دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 اسفند 1400 - 12:52

امیر عبداللهیان: روابط ایران و عمان، ممتاز و راهبردی است

وزیر امور خارجه ایران گفت روابط ایران و عمان در مسیر بسیار خوبی قرار دارد و از دعوت سلطان عمان از آیت‌الله رئیسی برای سفر به مسقط خبر داد.
کد خبر : 643489
دیدار وزرای امور خارجه ایران و عمان

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (چهارشنبه) چهارم اسفند ماه پس از دیدار و گفت‌وگو با «بدر بن حمد البوسعیدی» وزیر امور خارجه سلطنت عمان در نشست خبری مشترک حضور یافت.


وزیر امور خارجه کشورمان در ابتدا ضمن خیرمقدم به همتای عمانی به سفر اخیرش به مسقط اشاره کرد و گفت: توافقات خوبی در دولت جدید به عمل آوردیم. آقای باقری سفری به مسقط داشت و رئیس بانک مرکزی و وزیر صمت ایران با هدف تشکیل کمیسیون مشترک اقتصادی در مسقط حضور یافت و در کنار آن کمیسیون دوستی نظامی و کمیته‌های ذیربط بین دو کشور به ترتیب در تهران و مسقر برگزار شد.


 روابط دو کشور در مسیر بسیار خوبی قرار دارد/ دعوت سلطان عمان از آیت‌الله رئیسی برای سفر به مسقط


وی گفت: همه اینها نشان می‌دهد که روابط دو کشور در مسیر بسیار خوبی قرار دارد. امروز از روابط سیاسی دو کشور به عنوان روابطی ممتاز، نمونه و راهبردی در حوزه خلیج فارس یاد می‌کنیم.


رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: در گفت‌وگوهای امروز توافق داشتیم که مناسبات سیاسی دو کشور در عالی‌ترین سطح قرار دارد. پیشرفت‌های زیادی در حوزه همکاری‌های اقتصادی و تجاری در ماه‌های گذشته داشته‌ایم، ولی با توجه به ظرفیت‌های دو کشور، این حجم از روابط تجاری را هنوز کافی نمی‌دانیم و توافق کردیم که نسبت به توسعه هر چه بیشتر مناسبات، تلاش‌های بیشتری را داشته باشیم. امیدواریم در آینده نه چندان دور امکان دیدار روسای دو کشور فراهم شود. دعوت رسمی از آیت‌الله رئیسی از سوی سلطان عمان انجام شده و امیدواریم در اولین فرصت ممکن این سفر را در این حوزه مهم همسایگی داشته باشیم. در جریان این سفر می‌توان نقطه عطف جدید در مناسبات دو کشور ایجاد کرد.


امیر عبداللهیان با اشاره به سیاست همسایه محور ایران در دولت مردمی و تحول‌گرای جدید در ایران خاطرنشان کرد: در دو روز گذشته آقای دکتر رئیسی در دوحه ملاقات‌ها و توافقات بسیار مهمی را با امیر قطر به عمل آورد و ۱۴ سند در زمینه‌های مختلف بین دو کشور به امضا رسید و همچنین آقای رئیسی در اجلاس سران کشورهای صادر کننده گاز حضور یافت.


به گزارش فارس، رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: بر این باور هستیم که ثبات و امنیت هر چه بیشتر در منطقه در سایه همکاری‌های همه جانبه تحقق پذیر است. در مناسبات ایران و ریاض تاکنون چهار دور گفت‌وگو با کمک و مساعدت مقامات ذیربط عراق انجام شده است.


دریافت پیام از طرف سعودی


وی گفت: از طریق وزیر خارجه عراق که در مونیخ با هم دیدار داشتیم پیامی دریافت کردیم مبنی  بر اعلام آمادگی طرف سعودی برای تداوم این گفت‌وگوها دریافت کردیم و ما آمادگی خود را برای گفت‌وگو و رسیدن به نتایج رو به جلو در مناسبات دو کشور اعلام کردیم. آمادگی داریم درباره مسائل منطقه‌ای به سیاست رایزنی و گفت‌وگوها و همکاری‌های مشترک با همه طرف‌ها با جدیت ادامه دهیم.


امیرعبداللهیان ادامه داد: معتقدیم حل بحران‌های متعدد در منطقه هیچ راهی جز گفت‌وگو، مشورت و در نتیجه آن همکاری ندارد. رقابت‌های مبتنی بر عدم اعتماد هم نتیجه‌ای جز تخریب منطقه و بر باد رفتن ثروت‌های بزرگ منطقه نخواهد داشت. امیدواریم همه طرف‌ها این را درک کنند که  نمی‌توانند امنیت خود را در سایه ناامن سازی محیط دیگران کسب کنند. بر همین اساس یک بار دیگر بر آمادگی خود را برای هرگونه ابتکار منطقه‌ای که به توسعه امنیت پایدار و رشد هر چه بیشتر اقتصادی و انسانی منطقه کمک کند، تأکید می‌کنیم.


 اکنون وضعیت در یمن به فاجعه بزرگ انسانی تبدیل شده


وزیر خارجه بیان کرد: اکنون وضعیت در یمن به فاجعه بزرگ انسانی تبدیل شده است. این‌که سفیر ایران شهید ایرلو از کمترین امکانات پزشکی نتوانست به دلیل شرایط محاصره انسانی در یمن برخوردار شود و در اثر ابتلای به کرونا کمبود امکانات پزشکی در این کشور به شهادت می‌رسد نشانگر اوج وخامت اوضاع انسانی در یمن است. حتی مقامات و دیپلمات‌های عالیرتبه در کنار میلیون‌ها مردم یمن که از این تحریم‌های انسانی و محاصره انسانی رنج می‌برند این مقامات وضعیتی مشابه دارند و امیدواریم هر چه زودتر همه طرف‌ها به راه‌حل سیاسی برگردند.


رئیس دستگاه دیپلماسی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران فعالانه آمادگی دارد برای تحقق صلح و امنیت در منطقه و لغو محاصره انسانی و توقف جنگ در یمن و شروع گفت‌وگوهای یمنی - یمنی  استقبال و از ظرفیت‌های خودش با همه طرف‌های منطقه‌ای و یمنی برای نیل به این هدف استفاده لازم را خواهد کرد..


امیرعبداللهیان به شرایط خاص افغانستان اشاره کرد و گفت: افغانستان در بعد وضعیت انسانی شرایط خاص و حادی را پشت سر می‌گذارد. امیدواریم هر چه زودتر در پی تلاش های ایران که از ماه‌های قبل شروع کرده است. با همه طرف‌ها و رهبران و اقوام افغان در تماس و ارتباط مستمر و دائم هستیم و همه را و از جمله هیأت حاکمه موقت افغانستان را تشویق می‌کنیم به این‌که هر چه زودتر دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام در افغانستان شکل بگیرد.


وی به شرایط اوکراین اشاره کرد و افزود: از آنچه در بحران اوکراین روی داده خرسند نیستیم. متاسفانه رفتارهای تحریک کننده ناتو و آمریکا شرایط را در منطقه شمالی و پیرامونی ایران نگران کرده است. همه طرف‌ها را ترغیب می‌کنیم از طریق سیاسی و مسالمت آمیز به این بحران خاتمه داده شود.


وزیر خارجه به تماس‌های تلفنی با وزرای خارجه روسیه و اوکراین اشاره کرد و افزود: موضع علنی و شفاف ایران مبنی بر این‌که مداخله آمریکا و ناتو کمکی نمی‌کند و یک اقدام تحریک آمیز است و همچنان مسیر حل این مسئله جنگ نیست بلکه گفت‌وگو و اتخاذ راهکارهای مسالمت آمیز است. امیدواریم در این مسئله نیز منطقه شاهد شرایطی پیچیده‌تر نباشد و از این مسیر، مسائل حل و فصل شود.


  همچنان موضوعات اندک ولی بسیار مهم در مذاکرات وین باقی مانده


وزیر خارجه کشورمان در ادامه به مذاکرات جاری در وین نیز اشاره کرد و گفت: مذاکرات وین به مرحله حساس و مهمی رسیده است. امروز مذاکرات وین و مسائل منطقه را با همتای عمانی مورد بحث قرار دادیم. همچنان موضوعات اندک ولی بسیار مهم در مذاکرات وین باقی مانده است. در مونیخ و آقای باقری در وین به صراحت به طرف‌های غربی و به بورل تأکید کردیم که به هیچ وجه در مذاکرات وین از خطوط قرمز خود عبور نخواهیم کرد.


امیرعبداللهیان تصریح کرد: ما تحت هیچ شرایطی در مذاکرات وین از خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران عبور نخواهیم کرد و پایبندی خودمان را به این مسئله با قوت نشان خواهیم داد. لازمه هرگونه مذاکره‌ای را مفید بودن آن می‌دانیم و این‌که منافعی برای ملت بزرگ ایران در آن مذاکره متصور باشد.


 ما از مقامات آمریکا پیام‌های زیادی را دریافت می‌کنیم مبنی بر ضرورت گفت‌وگوی مستقیم


وی درباره نحوه مذاکرات در وین گفت: کماکان گفت‌وگوهای مستقیم مذاکره کننده ارشد ایران با نمایندگان ۱+۴ داریم و از طریق آقای مورا نماینده اتحادیه اروپا و تبادل نان پیپر با نماینده آمریکا و نماینده ایران تبادل پیام‌ها به این شکل انجام می‌شود. ما از مقامات آمریکا پیام‌های زیادی را دریافت می‌کنیم مبنی بر ضرورت گفت‌وگوی مستقیم. برای ما مهم این است که چه نفعی در این گفت‌وگو خواهد بود و آیا آینده متفاوتی از آنچه در مذاکرات کنونی روی داده و آیا دستاوردی فراتر از این وجود خواهد داشت یا خیر. از طرف آمریکایی تاکنون عمدتا حرف و پیام‌های مثبت شنیده‌ایم، ولی طرف آمریکایی تا این لحظه هیچ اقدام عملی برای اثبات حسن نیت خود به عمل نیاورده است.


رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: لذا در مجموعه مذاکرات وین تا این جا خوشبین هستیم و امیداریم اندک موضوعات حساس و مهم و باقیمانده در مذاکرات با واقع بینی طرف غربی طی روزهای آینده به نتیجه برسد و از تلاش‌هایی که در بیش از ۹ ماه گذشته در وین حاصل شده به این نتیجه برسیم که همه طرف‌های مقابل ما در بازگشت به تعهدات کامل خودشان ذیل توافق سال ۲۰۱۵ در وین پایبند خواهند ماند.


انتهای پیام/۴۱۰۶/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب