نشست مشترک دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی با رایزن فرهنگی جمهوری عراق
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری آنا، امجد حمید المظفر رایزن فرهنگی جمهوری عراق ضمن دیدار با ابراهیم گیوکی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و اعضای هیئترئیسه واحد اراک در خصوص نحوه همکاریهای مشترک علمی، فرهنگی و پژوهشی و... تقویت روابط علمی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی با دانشگاههای عراق گفتگو کردند.
ابراهیم گیوکی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی واحد اراک در ابتدای نشست ضمن خوشآمد گویی و تبریک ایام رجب، گزارشی از ظرفیت و پتانسیل آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی ارائه نمود.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی با داشتن ۲۵ هزار دانشجو، ۱۰۵۰ کارمند، ۷۵۰ عضو هیئتعلمی، ۱۰۰۰ رشته مقطع تحصیلی در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و ی فعالیت دارد.
دبیر هیئتامنای استان مرکزی با بیان اینکه استان مرکزی از وجود ۳۵ شهرک و ناحیه صنعتی، ۳ هزار و ۶۷ واحد صنعتی و ۴۲۱ واحد معدنی بهرهمند است، عنوان کرد: این دانشگاه با ۱۶ واحد و مرکز آموزشی و سه آموزشکده سما بین مؤسسات آموزش عالی استان نقش چشمگیری داشته و ۴۰ درصد دانشجویان استان را به خود اختصاص داده است.
گیوکی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک از بزرگترین واحدهای آموزشی غرب کشور محسوب میشود که در بحث درآمدهای غیر شهریهای و استفاده از تکنولوژی و توان دانشگاه و شرکتهای پیشرو خوشبختانه توانستهایم به درآمدزایی خوبی برسیم و آمادهی همکاری مشترک در زمینههای آموزشی و پژوهشی با طرف عراقی خود هستیم.
حجتالاسلام مهدی همتی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در این جلسه گفت: استان مرکزی به لحاظ ویژگیهای خاصی که دارد در کشور ممتاز است و به دلیل انتساب امام راحل به استان مرکزی، آیتالله اراکی، پروفسور حسابی و... نشاندهنده وجود ظرفیتهای نخبگانی زیادی هست. در سالهای اخیر پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک رشد چشمگیری داشته است که در عرصههای مختلف کشاورزی، فنی، علوم پایه و مسائل مختلف این رشد اتفاق افتاده است.
امجد حمید المظفر رایزن فرهنگی جمهوری عراق در این دیدار ضمن قدردانی از میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک گفت: این دومین سفر ما به استان مرکزی و شهرستان اراک هست چرا که در دور گذشته از دانشگاه دولتی اراک بازدید کردیم و این دوره در خدمت دانشگاه آزاد اسلامی اراک هستیم.
وی افزود: در این دوره امیدواریم همکاری مشترک و نتیجه بخشی بین رایزن فرهنگی دانشگاه جمهوری عراق و دانشگاه آزاد اراک را شاهد باشیم.
حمید المظفر خاطر نشان کرد: در نظر داریم در این دوره، محورها و شاخصهای مشترکی را بیابیم تا در این راستا برنامههای علمی مانند برگزاری دورههای آموزشی مشترک کوتاهمدت، برگزاری اجلاسها، همایشها، تبادل اساتید و دیدار مسئولین دانشگاه آزاد اسلامی اراک با دانشگاههای عراق صورت پذیرد و همینطور دانشگاه آزاد اسلامی اراک میزبان دانشگاههای عراق باشد.
وی ادامه داد: از رشتههای مهم و نادری که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارند و رشتههای بسیار مهمی که میتوانند محور اصلی برای همکاری و تعامل با دانشگاههای عراق باشند استقبال میکنیم.
رایزن فرهنگی جمهوری عراق یادآور شد: اساتید برجستهای که تمایل دارید جهت همکاری دوجانبه به ما معرفی کنید، ما نیز این عزیزان را به دانشگاههای عراق معرفی مینماییم تا در داوری مجلات علمی پژوهشی عراق بهصورت داور با ما همکاری داشته باشند.
وی در خصوص پذیرش دانشجویان اظهار کرد: همانطور که اطلاع دارید ما ۶ واحد از واحدهای دانشگاههای آزاد را در لیست وزارت علوم داریم اگر علاقهمندی و رغبتی در این خصوص وجود دارد بایستی نامهای رسمی توسط سازمان مرکزی که ارتباط خوبی با آن داریم برای این درخواست به سفارت عراق ارسال شود پسازآن ما نامه را با نگاه مثبت به وزارت علوم ارسال خواهیم کرد.
امجد حمید المظفر تصریح کرد: درخواست اولیه ما آغاز کار مشترک و همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی اراک با دانشگاههای عراق است که میتواند شاخص خوبی در ارزیابی وزارت علوم باشد.
رایزن فرهنگی جمهوری عراق تأکید کرد: امید داریم ۱۰ رشته بهعنوان قویترین و برجستهترین رشتهها از بین هزاران رشته دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی معرفی شوند و فعالیتهایی با دانشگاههای عراق اعم از پژوهش مشترک فرصتهای مطالعاتی و... در این محورها صورت پذیرد چرا که در عراق مجلات به زبان انگلیسی و فارسی منتشر میشوند و این فرصتی است که یک دانشگاه دولتی یا غیردولتی بهعنوان پایلوت جهت همکاری با دانشگاههای عراق معرفی شود و ما نیز از این فرصت مناسب بهرهمند و آماده همکاری با دانشگاه آزاد اراک هستیم.
در ادامه پیمان عین القضاتی سرپرست دفتر همکاریهای علمی و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی اراک گفت: ما علاقهمند به برقراری ارتباط بین دو کشور ایران و عراق در زمینه توسعهی ارتباطات علمی هستیم و امیدواریم تبادل همکاری بین دو کشور منجر به گسترش نهادهای آموزشی، تبادل دانشجو در زمینه ارشد و ا شود.
سرپرست دفتر همکاریهای علمی و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی اراک در ادامه اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک به سمت دانشگاههای نسل سوم حرکت کرده است و با شرکتهای دانشبنیان همکاری دارد و حضور دانشجو در بخش صنعت را فراهم نموده است.
عین القضاتی گفت: با توجه به پتانسیل دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه و وجود پالایشگاه، پتروشیمی و نیروگاه در شهرستان اراک آمادگی داریم کلینیک صنعت را در کشور عراق راهاندازی کنیم که به مسئله یابی و حل مسئله بهصورت راهکار میپردازد.
وی ادامه داد: درزمینهی مدیریت شهری، پسماند، محیطزیست و آلودگیهای محیطزیستی و معضلات اجتماعی آمادگی خدماتدهی و ارائه راهکارهای علمی و کاربردی را داریم.
در ادامه این سفر یکروزه رایزن فرهنگی جمهوری عراق از اداره آزمایشگاهها، مرکز تحقیقاتی علوم دام و کشاورزی، استخر دانشگاه، کارگاه قطعه زنی، سرای نوآوری تکنولوژی نساجی، مراکز تحقیقاتی، سرای نوآوری سلامت کار، ستاد بازار فناوری و نوآوری شهید قاسم سلیمانی این دانشگاه بازدید کرد.
امجد حمید المظفر رایزن فرهنگی جمهوری عراق در پایان نشست و بازدید از دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک در گفتوگو با روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک گفت: خرسندم که امروز در خدمت دوستان در دانشگاه آزاد اسلامی اراک بودم و حقیقتاً دانشگاه آزاد اراک دانشگاه بسیار با کیفیتی است و دستاوردهای بسیار خوبی را در اینجا شاهد بودیم.
امیدواریم این دستاوردها به همکاریهای دوجانبه بین دانشگاههای عراق منجر شود.
وی ادامه داد: با توجه به پیشنهادات داده شده به دانشگاه امیدواریم این دیدار تبدیل به دستاوردهایی برای دانشگاههای عراق شود و با امضای توافقنامههایی شاهد همکاریهای بیشتر در روزهای آینده در دانشگاههای عراق شود و تبدیل به کار مشترک بین دانشگاهها و دو کشور شود.
رایزن فرهنگی جمهوری عراق گفت: در حال حاضر ۶ واحد از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی مورد تائید وزارت علوم عراق هست و مراحل پذیرش دانشجو در واحد اراک نیازمند سازوکار و تائید سازمان مرکزی و ارسال نامه به سفارت عراق و وزارت علوم جهت پیگیری هست.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/