کلاسهای عملی دانشگاهها و امتحانات پایانترم قطعاً حضوری است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وزارت علوم، علی خاکیصدیق در اجلاس معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاههای معین استانها (دانشگاههای مراکز استانها) با اشاره به اینکه فرصت زیادی برای برنامهریزی نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم نیمسال دوم وجود دارد؛ گفت قطعاً این امتحانات حضوری برگزار میشود و دانشگاهها به گونهای برنامهریزی کنند که حوزههای آزمون دروس با تراکم جمعیت کمتری مواجه باشد و در این راستا طولانی کردن ایام برگزاری امتحانات به ما کمک میکند.
وی افزود: برگزاری حضوری کلاسهای عملی در زمان شیوع کرونا در دانشگاهها تجربه شده است و این مهم با برنامهریزی نحوه و زمان حضور دانشجویان در آزمایشگاهها و رعایت پروتکلهای بهداشتی این امکان وجود دارد.
معاون آموزشی وزیر علوم با تأکید بر اینکه با توجه به شرایط متفاوت و مختلف استانها امکان برگزاری حضوری کلاسهای درس در همه استانها میسر نیست، بیان کرد: دلیلی برای برگزاری مجازی همه کلاسهای درس نیست و باید بهگونهای برنامهریزی کنیم که حتماً تعدادی از دروس به شکل حضوری و برخی نیز بهصورت آنلاین ارائه شود.
خاکیصدیق ارائه دروس به شکل ترکیبی و استفاده از تجربیات آموزش الکترونیک در دوران کرونا را بسیار مهم دانست و گفت: منظور از حضوری شدن دانشگاهها بازگشت به شرایط پیش از بهمن ۹۸ نیست و قطعاً باید از روش آموزش ترکیبی و مزایای آموزش الکترونیک و تولیدات درسی آنلاین همچنان بهرهمند باشیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه وزارت علوم به برخی از دشواریهای دانشگاهها در زمینه آموزش حضوری مانند مباحث خوابگاهی، تغذیه، حضور اعضای هیئت علمی و تاثیرات روانی دوران کرونا در دانشگاهها آشنا هستند، اظهار کرد: لکن محوریت از سرگیری آموزش حضوری با رعایت شرایط هر استان است.
معاون آموزشی وزیر علوم با تأکید بر حضور اعضای هیئت علمی دانشگاهها در محیط دانشگاه عنوان کرد: حتی در استانهایی که امکان برگزاری کلاس حضوری وجود ندارد، اعضای هیئت علمی باید در محل فعالیت خود حضور داشته باشند و از محل دانشگاه، آموزشهای آنلاین و الکترونیکی خود را ارائه نمایند.
وی با بیان اینکه شرایط شیوع کرونا در استانهای مختلف متفاوت است، گفت: معاونان آموزشی معین در شوراهای استانی با مراکز تصمیمگیر استانی و از همه مهمتر ستاد ملی کرونا در استانها هماهنگ باشند و با توجه به دستورات و مصوبات این ستاد نسبت به از سرگیری آموزش حضوری اقدام کنند. بخشنامهها و آییننامههایی که این معاونت در زمان کرونا ابلاغ کرده است، همچنان به قوت خود باقی است و دانشگاهها میتوانند از تسهیلات آموزشی این مقررات استفاده کنند.
محمدرضا آهنچیان، مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم نیز در این جلسه اظهار کرد: دانشگاهها اطلاعات اعضای هیئت علمی دانشجویان و کارکنان خود را به ستاد وزارت علوم اعلام کنند تا به قرارگاه ملی کرونا در وزارت کشور اعلام شود و آمار دقیق واکسیناسیون دانشگاهیان از پایگاه این قرارگاه استخراج و به دانشگاهها اعلام شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ستاد از سرگیری آموزش حضوری در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ در وزارت علوم تشکیل شده است، بیان کرد: مهمترین عملکرد این ستاد ارتباط با مراجع اصلی مقابله با کرونا و قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا در وزارت کشور و ابلاغ دستورالعملهای لازم به دانشگاه ها بوده است و در هفته گذشته نیز آخرین پروتکلهای بهداشتی به دانشگاهها ابلاغ شد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی با اشاره به اینکه آموزش الکترونیک دارای ضوابط و شرایط ویژه خود است، گفت: بعضی از دانشگاهها در زمینه تولید محتوای الکترونیک از مزیت و تجربه زیادی برخوردار هستند که بهتر است از تجربیات و توانایی خود را با دانشگاههای استان خود به اشتراک بگذارند.
وی با اشاره به اینکه پیشرفت تحصیلی دانشجویان برای مسئولان وزارت علوم و دانشگاهها بسیار مهم است، عنوان کرد: در شیوه آموزش آنلاین نیز باید سرفصلهای درسی بهصورت کامل و با محتوای درسی مطلوب ارائه شود.
انتهای پیام/۱۰۴/
انتهای پیام/