دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 اسفند 1400 - 12:00
آنا گزارش می‌دهد؛

سرآمدی صنعت داروسازی ایران در منطقه/ ثروت با صادرات محصولات دانش‌بنیان ایرانی تولید می‌شود

داروسازی از جمله صنایع سودآوری است که می‌تواند جایگزینی مناسب برای اقتصاد نفتی باشد بنابراین تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت‌ صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه از این شرکت‌ها از اهمیت زیادی برخودار است.
کد خبر : 645766
دارو



به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، سالانه حدود ۳۶ میلیارد انواع مختلف دارو در کشور مصرف می‌شود که ۹۷ درصد آن در داخل به تولید می‌رسد. در حال حاضر توانایی بالقوه ایران در این زمینه باعث شده تا اکنون کشور صادرکننده این محصولات به کشورهای منطقه و روسیه باشد و ارزآوری زیادی در این خصوص به ارمغان بیاورد بنابراین تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت‌ صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه از این شرکت‌ها از اهمیت زیادی برخودار است که می‌تواند ضمن بهبود شرایط این صنعت با تولید ثروت برای جوانان اشتغال‌زایی ایجاد کند و ارزآوری فراوانی به همراه داشته باشد.




بیشتر بخوانید:


رفع نیاز داروسازی با کمک دانش‌بنیان‌ها/ کربنات کلسیم با گرید دارویی تولید می‌شود




حجت‌الله ذبیحی، رئیس یک شرکت داروسازی دانش‌بنیان و رئیس سندیکای تولیدکنندگان و صادرکنندگان داروی دامپزشکی ایران که در زمینه تولیدات داروهای دامی و انسانی فعالیت می‌کند در این خصوص به آنا می‌گوید؛ «اکنون حدود ۱۸۰ شرکت دارویی در زمینه تولید، دارو، واکسن، محصولات های‌تک و پروبیوتیک در ایران فعال هستند. از این میزان ۳۶ شرکت دانش‌بنیان است که بهترین داروهای گیاهی را تولید می‌کنند. داروهای گیاهی که برای نخستین بار در ایران و جهان تولید شده‌اند. به عنوان مثال اکنون یکی از شرکت‌های دانش بنیان ایران برای نخستین بار موفق به تولید داروهای نوآورانه دامپزشکی در زمینه گیاهی شده است. شرکت دیگری نیز در زمینه تولید محصولات صد در صد گیاهی فعالیت بسیار موفقی دارد. شرکت‌های دانش بنیان دیگری نیز فعال هستند که اقدام به تولید محصولات شیمیایی می‌کنند. این محصولات نیز نوآورانه هستند.»


وی بیان می‌کند «این شرکت‌ها سالانه حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون دلار صادرات دارند اما متاسفانه طی دو سال اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی و ارزی و تاکید بر تولید داخل و تامین نیاز کشور میزان صادرات آنها ۷۰ تا ۱۱۰ میلیون دلار بوده است. این داروها کاملا بر اساس استانداردهای بین‌المللی ساخته شده‌اند و مورد تایید اتحادیه اروپا هستند اما متاسفانه برای صادرات آنها قوانین سختی اعمال می‌شود اما با این وجود تاکنون موفق شده‌ایم به ۱۵ تا ۱۶ کشور منطقه از جمله عمان و آفریقا و روسیه این محصولات را صادر کنیم.»


قوانین دست و پاگیر دولتی باید کمتر شود


به گفته ذبیحی «در حال حاضر برای صادرات این محصولات دو مسئله، تحریم‌ها و قوانین دست و پا گیر سازمان توسعه تجارت ایران، وجود دارد؛ این سازمان طی یک سال اخیر بیش از هزار بخش‌نامه برای جلوگیری از صادرات ابلاغ کرده است. از سوی دیگر نداشتن ارتباطات بانکی و مشکلات فعلی تحریم‌ها باعث شده که ما اکنون نتوانیم در دنیا همپای کشورهای چین، هند و دیگر کشورها قد علم کنیم و گرنه در حال حاضر از کشور ترکیه و کل کشورهای منطقه از نظر تکنولوژی جلوتر هستیم. پیش گرفتن ما از کشورهای منطقه به مدد تیز هوشی مقام معظم رهبری است که از همان ابتدا بر اقتصاد دانش‌بنیان، مباحث نوآوری، فناوری بومی و دانش بومی تاکید فراوان داشته‌اند. این مسئله باعث شده است که ما اکنون نه تنها یک سر و گردن بلکه چند سر و گردن از کل کشورهای منطقه جلوتر باشیم و داروهایمان همپای کشورهای اروپایی باشد اما متاسفانه اکنون دو ایراد بزرگ در کشور وجود دارد. نخست، خودزنی داخلی است. دوم، خود تحقیری است. این دو مسئله باعث شده که ما تصور کنیم کیفیت محصولات خارجی بهتر از ایرانی است.»


رئیس این شرکت دانش‌بنیان می‌گوید «اکنون صنعت داروسازی و صنعتگران این حوزه در اوج قله خودباوری هستند و کشور را می‌توانند از هر حیث و بابتی تامین کنند. من به عنوان تولیدکننده روزی، همه چیز از خارج وارد می‌کردم اما امروز همه چیز را خودم می‌سازم. ماشین‌آلات می‌سازم. تکنولوژی را به دست می‌آورم و خودم مواد اولیه را تولید می‌کنم و به گونه‌ای این کار را انجام می‌دهم که نیازی به خارج از کشور نداشته باشم اما متاسفانه اکنون چالش‌ها و موانعی پیش روی صنعتگران این حوزه وجود دارد که راه را برای ما سخت‌تر می‌کند.»


سرآمدی صنعت داروسازی ایران در منطقه


رئیس سندیکای تولیدکنندگان و صادرکنندگان داروی دامپزشکی ایران اظهار می‌کند «دولت هر روز قوانین سختی را برای صنعتگران این حوزه ایجاد می‌کند. آنها به جای اینکه کمک کنند، دست‌شان بیشتر به جیب تولیدکننده می‌رود زیرا بودجه‌شان کم است. آنها ایرادهای خودشان را برطرف نمی‌کنند. مثلا بودجه شرکت‌های رانتی را قطع نمی‌کنند یا برنامه‌ریزی درست و حسابی انجام نمی‌دهند تا جلوی کار آنها گرفته شود بلکه دست به جیب بخش خصوصی می‎کنند. مثلا معافیت‌های بخش تولید و دانش‌بنیان را قطع می‌کند. اگر دولت با ما کاری نداشته باشد، ما خودکفا و خوداکتفا می‌شویم و حتی می‌توانیم با صادرات محصولات دانش‌بنیان خودمان کشور را بی‌نیاز کنیم.»


به گفته وی «متاسفانه در حال حاضر آنقدر قوانین دست و پا گیر وجود دارد که هر روز درگیر ابلاغ یک بخش‌نامه هستیم. مثلا ما با یک کشوری برای صادرات محصولی قرارداد می‌بندیم و دو محموله به کشورهای طرف قرارداد صادر می‎کنیم. آن کشورها از محصولات ما استقبال می‌کنند اما هنگام فردستادن محموله در گمرک دچار مشکل می‌شویم زیرا بخش‌نامه جدیدی ابلاغ شده که ما حق صادرات نداریم و باید مالیات ارز ۴۲۰۰ تومانی یا نیمایی را به بانک مرکزی تحویل بدهیم. دلیل‎شان هم این است که ما هنگامی که دلار ۴۲۰۰ تومان بوده محصولی با قیمت ۳۰ هزار تومانی فروخته‎ایم در صورتی که اولا ما دلار را نفروخته‌‏ایم بلکه دوباره لوازم بسته‎بندی برای صادرات خریده و وارد کرده‎ایم. ماشین‎آلات جدید به کشور وارد کرده‎ایم.»




بیشتر بخوانید:


کاهش عوارض جانبی داروهای خوراکی با کانی‌های رسی/ چسب‌زخمی با سیستم رهایش دارو ساخته می‌شود




ذبیحی ادامه می‌دهد «دوم، ما محصول را در بازار آزاد از کشاورز خریداری کرده‎ایم. پس از تولید دانش‎بنیان آن را صادر کرده‎ایم. قیمت تمام شده آن برای ما ۱۰۰ هزار تومان، ۴ دلار، شده است که ما آن را چهار دلار و ده سنت یا بیست سنت فروخته‎ایم. آنها به ما دلار و ارز نداده‎اند اما در مقابل توقع دارند ارز را به آنها بدهیم. با این وضعیت ما چه حمایتی از تولید داخل و محصولات دانش‌بنیان می‌توانیم داشته باشیم؟ آیا در چنین شرایطی می‎توانیم با کشورهای دیگر رقابت کنیم یا صادرات محصولات دانش بنیان‎مان را افزایش دهیم؟»


رئیس این شرکت دانش‌بنیان می‌گوید «با همه این تفاصیل جمهوری اسلامی سرآمد همه کشورهای منطقه است و اگر مسئولان یک مقدار به کارهای واقعی خودشان برسند و دست به جیب ما نکنند چون چیزی در آن نیست و بیشتر از این ما را اذیت نکنند ما هم قول می‌دهیم صنعت نفسی بکشد و برای ۵ سال آینده حرف اول منطقه را بزنیم.»


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب