آرامش قبل از طوفان خورشیدی، تهدیدی برای زمین
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، طوفانهای خورشیدی یکی از شگفتیهای جهان و در عین حال خطرناک است. خورشید از دور بسیار آرام به نظر میرسد، اما مانند توپ آتشین است که اگر به خشم در آید میتواند اثرات مخربی بر کیهان بگذارد.
دانشمندان در مطالعات جدید خود نشان دادند که این طوفانهای خورشیدی چگونه موجب نابودی ماهوارهها میشوند. در ۴ فوریه سال ۲۰۲۲، اسپیسایکس ۴۹ ماهواره را به عنوان بخشی از پروژه اینترنتی استارلینک ایلان ماسک به فضا پرتاب کرد که بیشتر این ماهوارهها چند روز بیشتر در فضا نبودند و پس از چند روز بهطور کامل سوختند.
طوفانهای ژئومغناطیسی زمانی رخ میدهد که آبوهوای فضا با زمین برخورد کند و با یکدیگر تعامل داشته باشند. آبوهوای فضا ناشی از نوسانات درون خورشید است که الکترونها، پروتئنها و سایر ذرات در فضا منفجر میشود. زمانیکه آبوهوای فضا به زمین میرسد، فرآیندهای پیچیده زیادی را آغاز میکنند که این موضوع میتواند برای زمین دردسرهای عظیمی ایجاد کند. مهندسان برای جلوگیری از این خطرات و دفاع از ماهوارهها در حال تلاش هستند تا راهی پیدا کنند.
خورشید مقدار ثابتی از ذرات باردار را در فضا آزاد میکند و به آن باد خورشیدی میگویند. بادهای خورشیدی میدان مغناطیسی خورشیدی نیز به همراه خود دارد. گاهیاوقات این نوسانات موضعی در خورشید، انفجارهای شدید از ذرات را در جهت خاصی پرتاب میکند. همچنین اگر زمین در مسیر بادهای خورشیدی قرار گیرد با یک طوفان ژئومغناطیس روبرو خواهیم شد. سرعت رسیدن پلاسمای پرتاب شده یا باد خورشیدی به زمین یکی از عوامل مهم است، زیرا هر چه سرعت آن بیشتر باشد، طوفان ژئومغناطیسی نیز قویتر است.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/