بهترین تصاویر ارسالی از ماهوارهها در ۷ روز اخیر/ سه کهکشان در یک قاب
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، ماهوارههای در حال چرخش در اطراف کره زمین و سایر کاوشگرهای فضایی که در نقاط مختلف منظومه شمسی حضور دارند در هر لحظه تصاویر زیبایی را از سیاره آبی و سایر اجرام آسمانی ثبت و ارسال میکنند. معمولاً سازمانهای فضایی هر هفته مجموعهای از بهترین تصاویر ثبت شده به وسیله ماهوارهها و یا فضانوردان مستقر در ایستگاه بینالمللی فضایی را برای عموم مردم منتشر میکنند. در ادامه تعدادی از عکسهای گرفته شده از زمین و سایر سیارههای منظومه شمسی در یک هفته اخیر را مشاهده میکنید:
فرایند ساخت بزرگترین تلسکوپ نوری جهان در کشور شیلی انجام میشود و به گفته سازندگان این تلسکوپ اخترشناسان پس از آماده شدن آن بیشتر از همیشه میتوانند اعماق دنیا را مورد مطالعه قرار دهند. این تصویر به تازگی از ارتفاع ۳۹ متری بالای محل ساخت بزرگترین تلسکوپ نوری جهان گرفته شده است. دانشمندان با استفاده از این تلسکوپ میتوانند قدیمیترین کهکشانهایی را که سالها از زمان کشف آنها میگذرد رصد کنند. انتظار میرود مراحل سال این تلسکوپ تا ۲۰۲۵ به پایان برسد.
تلسکوپ فضایی هابل چند روز پیش تصویر دیدنی از سه کهکشان در حالی که در فاصله کمی از هم قرار داشتند ارسال کرد. در این تصویر دو کهکشان که در سمت راست دیده میشود بسیار به هم نزدیک هستند و به نظر میرسد به تازگی باهم برخورد کردند. این گروه از کهکشانها در فاصله ۴۲۵ میلیون سال نوری از زمین قرار دارند. البته آنطور که در تصویر به نظر میرسد این کهکشانها تازه باهم برخورد نکردند و صداها میلیون سال از زمان برخورد آنها میگذرد.
مدارگرد اگزومارس(ExoMars) تصویری از دهانه آتشفشانی جوویس تولوس در مریخ ثبت و به زمین ارسال کرد. جوویس تولوس بزرگترین کوه آتشفشانی در منظومه شمسی است و بزرگترین دهانه آن ۲۸ کیلومتر عرض دارد. دانشمندان پس از بررسی عکس کوه آتشفشانی جوویس تولوس این آتشفشان در گذشته فعالیت زیادی داشته و حجم بالایی از مواد مذاب از درون آن خارج شده است.
رصدخانه اشعه ایکس ناسا سیاهچالهای پرجرم را در یک کهکشان کوتوله شناسایی کرد. دانشمندان جرم این سیاهچاله را ۲۰۰ هزار برابر سنگینتر از جرم خورشید تخمین زدهاند. کهکشانی که این سیاهچاله در آن قرار دارد بسیار کوچکتر از کهکشان راه شیری است و تعداد ستارههای موجود در آن نیز کمتر است. سیاهچاله در چنین کهکشانهایی معمولاً به سختی قابل مشاهده است و تنها با استفاده از اشعه ایکس میتواند نشانههایی از آن پیدا کرد.
انتهای پیام/۴۱۴۴
انتهای پیام/