خطر بزرگ ویروس زیکا برای گردشگری در کاراییب + تصاویر و نقشه
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا با شیوع ویروس موسوم به زیکا (Zika) که از طریق نیش نوعی پشه منتقل میشود و تاکنون حدود چهار هزار نوزاد را در برزیل به بیماری میکروسفالی (کوچک بودن نابهنجار جمجمه) مبتلا کرده است، گردشگران بینالمللی برای سفر به این منطقه با تردیدهای جدی مواجه شدهاند.
در حالی که مدیران هتلهای منطقه کاراییب میگویند که گردشگری منطقه با وجود هشدارهای مراکز کنترل و پیشگیری بیماریها در کشورهای مختلف همچنان روضع مناسبی دارد، کارشناسان اقتصاد و گردشگری معتقدند که این وضعیت میتواند به سرعت تغییر کند.
منظرهای از باربادوس
به گزارش اینترنشنال بیزینس تایمز، گردشگری بهعنوان بزرگترین منبع درآمد برای منطقه کاراییب بهزودی تحت تأثیر اخبار ناگوار گسترش ویروس زیکا و افزایش هراسهای ناشی از آن قرار خواهد گرفت.
آلن فیال، استاد رشته بازاریابی گردشگری دانشگاه مرکزی فلوریدا در اورلاندو در این مورد میگوید: «احتمالاً هنوز برای بروز نتایج چشمگیر این مشکل کمی زود است. مردم فعلاً جسته گریخته چیزهایی در مورد مسئله شنیدهاند، اما در همین هفتههای اخیر موضوع دارد جدی میشود.»
نقشه کشورهای آمریکای مرکزی و جنوبی که انتقال ویروس زیکا از طریق پشه در آنها گزارش شده است
اولین مورد ابتلا به ویروس زیکا در کاراییب در ماه دسامبر (آذر) گزارش شد. پیش از آن نگرانی از وجود بیماری زیکا در برزیل به وجود آمده بود، جایی که موارد بروز بیماری ناشی از این ویروس اولین بار در ماه می (اردیبهشت) کشف شد. این بیماری سبب آسیب جدی مغزی در کودکان متولد شده از زنان آلوده به ویروس میشود، هرچند اثر آن در افراد غیرباردار نسبتاً خفیف است. علایم معمول بیماری شامل تب، بثورات جلدی و قرمز شدن پلک و دور چشم است. در پنج کشور در منطقه کاراییب از جمله باربادوس، گوادلوپ، هاییتی، مارتینیک و سنت مارتین انتقال زیکا گزارش شده و به زنان باردار و دارای احتمال بارداری در مورد سفر به این مناطق هشدار داده شده است.
سازمان بهداشت عمومی کاراییب (CARPHA) در گزارش روز دوشنبه خود اشاره کرده که گردشگری در این منطقه در سالهای اخیر از رشد و رونق برخوردار بوده است. گردشگری منطقه در سال 2014 رشدی 5.3 درصدی نسبت به سال 2013 را تجربه کرده است و در جمعبندی آمار 2015 انتظار می رود که در سال گذشته میلادی رشدی بیش از این به وجود آمده باشد.
جریان نقدینگی حاصل از گردشگری برای کشورهای نسبتا فقیر جزایر کاراییب بسیار مهم است. گردشگری سهمی 36.2 درصدی در تولید ناخالص ملی باربادوس در سال 2015 داشته است. سهم گردشگری در تولید ناخالص ملی مارتینیک در سال 2015 به 10.5 درصد، در هاییتی به 17.3 درصد در گوادلوپ به 14.9 میرسد. بر اساس گزارش سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در جزیره سنت مارتین، که نیمی از ساکنان آن فرانسوی و نیمی دیگر هلندی تبار هستند، 85 درصد از نیروی کار به طور مستقیم یا غیر مستقیم با گردشگری سر و کار دارند.
گزارش از: ساسان گلفر
انتهای پیام/