare) نام دارد.




بیشتر بخوانید:


روبات قرار دهنده لنز روی عدسی چشم اختراع شد/ با تماس دست برای گذاشتن لنز خداحافظی کنید


ترند ۱۰ تکنولوژی برتر در سال ۲۰۲۱/ فناوری در ایجاد کسب‌وکار غوغا به‌پا کرد




کشف دنیای ناشناخته‌ها به کمک مخترعان زن/ تلاش زنان محقق برای درمان سرطان خون


اختراع بستنی‌ساز دستی؛ شفابخش روزهای گرم تابستانی


از اختراع‌های مهم می‌توان به ماده «کولار» اشاره کرد و این ماده پنج برابر قوی‌تر از فولاد است. زنان به جامعه علم و فناوری اعتباری بخشیده‌اند که قابل ستایش است.


شرلی جکسون، فیزیکدان نظری، از اولین زنان سیاه‌پوست بود که مدرک دکترای خود را از موسسه فناوری ماساچوست در سال ۱۹۷۳ کسب کرد. این مخترع زمانی‌که در آزمایشگاه بل مشغول به کار بود، تحقیقات علمی موفقیت‌آمیز در زمینه فیزیک و ذرات ریزاتمی انجام داد. تحقیقات علمی این مخترع منجر به اختراع فکس قابل حمل، سلول‌های خورشیدی، کابل‌های فیبر نوری، فناوری پشت‌شماره تماس گیرنده و انتظار تماس شد. تصور کنید چه مزیت‌هایی از علم و تکنولوژی را که دنیا بدون این مخترع از دست می‌داد.




بیشتر بخوانید:


۲۰۲۰ و پیشتازی هوش مصنوعی در فناوری/ ۱۰ اختراع برتر سال را بشناسید


اسرار زندگی حرفه‌ای جادوگر منلوپارک/ آیا ادیسون یک قدیس بود؟




ماری‌کوری، فیزیکدان لهستانی، عنصر رادیواکتیو را به اسم خود ثبت کرد. این مخترع زن ۴۴ ساله بود که این کشف را به همراه همسرش نام‌گذاری کرد. همچنین تکنیک‌ها و روش‌های بسیاری درخصوص جداسازی ایزوتوپ‌های رادیواکتیو و کشف دو عنصر پولونیوم و رادیوم ارائه کرده بود. ماری‌کوری جزء اولین بانوانی محسوب می‌شد که دو بار جایزه نوبل دریافت کرد.


نانسی جانسون در سال ۱۸۴۳ با طراحی یک بستنی‌ساز دستی این اختراع را به اسم خود ثبت کرد. شاید برایتان جالب باشد، اما همچنان از این بستنی‌ساز با وجود دستگاه‌های بسیار پیشرفته‌تر استفاده می‌شود و این فرد با اختراع خود در آن زمان به یکی از مهم‌ترین و مشهورترین افراد تبدیل شده بود. نانسی جانسون به مردم با این اختراع در روزهای گرم جان دوباره بخشید و مردم از او تقدیر و تشکر بسیار کرده‌اند.


کاربرد جداسازی سلول‌های بنیادی در درمان سرطان خون


یکی از دانشمندان مشهور مجارستانی به نام ماریا تلکس برای اولین بار یک خانه ۱۰۰ درصد خورشیدی ساخته بود. همچنین او به دلیل ساخت ژنراتور برق ترموالکتریک در سال ۱۹۴۷ شناخته‌شده و معروف است. این مخترع زن برای نخستین بار با استفاده از ترموالکتریک نیمه هادی، سیستم گرمایشی خورشیدی را برای خانه در دوره ماساچوست طراحی کرد و علاوه‌بر آن، اولین یخچال ترموالکتریک را در سال ۱۹۵۳ اختراع کرد و زندگی مردم با وجود این تکنولوژی‌ها سهولت پیدا کرده بود. ترموالکتریک در اندازه‌گیری دما و توان انرژی استفاده می‌شود و اگر مدار ترموالکتریک قطع شود، برق آن وسیله نیز قطع خواهد شد.


جداسازی سلول‌های بنیادین از دیگر دستاوردهای بزرگ درعلم پزشکی محسوب می‌شود. آن تسوکاموتو و همکارانش به پیشرفت‌های بسیاری در علم پزشکی دست پیدا کردند و یکی از آن‌ها این بود که آن‌ها توانستند سلول‌های بنیادی را شناسایی کنند و سپس از یکدیگر جدا ساختند. از این کشف برای پیوند مغز استخوان و درمان سرطان خون استفاده می‌کنند.


یکی از زنان برای اولین بار «کامپایلر» را اختراع کرده‌ است. این اختراع برنامه‌ای کامپیوتری و درخصوص برنامه‌نویسی رایانه صورت گرفته و این اختراع جامعه را به‌شدت دگرگون ساخته است. گریس هاپر و هاورد آیکن در سال ۱۹۴۴، کامپیوتر «مارک ۱» دانشگاه هاروارد را طراحی کرده است که به اندازه یک ماشین پنج‌تنی و در ابعاد یک اتاق بود. تصور کنید جهان بدون اختراع برنامه‌نویسی چه شکلی خواهد شد.


کشف مارپیچ دوگانه «DNA» یکی از کشف‌هایی بود که منجر به دگرگون شدن جامعه علم پزشکی شد. این کشف را اغلب به واتسون و کریک نسبت داده‌اند، اما در واقع روزالیند فرانکلین که برای اولین بار نظریه آن را ارائه داد. روزالیند فرانکلین، بیوفیزیکدان بریتانیایی، اولین کسی بود که در سال ۱۹۵۲ با استفاده از تکنیک مشاهده مولکول‌ها از طریق اشعه ایکس یک تصویر عکاسی به اسم خود ثبت کرد، اما بعدها نام آن‌ها را به عنوان کشفی که مال خودشان نبود، چسباندند. دنیا بدون زنان بسیار مشکل خواهد شد، زیرا آن‌ها در علم و فناوری جامعه چه در گذشته و چه در حال حاضر نقش بسیار موثری دارند.


انتهای پیام/۳۰۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب