دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 اسفند 1393 - 12:32

نیویورک تایمز: مذاکرات هسته‌ای ایران به نقطه نهایی رسیده است

نیویورک تایمز درمقاله‌ای به بررسی دیدگاه‌های طرفین مذاکرات هسته‌ای ایران و دیدگاه‌های آنها پرداخته و بخشی از محتوای مذاکرات را فاش کرده است.
کد خبر : 6546

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنا، نیویورک تایمز گزارش خود را با بیان دیدگاه غربی‌ها شروع می‌کند. این گزارش می‌نویسد آمریکا و شرکای وی در مذاکره خواهان بازرسی دقیق، محدودیت تعداد سانتریفیوژهای و دور کردن ذخائر سوخت هسته‌ای ایران از این کشور هستند. باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و جان کری، وزیر خارجه این کشور بر اعمال محدودیت‌های بازدارنده اصرار دارند.


جان کری در مصاحبه‌ای گفت «ما می‌خواهیم مشخص شود هدف اصلی ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است و اسرائیل و آمریکا در این زمینه تفاهم دارند».


سپس نیویرک تایمز به بیان دیدگاه جمهوری اسلامی ایران می‌پردازد و این‌گونه می‌نویسد که ایران می‌گوید خواهان تولید انرژی هسته‌ای برای نیروگاه‌های برق و مصارف دارویی است و می‌خواهد تحریم‌هایی که مانع صادرات نفت این کشور به بازارهای اقتصادی جهانی شده است، برداشته شود. محمد‌جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، می‌گوید «شرکای ما در مذاکره، بخصوص کشورهای غربی و بخصوص آمریکا، باید بدانند که اعمال تحریم‌ها و رسیدن به توافق با هم جمع نمی‌شوند».


نیویورک تایمز سپس به سراغ منتقدان توافق هسته‌ای رفته و می‌گوید منتقدان توافق هسته‌ای از جمله اسرائیل، به دنبال حذف کامل زیرساخت‌های هسته‌ای ایران بوده و می‌گویند تهران سابقه پنهانکاری در روند تولید سوخت هسته‌ای و دیگر فعالیت‌های مربوط به ساخت سلاح هسته‌ای را در پرونده دارد.


بنیامین نتانیاهو می‌گوید «ایران، اسرائیل را تهدید به نابودی می‌کند، کشورهای خاورمیانه را یکی پس از دیگری در دست می‌گیرد، صادر کننده تروریسم است و در راه رسیدن به سلاح هسته‌ای قرار دارد».


نیویورک تایمز در پایان به چگونگی توافق هسته‌ای می‌پردازد و می‌گوید ضرب‌الاجل رسیدن به توافقی نهایی پایان ماه مارس عنوان شده است و تا ماه ژوئن مفاد کامل توافق دیگر مشخص شده است. تحت چنین توافقی، احتمالا توانایی ایران برای تولید سوخت هسته‌ای به مدت ده سال ثابت خواهد ماند. از شدت محدودیت‌ها به تدریج کاسته خواهد شد و مقداری از مواد غنی‌شده هسته‌ای ایران به روسیه صادر می‌شود. اما پس از پایان یافتن توافق نیز ایران باید به طور دقیق مورد بازرسی قرار بگیرد.


اما نیویورک تایمز گزارش خود را این‌گونه پایان می‌دهد که مشخص نیست که آیا ایران به تمام پرسش‌های بازرسان در خصوص توانایی ساخت بمب‌های اتمی خود به درستی پاسخ می‌دهد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب