دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 اسفند 1400 - 00:28
کارشناس حقوقی لبنان در گفت‌وگو با آنا:

حمله سپاه‌ به مقر موساد منطبق بر قوانین بین‌المللی بود/ محکومیت حمله دورویی سیاسی را نشان می‌دهد

یک کارشناس حقوقی لبنان با انتقاد از اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق بابت محکوم کردن حمله سپاه‌ پاسداران انقلاب اسلامی به مقر موساد، آن را منطبق با قوانین بین‌المللی خواند.
کد خبر : 649062
حمله به مقر موساد

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، حمله موشکی قاطع سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به پایگاه جاسوسی موساد در اربیل بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران را بر آن داشت اعتراف کنند رژیم صهیونیستی متحمل خسارت‌های سنگینی شد. با وجود این، رسانه‌های غربی تلاش می‌کنند همچون حمله موشکی مقتدرانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عین‌الاسد، از ابعاد آن بکاهند و میزان کشته‌شدگان نظامی و جاسوس‌های صهیونیست را کتمان کنند.


از عملیات حساب‌شده سپاه پاسداران با توجه به زمان وقوع می‌توان اهمیت بالای آن را دریافت. درواقع اقدام موشکی علیه نحله‌های جاسوسی موساد، سرفصل جدیدی در تقابل میان ایران و رژیم کودک‌کش صهیونیستی در عرصه تحرکات ایذایی یا عملیات فریب است.



در حقوق بین‌الملل، مقابله به مثل به‌عنوان حقی قانونی شناخته می‌شود



صهیونیست‌ها چندین سال است چنین تحرکاتی را علیه ایران انجام می‌دادند و بارها نیروهای مستشاری کشورمان را در منطقه، ازجمله سوریه هدف قرار داده‌ و به شهادت رسانده‌اند؛ اما اینک با وجود دولتی مقتدر و همگام با حاکمیت، معادلات برگشته و در نقطه آغازین تقابل و قاطعیت نظامی در برابر صهیونیست‌ها قرار گرفته‌ایم. پاسخ قاطع سپاه پاسداران به عملیات‌های ایذایی رژیم‌ صهیونیستی تصمیم مهمی بود که به صهیونیست‌ها گوشزد کرد دوران بزن‌دررو تمام و فصل جدیدی در صفحه تقابل و بازدارندگی آغاز شده‌ است.


زهرا کرکی، کارشناس امور حقوقی لبنان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: همان‌گونه مقام‌های ارشد نظامی ایران ازجمله سردار رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران تأکید کردند، جمهوری اسلامی ایران از این حق طبیعی برخوردار است هر مقری را که از آن احتمال حمله‌ علیه امنیت ایران می‌رود، هدف قرار دهد و تخریب کند و این جزو خط قرمز ایران است.


وی افزود: هدف قرار دادن مقر موساد در اربیل از سوی ایران اقدام قاطعانه ای بود که نشان داد رژیم صهیونیستی درحالی شعار از نیل تا فرات را مطرح می کند که چیزی برای عرضه ندارد و تشکیلات اطلاعاتی و جاسوسی آن تحقیر شده است. علاوه بر این، نباید در این حمله از آمادگی نیروهای مسلح ایران برای مقابله با دشمنان غافل شد و آن را در نظر نگرفت. سپاه پاسداران ایران با حمله موشکی دقیق، ویرانگر و قاطع مرکز راهبردی توطئه و شرارت صهیونیست‌ها علیه امنیت ملی ایران را در شهر اربیل اقلیم کردستان عراق هدف قرار داد، بدون اینکه آسیبی به سایر تأسیسات اطراف آن، ازجمله تأسیسات نظامی و دیپلماتیک آمریکا و عراق وارد شود.


حمله سپاه‌ به مقر موساد منطبق بر قوانین بین‌المللی بود/ محکومیت حمله دورویی سیاسی را نشان می‌دهد
مقر موساددر اربیل که هدف حمله موشکی سپاه قرار گرفت.


این کارشناس لبنانی عنوان کرد: پاسخ ایران به صهیونیست‌ها قوی‌تر از آن چیزی بود که فکر می‌کردیم و آنچه اتفاق افتاد، این بود که ایران نه‌تنها برای اسرائیل، بلکه برای همه طرف‌های منطقه‌ای و عربی از بحرین گرفته تا امارات، عربستان، عراق، صحرای سینا، مراکش و… که با مطرح کردن موضوع عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی به‌دنبال امنیت سازی برای خود می‌گردند، پیام هشدار صادر کرد.


کرکی گفت: اسرائیل همچون آمریکا تلاش کرد بر تعداد کشته‌شدگان خود سرپوش بگذارد و از ابعاد ضربه شدیدی که دریافت کرده بود، بکاهد؛ ولی ضربه بعدی را از حیث رسانه‌ای دریافت کرد و پس از انتشار تصاویر و اسامی جاسوس‌ها و عناصر اطلاعاتی موساد که در حمله موشکی به هلاکت رسیدند، مجبور شد به پذیرش ضربه سخت اعتراف کند.




بیشتر بخوانید:


کردستان عراق به‌جای فرار رو به جلو، جاسوسان موساد را اخراج کند/ هشدار ایران درباره حمله به ۳ نقطه جاسوسی دیگر در اربیل


ایران از اربیل به تل‌آویو پیام بازدارندگی ارسال کرد/ تبدیل شدن صبر راهبردی به انتقام راهبردی




این تحلیلگر لبنانی گفت: مقام‌های ایرانی مدت‌هاست به اقلیم کردستان عراق رفت‌وآمد دارند و این تردد موقت با هدف گرانبهایی انجام شد تا اربیل به خواسته‌های برحق ایران احترام بگذارد و به این منطقه نیز فرصت داده شود تا عناصر اسرائیلی را از خاک خود اخراج کند، ولی خاندان بارزانی قدر این فرصت دیپلماتیک را ندانستند تا اینکه نیروهای مسلح مقتدر ایران رأسا برای انتقام خون پاک نیروهای ایرانی که در عملیات‌های موساد شهید شده بودند، اقدام کردند.


کرکی تأکید کرد: ایران همچنان در میدان منطقه در برابر آمریکایی‌ها و متحدانش شهید می‌دهد و شهادت، بهای ایستادگی بر روی آرمان‌هایش است. شاید انتخاب این مکان خاص و سپس بمباران مقر موساد از خاک ایران نشان‌دهنده این باشد که ایران می‌خواهد بگوید قواعد درگیری تغییر کرده و اسرائیلی‌ها نمی‌توانند علیه منافع ملی ایران اقدام کنند و پاسخی دریافت نکنند.


وی افزود: نکته قابل تأملی که بعد از حمله مشاهده شد، موج محکومیت‌ها از سوی وابستگان اسرائیل و آمریکا و دولت عراق بود؛ این درحالی است که هیچ کدام حتی کوچک‌ترین اشاره‌ای به این نکردند که علت و انگیزه حمله ایران به مقر موساد در اربیل چه بود. اگر به علت اصلی موضوع اشاره شود، مشخص خواهد شد جمهوری اسلامی ایران در حمله به دو مقر موساد که مخل امنیت ملی اش است، ذیحق به‌شمار می‌رود. طرفهایی که راه محکومیت حمله را در پیش گرفتند، تنها بمباران اربیل را بیان کردند، درحالی‌که نگفتند اقدام سپاه پاسداران ایران پاسخی به اقدام خصمانه هفته‌های گذشته رژیم صهیونیستی علیه ایران بود.


حمله سپاه‌ به مقر موساد منطبق بر قوانین بین‌المللی بود/ محکومیت حمله دورویی سیاسی را نشان می‌دهد


این کارشناس حقوقی لبنان تصریح کرد: در حقوق بین‌الملل، مقابله به مثل به‌عنوان حقی قانونی شناخته می‌شود. بنابراین بمباران دو پایگاه رژیم صهیونیستی در اربیل به‌وسیله نیروهای ایرانی منطبق بر حقوق شناخته‌شده بین‌المللی است. حال باید از عراقی‌ها و کردها که به بهانه و ادعای خدشه وارد شدن به حاکمیت کشورشان عصبانی بودند، پرسید چرا برخی از سیاسیون شما خاک عراق را دربست دراختیار رژیم تروریستی صهیونیستی قرار داده‌اند؟


کرکی گفت: اگر تاکنون از تجاوزات آن‌ها به ایران غافل بودید، ادعای حاکمیت صحت ندارد، زیرا به اسرائیل اجازه داده‌اید هرطور می‌خواهد در خاک عراق پرسه بزند و خوشگذرانی کند. اگر هم به اقدامات اسرائیلی‌ها آگاهی دارید، شریک جنایت‌های رژیم صهیونیستی هستید.



بارزانی نباید فراموش کند وجودش مدیون جانفشانی شهید قاسم سلیمانی است



وی تأکید کرد: بارزانی نباید فراموش کند وجودش مدیون جانفشانی شهید قاسم سلیمانی است که در دفاع از منطقه در مقابل جنایت‌های وحشیانه گروه تروریستی داعش ایستاد. کاکا مسعود، آیا میزبانی شما از رژیم صهیونیستی که یکی از حامیان داعش است، پاسخی شایسته به فداکاری‌های شهید سلیمانی و اقدام مناسبی برای حفظ حرمت مردم اقلیم کردستان است!؟ کسانی که از حاکمیت دم می‌زنند، آیا یک سرباز عراقی می‌تواند وارد اربیل شود؟ یا او را می‌کشند یا دستگیرش می‌کنند.


کرکی گفت: جای تعجب است، آن‌ها به ایران اعتراض می‌کنند نه به ترکیه‌ای که روستاهای شمال کشورشان را بمباران و هزاران خانواده بی‌دفاع را آواره می‌کند. ترکیه بیش از ۱۵ پایگاه نظامی در شمال عراق دارد، چرا این را نمی‌بینید؟ آیا این سیاست‌های دوگانه نشانه ریا و دورویی شما نسبت به ایران نیست؟ موساد در کشوری عربی چه می‌کند؟ آیا با موافقت اقلیم کردستان بوده است یا دولت مصطفی الکاظمی؟ پاسخ اولی مثبت و دومی محل تردید و مشکوک است، الکاظمی بداند و بی‌تفاوت باشد، مصیبت است و اگر نداند مصیبتی بزرگتر خواهد بود.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب