همه چیز درباره پذیرش در دوره دکتری؛ از برگزاری آزمون در موعد مقرر تا نحوه استفاده از سهمیهها
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ با اینکه بسیاری درخواست تعویق آزمون دوره دکتری را داشتند این آزمون در موعد مقرر یعنی صبح امروز با حضور بیش از ۱۸۶ هزار داوطلب و برای پذیرش دانشجو در دانشگاههای دولتی، غیردولتی، آزاد اسلامی، پیام نور و مؤسسات غیرانتفاعی برگزار شده است.
بر اساس اعلام عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش آموزش کشور؛ برای رعایت پروتکلهای بهداشتی ۵ هزار و ۹۰۵ کلاس و سالن بزرگ برای برگزاری آزمون آماده شده که بهطور متوسط ۳۰ نفر در هر کلاس حضور داشتند.
نتایج اولیه آزمون دوره دکتری اواخر اردیبهشت ماه یا اوایل خردادماه ۱۴۰۱ اعلام خواهد و پس از انتخاب رشته داوطلبان، مصاحبه در دانشگاهها از مردادماه آغاز میشود.
نحوه پذیرش در دوره دکتری
بر اساس قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور پذیرش دانشجو در مقطع دکتری و دستیاری رشتههای گروه دامپزشکی شامل دو مرحله هست که هر کدام از مراحل مطابق شیوهنامه اجرایی آزمون انجام میگیرد.
بر این اساس مرحله اول آزمون متمرکز است که توسط سازمان سنجش آموزش کشور انجام میگیرد و پس از برگزاری آزمون کارنامهای شامل نمرات خام، نمرات کل و ... در اختیار متقاضیان قرار میگیرد که متقاضیان مجاز به انتخاب رشته بر اساس آن نسبت به انتخاب رشته اقدام کرده و بر اساس کد رشته محلهای انتخابی و حد نصاب نمره سنجش عمومی (آزمون متمرکز) که با هماهنگی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی پذیرنده تعیین میشوند، با توجه به سهمیه متقاضی به کدرشته محلهای حائز حد نصاب معرفی خواهند شد.
بیشتر بخوانید:
نتایج اولیه آزمون دکتری اواخر اردیبهشت ۱۴۰۱ اعلام میشود/ امشب؛ آخرین مهلت ثبتنام در کنکور سراسری
آزمون دوره دکتری ۶ اسفندماه برگزار میشود/ تاکید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در حوزههای امتحانی
چگونگی برگزاری آزمون دوره دکتری سال ۱۴۰۱ در موعد مقرر
طبق قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی مصوب ۱۸ اسفند ۹۴ مجلس و مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی، سنجش و پذیرش در مقطع دکتری ناپیوسته بر اساس هر یک از شیوههای آموزشی، پژوهشی و پژوهش محور انجام میگیرد.
پذیرش نهایی از بین متقاضیان معرفیشده به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، بر اساس نتیجه سنجش عمومی (آزمون متمرکز) و نتیجه مصاحبه دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، بررسی مدارک یا هر روش دیگر مطابق آییننامههای مربوط، اولویت کدرشته محلهای انتخابی و ظرفیت اعلامشده و سهمیه متقاضی صورت خواهد گرفت. شایان ذکر است گزینش نهایی آزمون بر اساس معیارهای فوق انجام خواهد شد.
بر این اساس، در آزمون متمرکز شیوه آموزشی پژوهشی ۵۰ درصد و پژوهش محور ۳۰ درصد و همچنین سوابق آموزشی پژوهشی و فناوری در شیوه آموزشی پژوهشی ۲۰ درصد و پژوهش محور ۲۰ درصد در مصاحبه علمی و سنجش عملی شیوه آموزشی پژوهشی ۳۰ درصد و پژوهش محور نیز ۳۰ درصد و در نهایت تهیه طرح واره نیز ۲۰ درصد سهم پذیرش را شامل میشود. همچنین اجرای مرحله اول آزمون متمرکز توسط سازمان سنجش کشور و تخصیص امتیاز مربوط به سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری، مصاحبه علمی و ... توسط دانشگاهها و مراکز آموزش عالی پذیرنده دانشجو انجام خواهد شد.
در نهایت پذیرش نهایی از بین متقاضیان معرفی شده به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی بر اساس نتیجه سنجش عمومی و نتیجه مصاحبه دانشگاهها، بررسی مدارک یا هر روش دیگر مطابق آئیننامههای مربوط، اولویت کد رشته محلهای انتخابی و ظرفیت اعلام شده و سهمیه متقاضی صورت خواهد گرفت. نتایج نهای آزمون دکتری شهریورماه ۱۴۰۱ اعلام میشود.
گفتنی است که سال گذشته ۲۳ هزار و ۷۱۳ داوطلب آزمون ورودی دوره دکتری (Ph.D) نیمهمتمرکز سال ۱۴۰۰ دانشگاهها و موسسات آموزش عالی تابع وزارت علوم، تحقیقات و آموزش عالی و دانشگاه آزاد اسلامی وارد دوره دکتری شدند.
سهمیههای آزمون دکتری
هماکنون بحثهایی درباره اصلاح سهمیهها مطرح است اما این اصلاح مربوط به آزمون دوره دکتری نمیشود. بر این اساس در آزمون دوره دکتری همانند سایر آزمون سهمیه ایثارگران اجرایی میشود. ۲۵ درصد ظرفیت هر کد رشته محل به همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثر، آزادگان و همسر و فرزندان آنان، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان اختصاص دارد. ۵ درصد ظرفیت هر کد رشته محل نیز به «جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان و همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص دارد.
بر اساس قوانین مذکور حدنصاب نمره ایثارگران ۷۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفتهشده در گزینش آزاد در هر کد رشته محل و حدنصاب نمره رزمندگان ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفتهشده در گزینش آزاد در هر کد رشته محل است.
بر اساس قانون «برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی ۱۰ درصد سهمیه مازاد بر ظرفیت (حداقل یک نفر) در هر کدرشته محل برای مربیان رسمی قطعی یا رسمی آزمایشی تمامی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی (دولتی و غیردولتی) و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی، بهشرط کسب حداقل ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفتهشده در گزینش آزاد، اختصاص مییابد. حدنصاب نمره در تمامی مراحل آزمون لحاظ میشود.»
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/