دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 فروردين 1401 - 00:02
گزارش آنا؛

تمایل امارات برای همکاری امنیتی با کره جنوبی در تنگه هرمز/ نیم‌نگاه اعراب به چشم بادامی‌ها برای توسعه فناوری

کره جنوبی علاوه بر حوزه فناوری، دارای یگان‌های دریایی ویژه برای مبارزه با دزدی دریایی است که اعراب تمایل دارند از این قابلیت متحد آمریکا در آب‌های منطقه ازجمله تنگه هرمز استفاده کنند.
کد خبر : 644857
امارات کره جنوبی

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، اوایل سال جاری میلادی زمانی که انصارالله یمن حملات موشکی و پهپادی علیه اهدافی در عمق خاک امارات انجام داد، «مون جائه این» رئیس‌جمهور کره‌جنوبی در دبی مهمان محمد بن راشد آل مکتوم، نخست‌وزیر این کشور بود. در جریان این نشست قراردادی برای فروش پدافند ضد موشکی میان‌بُرد به ارزش بیش از ۳.۵ میلیارد دلار امضا شد.


این قرارداد بزرگترین معامله تسلیحاتی کره‌جنوبی با کشوری خارجی است؛ نکته قابل تأمل اینکه سامانه‌های موشکی زمین به هوای «KM-SAM» و «Cheongang ۲» با پشتیبانی فنی شرکت‌های دفاعی روسیه ساخته شده و مبتنی بر فناوری رهگیر ۹n۹۶ است که در سامانه‌های «اس-۳۵۰ ای» و «اس-۴۰۰» روسیه استفاده می‌شود و قرار است جایگزین سامانه‌های موشکی قدیمی هاوک مستقر در آمریکا شود؛ سامانه‌هایی که در سال ۱۹۶۴ به‌وسیله کره‌جنوبی خریداری شد. سامانه «Cheongang ۲» آزمایش‌های میدانی را در نیروی هوایی کره‌جنوبی با موفقیت پشت‌سر گذاشت و اوایل سال ۲۰۱۶ مورد استفاده ارتش قرار گرفت.


تمایل امارات برای همکاری امنیتی با کره جنوبی در تنگه هرمز/ نیم‌نگاه اعراب به چشم بادامی‌ها برای توسعه فناوری
سامانه‌ موشکی زمین به هوای «KM-SAM»


این سامانه اکنون بخش کلیدی برنامه چند لایه ضد موشکی کره‌جنوبی به‌شمار می‌رود و امارات نخستین کشور خارجی است که از سامانه «Cheongang ۲» استفاده می‌کند. طارق عبدالله رحیم الحسنی، مدیر اجرایی شورای رقابت اقتصادی ابوظبی و مسئول خرید تسلیحات خارجی امارات معتقد است خرید سامانه باعث بهبود کیفیت پدافند موشکی این کشور می‌شود. کره‌جنوبی و امارات همچنین یادداشت تفاهمی برای همکاری در زمینه سایر فناوری‌های دفاعی ازجمله تولید سامانه‌های تسلیحاتی امضا کردند.


تعامل بی‌واسطه کشورهای عربی با کره‌جنوبی


به گزارش آنا، شرکت‌های فعال در حوزه نظامی کره‌جنوبی همواره در تلاش برای امضای قرارداد تولید موشک با همتایان خود در کشورهای عربی هستند و این جاده، دو طرفه است. در این راستا شرکت‌های LIG Nex۱ در زمینه یکپارچه‌سازی سامانه‌های موشکی، Hanwha Systems در زمینه ساخت سامانه‌ای راداری چند منظوره و شرکت هانوا در زمینه ساخت سامانه پرتاب عمودی و خودروهای حمل موشک توافقنامه‌هایی با کشورهای عربی و عمدتاً امارات امضا کرده‌اند.



تهدیدات نظامی مکان‌های حساس هسته‌ای و پتروشیمی می‌طلبید کشورهای عربی به سمت عقد قرارداد با شرکت‌های نظامی پیشرفته شرق آسیا بروند



از نظر قابلیت‌های پدافندی، سامانه Cheongang در دو نوع هواپیمای رادارگریز و همچنین موشک‌های بالستیک طراحی و ساخته که نوع دوم به‌وسیله ابوظبی خریداری شده است. Cheongang ۲ با فناوری پیشرفته طراحی شده است و هم‌زمان می‌تواند ۶ موشک بالستیک را در ارتفاع کمتر از ۴۰ کیلومتر و با بُرد تا یکصد کیلومتر رهگیری کند. این سامانه ضد موشکی قابلیت جنگ الکترونیک نیز دارد تا با وجود ایجاد اختلال الکترونیکی از سوی دشمن، کارایی خود را حفظ کند.


سابقه همکاری دفاعی میان کره‌جنوبی و امارات به ژانویه ۲۰۱۱ بازمی گردد؛ زمانی که گروهی متشکل از یک‌هزار و ۶۰۰ نیروی عملیات ویژه کره‌جنوبی برای آموزش، پشتیبانی و انجام تمرینات مشترک عازم امارات شدند. علاوه بر این، گزارش شده پروژه ساخت نیروگاه اتمی البرکه که در صحرای غربی ابوظبی به چهار رآکتور هسته‌ای تجهیز شده، به‌وسیله نیروهای ویژه کره‌جنوبی حراست شده است.


