شیشه زیستفعال برای نابودی باکتریها ساخته میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، باکتریها موجودات بسیار خطرناکی هستند و یکی از عوامل مهم انتقال بیماری به شمار میروند. دانشمندان برای از بین بردن این موجودات خطرناک نوعی شیشه زیستفعال ساختهاند.
دانشمندان شیشههای زیستفعال را ۱۰۰ برابر کشندهتر برای باکتریها میسازند. نمونههای شیشه در آزمایشگاه تهیه میشود. دانشمندان مدتی است که از یک ماده ضد میکروبی بهنام شیشه زیستفعال در زمینههای مختلف استفاده میکنند. این شیشه زیستفعال در زمینههایی مانند ایمپلنتهای پزشکی، سطوح بیمارستانی و پانسمان زخم استفاده میشود.
دانشمندان در آزمایشهای اخیر خود دریافتند که اثر باکتریکشی آن بیش از ۱۰۰ برابر افزایش پیدا کرده است. بهطور معمول، شیشههای زیستفعال حاوی نانوذرات یک اکسید فلزی ضدباکتری است. دانشمندان با استفاده از دو نوع اکسید خاصیت باکتریکشی آن را دو برابر کردند.
محققان از دانشگاه آستون بریتانیا کشف کردند که اگر دو اکسید فلزی با یکدیگر ترکیب شود، شیشه زیستفعال تولیدشده میتواند بسیار مؤثرتر از شیشه با ترکیب یک اکسید عمل کند. تیم محققان نمونههایی از شیشه زیستفعال حاوی روی، مس یا کبالت را در آزمایشگاه بهتنهایی ایجاد کردند. سپس فلزها را با یکدیگر ترکیب کردند و این نمونهها به شکل پودر درآمدند.
نتایج آزمایشها نشان داد شیشهای که مس را با روی یا کبالت ترکیب کردند، بیش از ۱۰۰ برابر بیشتر از نمونههایی که حاوی یک اکسید بودند در کشتن باکتری سمی «اشریشیا کلی» (E.coli) مؤثرتر بود. دانشمندان مؤفق به ساخت شیشه زیستفعال با ترکیب کبالت، روی و مس شدند و این ترکیب برای نابودی باکتریها بسیار مؤثر است.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/