واکنش وزارت خارجه به اتهامات وزرای خارجه اتحادیه عرب علیه ایران
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (پنجشنبه) ۱۹ اسفند ماه با رد اتهامات سخیف نشست ۱۵۷ وزرای خارجه اتحادیه عرب و بیانیه کمیته خودخوانده چهارجانبه در حاشیه این نشست از ادامه دور باطل اتهام زنی علیه جمهوری اسلامی ایران و تغییر نکردن شیوه رفتاری، شدیداً ابراز تأسف کرد و اینگونه اقدامات بیثمر را مغایر تحرکات این کشورها برای تعامل و دیپلماسی منطقهای با جمهوری اسلامی ایران طی چند ماه گذشته عنوان کرد.
گفتنی است کمیته چهارجانبه عربی دیروز (چهارشنبه) ۱۸ اسفند ماه در جلسهای که در حاشیه نشست یکصد و پنجاه و هفتمین دوره شورای اتحادیه عرب در مقر این اتحادیه برگزار شد، به اتهامپراکنی علیه ایران پرداخت.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایراد اتهامات تکراری و بیاساس دخالت ایران در امور داخلی دیگران از سوی کشورهای مداخلهگری که سابقه طولانی از تنشآفرینی و جنگافروزی بهویژه در یمن و مناطق درگیر غرب آسیا و شمال آفریقا دارند را مردود خواند.
خطیبزاده صدور این نوع بیانیههای تکراری را مانعی در راستای تقویت روابط ایران با همسایگان خواند و بار دیگر بر موضع همیشگی جمهوری اسلامی ایران در دعوت از همسایگان برای گفتوگو و حل سوءتفاهمات از طریق مسیرهای دیپلماتیک را مورد تأکید قرار داد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره جزایر سهگانه ایرانی، با مردود شمردن بیانیه مذکور، همه اقدامات جمهوری اسلامی ایران را در چارچوب اعمال حاکمیت و تمامیت ارضی کشور خواند و مداخله دیگران در این زمینه را محکوم کرد.
خطیبزاده امروز همچنین در واکنش به بیانیه کمیته خودخوانده حفظ و تثبیت دستاوردهای هستهای و توانمندیهای دفاعی جمهوری اسلامی ایران را ازجمله سیاستهای راهبردی کشور خواند و بر بیاثر بودن این بیانیهها در مسیر توسعه صنعت صلحآمیز هستهای کشور تأکید کرد.
وزیران خارجه امارات عربی متحده، عربستان سعودی، بحرین و مصر در این بیانیه ایران را به حمایت ازآنچه «گروههای تروریستی» خواندهشده، متهم کردند و با بیان اینکه ایران به توسعه برنامه موشکهای بالستیک خود ادامه میدهد، مدعی شدند که ایران، حوثیهای یمن را با موشکهای خود مجهز میکند.
در بخش دیگری از این بیانیه ضمن طرح این ادعای ضمنی که ایران به دنبال تسلیحات هستهای است، بر لزوم حمایت از تلاشهایی که مانع این امر میشود ازجمله مذاکرات وین، تأکید شده است. این کشورها خواستار تقویت نظارتهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی از تأسیسات هستهای ایران و اقدام جدی در جهت دستیابی به یک «توافق طولانیتر و قویتر» شدند.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/