نیروگاه هسته‌ای یک‌هزار و ۴۰۰ مگاواتی البرکه نخستین نیروگاه هسته‌ای در شبه‌جزیره عربستان است که به‌وسیله پیمانکاران کره‌جنوبی با هزینه ۲۰ میلیارد دلار ساخته شد. امارات قصد دارد یک‌چهارم برق مورد نیاز خود را از نیروگاه‌های هسته ای تأمین کند.




بیشتر بخوانید:


تلاش صهیونیست‌ها برای امن جلوه دادن امارات ناکام ماند/ سفر بی‌ارزش هرتزوگ به ابوظبی


کره شمالی دوربردترین موشک را از سال ۲۰۱۷ آزمایش کرد




در مذاکرات سال ۲۰۱۹ میلادی جونگ کیونگ دو، وزیر دفاع کره‌جنوبی و وزیر دفاع امارات توافق کردند در زمینه مبادله پرسنل، آموزش و مقابله با تهدیدات سایبری و نیز روابط میان صنایع نظامی همکاری داشته باشند. طبق اطلاعات تحلیلگران نظامی، کره‌جنوبی می‌تواند نقش مهمی در شکل‌دهی انسجام نظامی کشورهای عربی داشته باشد.


عابد اکبری، رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های بین‌المللی ابرار معاصر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آسیای گروه جهان خبرگزاری گفت: تحولات منطقه حساس خاورمیانه به‌ویژه تهدیدات نظامی مکان‌های حساس هسته‌ای و پتروشیمی می‌طلبید کشورهای عربی به سمت عقد قرارداد با شرکت‌های نظامی پیشرفته شرق آسیا بروند و در این زمینه عربستان و امارات پیشگام هستند. اگر دقت کنید، ۷۰ درصد نفت مورد نیاز کره‌جنوبی از خاورمیانه و هشت درصد آن از امارات تأمین می شود. دولت کره‌جنوبی و شرکت‌های خصوصی آن اکنون دارای بیشترین سهام شرکت‌های نفتی امارات هستند.


تمایل امارات برای همکاری امنیتی با کره جنوبی در تنگه هرمز/ نیم‌نگاه اعراب به چشم بادامی‌ها برای توسعه فناوری
عابد اکبری، رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های بین‌المللی ابرار معاصر تهران


وی افزود: سئول دارای یگان‌های دریایی ویژه برای مبارزه با دزدی دریایی است که اعراب تمایل دارند از این قابلیت کره‌جنوبی به‌عنوان متحد آمریکا در آب‌های منطقه ازجمله تنگه هرمز استفاده کنند. کره‌جنوبی نه‌تنها یکی از خریداران عمده نفت امارات است، بلکه شرکت‌های کره‌ای نیز نقش مهمی در توسعه میادین نفتی این کشور دارند. علاوه بر این، امارات با عربستان هماهنگی اطلاعاتی-نظامی دارد.


این تحلیلگر امور بین‌الملل افزود: اوایل ژوئیه ۲۰۱۹ شرکت ملی صنایع نظامی عربستان از امضای تفاهم‌نامه‌ای با سه شرکت کره‌جنوبی از گروه هانوا برای توسعه صنایع دفاعی داخلی در این کشور خبر داد. طبق این یادداشت تفاهم، شرکت‌های Hanwha Corporation Hanwha Defense و Hanwha Systems به عربستان در تولید و فروش مهمات و تجهیزات نظامی کمک خواهند کرد. علاوه بر این، انتظار می‌رود شرکت‌های کره‌ای در تولید سامانه‌های موشکی و توپخانه‌ای، خودروهای جنگی، سیستم‌های دریایی، سامانه‌های فرماندهی و کنترل، رایانه‌ها، سیستم‌های جاسوسی و اطلاعاتی و سیستم‌های جاسوسی، نظارت و شناسایی کمک کنند.



شرکت‌های کره‌ای نقش مهمی در توسعه میادین نفتی امارات دارند



به گزارش آنا، گزارش واحد نظارت سازمان ملل متحد نشان می‌دهد صادرات اسلحه، مهمات، قطعات یدکی و سایر لوازم جانبی ساخت کره‌جنوبی به عربستان تا سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۴ میلیون دلار بود. این سلاح‌ها و مهمات شامل بمب، نارنجک، اژدر، مین، موشک و مهمات دیگر، قطعات یدکی سلاح و سلاح‌های سبک بود.


تمایل امارات برای همکاری امنیتی با کره جنوبی در تنگه هرمز/ نیم‌نگاه اعراب به چشم بادامی‌ها برای توسعه فناوری


علاوه بر این، وزیر دفاع کره‌جنوبی در سفر خود به ریاض در ۱۹ ژانویه سال جاری میلادی با محمد بن سلمان، ولیعهد و وزیر دفاع عربستان درباره امکان انعقاد قراردادهای دفاعی احتمالی برای فروش تسلیحات و همچنین رآکتورهای هسته‌ای برای تولید برق گفت‌وگو کرد.


این موارد و گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های مختلف در زمینه سفر هیئت‌های نظامی و فنی کشورهای عربی به شرق آسیا و نیز هیئت‌های از شرق آسیا به امارات و عربستان نشان می‌دهد تعاملات نظامی و فنی میان دو طرف در چارچوب تحولات منطقه‌ای همچنان ادامه دارد. اعراب نیاز دارند تا توان نظامی خود را به‌وسیله کشورهای دارای فناوری نظامی تجهیز کنند و حال که ضف و پوشالی بودن سامانه‌های گنبد آهنین اسرائیل آشکار شده، تعاملات میان کشورهای عربی با شرق آسیا نیز انتظار می‌رود بیش از گذشته شود.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب