تولید برق و آب در بیابان با سیستم هیبریدی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، سیستمهای هیبریدی به سیستمهای ترکیبی بیش از یک منبع گفته میشود. هدف از سیستمهای هیبریدی تولید برق است که حداقل از دو منبع انرژی برای حرکت استفاده میکند.
در مناطق دورافتاده بیابانی شبکه برق و منبع آب برای کشاورزی وجود ندارد؛ بنابراین برای تولید برق و آب مخصوص آبیاری در بیابان از سیستمهای هیبریدی بهره میگیرند. این سیستم آزمایشی جدید مشکل نبود برق و بیآبی را با ترکیب پنلهای «فتوولتاییک» با یک آبژل یا «هیدروژل» برطرف میکند. فتوولتاییک، فناوری تبدیل نور به الکتریسیته است و برای این تبدیل انرژی از نیمرساناهایی استفاده میشود که اثر فوتوولتاییک دارند.
این مطالعه و راهاندازی سیستمهای هیبریدی توسط دانشمندان از دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله در عربستان ایجاد شده است. سیستمهای هیبریدی آرایهای از پنلهای فتوولتاییک را در خود جای داده است و روی هر کدام از این پنلها لایهای از هیدروژل قرار دارد. پنلها و هیدروژل دارای یک دهانه در قسمت پایین است که این دهانه در شب باز میماند و به هیدروژل اجازه میدهد تا رطوبت هوا را نیز جذب کند.
در طول روز این دهانه بسته میماند و سپس پنلهای فتوولتاییک با تابش خورشید به آن برق تولید میکند. نور خورشید باعث گرم شدن پنل و هیدروژل میشود. در نهایت آب جذبشده از ژل تبخیرشده در پشت پنل انباشته میشود. سپس آب به انتهای جعبه فلزی میریزد و از دهانه خروجی خارج میشود. از این آب میتوان برای آبیاری یا حتی نوشیدن استفاده کرد.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/