دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 بهمن 1400 - 15:32
توسط اخترشناسان انجام شد؛

کشف سیاه‌چاله سرگردان در فضای خالی کیهان

اخترشناسان برای نخستین بار سیاه‌چاله‌ای سرگردان در فضای خالی کیهان را کشف کردند.
کد خبر : 640264
سیاه چاله

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در سال‌های اخیر به‌واسطه توسعه ابزارهای اکتشافی در فضا پیشرفت‌های زیادی در زمینه شناسایی سیاه‌چاله‌ها صورت گرفته است. به عنوان مثال اخیراً گروهی از دانشمندان سیاه‌چاله‌ای جداشده از یک جرم ستاره‌ای را مشاهده کردند که در کیهان سرگردان است.


اگرچه مدت‌هاست دانشمندان از وجود سیاه‌چاله‌های سرگردان در فضا مطلع هستند ولی تصویربرداری از این سیاه‌چاله‌ها به دلیل وجود گردوغبار کیهانی و توانایی محدود تلسکوپ‌های فضایی بسیار دشوار است. سیاه‌چاله سرگردانی که به‌تازگی توسط دانشمندان کشف شده ۲۰ هزار سال نوری با زمین فاصله دارد و تلسکوپ هابل برای ارائه تصویری واضح از این جرم کیهانی بیش از ۶ سال عکس‌برداری کرده است. یعنی اولین شواهد وجود این سیاه‌چاله در سال ۲۰۱۸ به وسیله هابل ثبت شد ولی به دلیل حجم بالا و جزئیات پیچیده عکس‌هایی که از نقاط مختلف کیهان ثبت می‌شود تشخیص این سیاه‌چاله در آن زمان ممکن نبود. مراکز تحقیقاتی روی زمین برای تشکیل یک تصویر واضح از جرمی فضایی هزاران عکس را در کنار هم قرار می‌دهند. در واقع تصاویری زیبایی که انسان‌ها از مناطق مختلف منظومه شمسی و خارج از این منظومه مشاهده می‌کنند درواقع تشکیل شده از هزاران عکس کوچک است.




بیشتر بخوانید:


زخم التیام‌ناپذیر موشک‌ها بر سینه ماه/ وقتی ماه نیز از آسیب‌های بشر در امان نیست




از سوی دیگر افزایش آلودگی نوری در فضا بسیاری از فرصت‌های مطالعاتی را از بین برده است و اگرچه ماشین‌های فضایی کنونی ظرفیت بسیار بیشتری برای اکتشاف در کیهان دارند ولی هرگونه نور مزاحم در فضا رصد سیاره‌ها و کهکشان‌های فراخورشیدی را دشوار می‌سازد. طبق بررسی‌های انجام شده روی سیاه‌چاله‌ای که اخیراً کشف شده این جرم کیهانی با سرعت ۴۵ کیلومتر در ثانیه در فضای خالی کیهان حرکت می‌کند و اندازه آن نیز هفت برابر خورشید است.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب