خلاقیت دانشگاه آزاد اسلامی در نوسازی یک بیمارستان فرسوده/ اعمال جراحی بیمارستان بوعلی در اتاقهای با کیفیت صورت میگیرد
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا _ فاطمه بحیرائی؛ بیمارستان بوعلی یکی از قدیمیترین بیمارستانهای شهر تهران است که از سال ۱۳۳۶ با هدف ایجاد فضای بیمارستانی برای رسیدگی به بیماران تنفسی و معلولان در حوالی میدان امام حسین (ع) ایجاد شد و یکی از ۱۰ بیمارستان آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی بهحساب میآید. ۷۵ عضو هیئت علمی متخصص و فوق تخصصی و ۵۳ پزشک غیرهیئت علمی با این بیمارستان همکاری دارند که سالانه پذیرای دانشجویان زیادی برای گذراندن دورههای پزشکی است.
بیمارستان بوعلی، بیمارستانی عمومی غیردولتی است، با این حال تعرفههای آن بهمراتب از بیمارستانهای بخش خصوصی پایینتر و کیفیت خدمات آن بهدلیل حضور استادان و پزشکان حرفهای؛ اگر از این بیمارستانها بالاتر نباشد در حد آنها است.
درحال حاضر مدیریت بیمارستان، بهمنظور بالا رفتن کیفیت و کمیّت درمانی و آموزشی این مرکز درمانی، اقدام به بازسازی بخشهای مختلف بیمارستان کرده است ازاینرو با علی عبدالهی، رئیس بیمارستان بوعلی به گفتوگو نشستهایم تا از جزئیات این بازسازی آگاه شویم.
بیش از ۵۰ سال، در اتاقهای عمل این بیمارستان، هیچگونه تعمیرات و بازسازی صورت نگرفته بود
آنا: در وهله اول در رابطه با بیمارستان و تشریح اقدامات صورت گرفته بفرمائید.
عبدالهی: بیمارستان بوعلی در منطقه شرق تهران واقع شده است که ارائه خدمات درمانی مردم این منطقه تا ناحیه دماوند را بر عهده دارد. این بیمارستان علاوهبر ارائه خدمات درمانی یک مرکز آموزشی برای دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی است. عدم بهروزرسانی اتاق عملها، یکی از مشکلات و نقطه ضعفهای بیمارستان بوعلی در زمانهای گذشته بود که در ارزشیابیهای وزارت بهداشت برای درجهبندی بیمارستان با آن مواجه میشد. ازاینرو ما سعی کردیم از ایام تعطیلات نوروز و کاهش مراجعهکنندگان بهترین استفاده را برده و اتاقهای عمل را که مساحتی حدود یک هزار متر را دربر میگیرد بازسازی کنیم.
بیش از ۵۰ سال است که در اتاقهای عمل این بیمارستان، هیچگونه خدماترسانی تعمیراتی و بازسازی صورت نگرفته بود. سعی کردیم براساس اصول جدید ارزشیابی وزارت بهداشت، در راستای افزایش راندمان و کیفیت خدماترسانی به بیمارانی که عمل جراحی میشوند، این اتاقهای عمل را نوسازی و بازسازی کنیم. بخشهای جراحی عمومی، جراحی سرطان، جراحی زنان، جراحی مغز، جراحی ارتوپدی، جراحی اورولوژی، جراحی اطفال، جراحی فک و صورت و جراحی اعمال زیبایی و ترمیمی در بیمارستان بوعلی وجود دارد
خوشبختانه بهصورت جهادی ۲۴ ساعته مشغول بهکار شدیم و در حال حاضر ۸۰ درصد بازسازی انجام شده است. در حال حاضر سه اتاق عمل را در اختیار داریم که اعمال جراحی اورژانسی و غیره در آنها صورت میگیرد. تا هفته آینده ۲۰ درصد باقیمانده کار به اتمام میرسد و شاهد اتمام بازسازی خواهیم بود.
چند عامل اساسی که موجب عدم بازسازی بیمارستان در سالهای گذشته شده شامل؛ وسعت کار، اشغال اتاقهای عمل برای خدماترسانی و نگرانی کادر بیمارستان از بابت درگیر نشدن بیماران به مشکلات عفونی ناشی از بازسازی و درنظر نگرفتن برنامهریزی برای بازسازی بهصورت ۲۴ ساعته، اما خوشبختانه امسال با تیم مشخص این بازسازی صورت گرفت و هفته آینده آماده بهرهبرداری از همه اتاقهای عمل هستیم.
بیشتر بخوانید:
- انجام واکسیناسیون کامل کادر درمان و دانشجویان بیمارستان بوعلی دانشگاه آزاد اسلامی
- افتتاح بخش دوم ICU بیمارستان بوعلی دانشگاه آزاد اسلامی
بازسازی بدون تعطیلی بیمارستان انجام شد
آنا: گویا بدون تعطیلی بیمارستان پروژه پیش رفته است، از چگونگی مدیریت و تحقق این امر بفرمائید.
عبدالهی: بازسازی بهصورت بخش به بخش و بدون ایجاد اختلال در امر مراجعه و درمان انجام شد تا اگر بیمارانی بهصورت اورژانسی نیاز به عمل جراحی داشتند با هیچگونه تعطیلی و عدم خدماترسانی درمانی مواجه نشوند، ازاینرو میتوانیم تحقق این امر را از ویژگیهای حائز اهمیت و نقطه مثبت بازسازی صورت گرفته در نظر بگیریم.
آنا: در این بازسازی بخشهای جدیدی به بیمارستان اضافه شده است؟
عبدالهی: بله افزایش فضا، در نظر گرفتن اتاق عملهای اضطراری و اضافه پیشبینی شد تا در موارد ضروری مورد استفاده قرار گیرند و از فضای حاصله به میزان اکثریت بهره گیریم. بازسازی بدون ایجاد اختلال در امر مراجعه و درمان صورت گرفته است
آنا: گویا این طرح با کمک بخشهای خصوصی انجام شده و به دانشگاه آزاد اسلامی هزینهای متحمل نشده است؟
عبدالهی: قبل از ایام تعطیلات، تعدادی از اتاق عملها را در اختیار گروهی از همکاران جراح بیرون بیمارستان قرار دادیم و بابت این کار مبلغی دریافت شد که این مبلغ صرف بازسازی اتاق عملها شد و خوشبختانه هیچگونه بار مالی اضافهای برای دانشگاه آزاد اسلامی بهوجود نیاورده است بنابراین بودجه این کار را از بیماران عمل شده در طی ماههای گذشته و ماههای پیش رو تامین میکنیم.
بخشی از بیمارستان برای خدماترسانی مجزا به بیماران کرونایی در نظر گرفته شده است
آنا: یکی از معضلات دانشگاه آزاد اسلامی این بود که ظرفیت بیمارستان پاسخگوی دانشجویان پزشکی نیست، در این بازسازی برای ارتقا و بهرهوری بیشتر دانشجویان برنامهای در نظر گرفته شد؟
عبدالهی: بله، در این بازسازی پیشبینی شده تعداد دانشجویانی که میتوانند از امکانات آموزشی و درمانی اتاق عمل استفاده کنند، افزایش یابد که تحقق این امر نیز موجب بالا رفتن کیفیت و کمیّت آموزشی بیمارستان میشود و امیدواریم از این ظرفیت استفاده شده به بهینهسازی بهتر دست یابیم.
بیشتر بخوانید:
بزرگترین بیمارستان آموزشی درمانی دانشگاه آزاد اسلامی
از خدمت به بیماران تنفسی تا راهاندازی بخش سرطانشناسی و پایگاه تحقیقات بالینی
آنا: با توجه به اینکه بیمارستان بوعلی فعالیتهای ویژهای در دوران شیوع کرونا داشته، برای ارتقا بهرهوری بخش کرونا برنامهریزی ویژهای در نظر گرفته شده است؟
عبدالهی: در دوران کرونا یکی از بیمارستانهای قوی و پیشرو در امر خدماترسانی به بیماران کرونا، بیمارستان بوعلی بوده است. خوشبختانه بخشی برای خدماترسانی مجزا به بیماران کرونایی در نظر گرفته شده است تا افزایش این بیماران، مانع بستری و اعمال جراحی سایر مراجعهکنندگان و آلوده شدن آنها نباشد. اما خوشبختانه در حال حاضر با کاهش مراجعه بیماران کرونایی مواجه هستیم و این امر موجب شده تا از امکانات موجود برای درمان سایر بیماران بهره گیریم.
بازسازی با افزایش رضایتمندی بیماران، کادر درمان و جراحان همراه بوده است
آنا: این بازسازی موجب افزایش تختهای بیمارستانی شده است؟
عبدالهی: بازسازی باعث بالا رفتن کیفیت و کمیّت خدماترسانی شده بهطوری که افزایش رضایتمندی بیماران و حتی کادر درمان را بهدنبال داشته است و این امر موجب پذیرش بیشتر بیماران جراحی در بیمارستان شده است. حتی گروههای جراحی که در گذشته بهعلت فرسودگی اتاق عملها و ساختار قدیمی آن به بیمارستان بوعلی مراجعه نمیکردند، در حال حاضر میل و رغبت خود را برای حضور در بیمارستان نشان داده و مشتاق همکاری با ما و ارائه خدمات به بیماران هستند. بازسازی موجب افزایش بهرهوری دانشجویان پزشکی از آموزشها شده است
برخورداری اتاق عملهای بیمارستان بوعلی، از کیفیت و استاندارد بیمارستانهای سطح یک تهران
آنا: هماکنون چه اتاق عملهای در بیمارستان وجود دارد؟
عبدالهی: از اتاقهای عمل بیمارستان بوعلی میتوان به بخشهای جراحی عمومی، جراحی سرطان، جراحی زنان، جراحی مغز، جراحی ارتوپدی، جراحی اورولوژی، جراحی اطفال، جراحی فک و صورت و جراحی اعمال زیبایی و ترمیمی اشاره کرد.
آنا: نکته تکمیلی اگر هست بفرمایید:
عبدالهی: درحال حاضر میتوانیم بگوئیم اتاق عملها از کیفیت و استاندارد بهروز مطابق بیمارستانهای سطح یک تهران برخوردار بوده که این مسئله موجب افزایش مراجعهکنندگان، افزایش رضایتمندی و تمایل بیشتر جراحان به اعمال جراحی شده است.
انتهای پیام/۱۰۴/
انتهای پیام/