باکتریهای مهندسیشده جایگزین کودهای کشاورزی میشوند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، کودهای شیمیایی فواید و مضراتی دارد که اغلب کشاورزان و باغداران استفاده از این مواد شیمیایی را نیز ترجیح میدهند. کود شیمیایی از مواد معدنی و همچنین مواد مغذی مانند ازت، فسفر و پتاسیم تشکیل شده است. کودهای شیمیایی همچنین دارای ترکیبات سمی و اسیدهایی هستند که میتوانند روی رشد گیاه اثر منفی بگذارند.
با وجود پیشرفت علم و فناوری مهندسان در زمینه کشاورزی بسیار توسعه پیدا کردهاند. باکتریهای مهندسیشده تولیدکننده آمونیاک میتوانند جایگزین کودهای شیمیایی کشاورزی شوند. سویههای مهندسیشده باکتری «دیازوتروف گرم منفی» (Azotobacter vinelandii) قبلا روی گیاهان برنج آزمایش شده است. این باکتری میتواند نیتروژن را در حین رشد هوازی ثابت نگه دارد. همچنین به راحتی کشت میشود و رشد میکنند.
آمونیاک معمولا در کودهای کشاورزی استفاده میشود و میتواند آبراهها را زمان خروج از مزارع آلوده کند. تحقیقات جدید نشان میدهد که باکتریهای مهندسیشده روزی میتوانند جایگزین کودهای شیمیایی شوند.
دانشمندان از دانشگاه ایالتی واشنگتن، سویههای جدیدی از باکتری ساکن در خاک بهنام دیازوتروف را نیز مهندسی ژنتیکی کردند. این باکتری در گذشته برای تبدیل گاز نیتروژن به آمونیاک شناخته شده بود، اما سویههای جدید قادر به تولید و دفع مداوم آمونیاک در غلظتهای بسیار بالا هستند.
این باکتری در آزمایشهای آزمایشگاهی به خاک گیاهان برنج افزوده شد و محققان مشاهده کردند که گیاهان آمونیاک تولیدشده توسط باکتریها را بهطور کامل جذب میکنند. در آزمایشها نشان داده شد که گیاهان تمام آمونیاک تولیدشده را نیز مصرف میکنند؛ بنابراین آمونیاکی برای ورود به آبراهه و آلوده کردن آن باقی نمیماند.
هزینه کشاورزان برای استفاده از کودهای شیمیایی بسیار کاهش مییابد. همچنین استفاده گسترده از این کودهای زیستی برای کشاورزی آلودگی را بهشدت کاهش میدهد و با بهبود حاصلخیزی خاک، تولید محصولات کشاورزی نیز افزایش پیدا میکند.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/