دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط محققان سوئدی انجام می‌شود؛

راه‌اندازی سیستم ذخیره‌سازی ۱۰۰ هزار ساله زباله‌های هسته‌ای

گروهی از دانشمندان سوئدی روشی جدید برای ذخیره‌سازی و دفن ایمن زباله‌های هسته‌ای معرفی می‌کنند.
کد خبر : 638152
زباله هسته ای



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، انرژی هسته‌ای یکی از اشکال قدرتمند و مقرون به صرفه انرژی است که به دلیل تهدیدات زیست محیطی و هزینه بالا برای ساعت راکتورهای هسته‌ای آن طور که باید در تمامی کشورهای دنیا مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. طبق آخرین گزارش آژانس جهانی انرژی اتمی در حال حاضر بیش از ۳۷۰ هزار تن زباله هسته‌ای در انبارهای موقت ذخیره‌سازی این نوع زباله‌ها در کشورهای مختلف وجود دارد.


این حجم عظیم از زباله‌های هسته‌ای خطری بالقوه برای ادامه حیات تمامی جانداران در کره زمین و به ویژه ساکنان مناطق نزدیک به محل ذخیره زباله‌ها محسوب می‌شود. حال گروهی از محققان سوئدی سیستمی ذخیره‌سازی را طراحی کردند که می‌توان از طریق آن تا ۱۰۰ هزار سال زباله‌های هسته‌ای را در محل ایمن و بدون خطر برای جانداران ذخیره کرد. یکی از طراحان ارشد این سیستم ذخیره‌سازی زباله‌های هسته‌ای می‌گوید « نسل کنونی بشر حجم قابل توجهی از این نوع زباله تولید کرده و لازم است با دفن ایمن زباله‌های هسته‌ای تهدیدات زیست محیطی را برای آیندگان از بین ببریم.»




بیشتر بخوانید:


تولید ثروت و برق از طلای کثیف/ مشکل اصلی دفن پسماندها مدیریتی است




طبق بررسی‌ها پروژه سیستم ذخیره‌سازی ایمن زباله‌های هسته‌ای که با نام SKB شناخته می‌شود از حدود ۴۰ سال پیش آغاز شده و در طول چهار دهه گذشته تعداد زیادی از مراکز علمی و موسسه‌های تحقیقاتی سوئد با طراحان این پروژه همکاری کرده‌‍‌اند. مهم‌ترین دلایل طولانی شدن این پروژه پیچیدگی طراحی سیستم زیرزمینی و لزوم رعایت دستورالعمل‌های ایمنی است. در این سیستم سخت الزامات ایمنی در نظر گرفته شده تا زباله‌های هسته‌ای هیچ گونه آسیبی به سلامت انسان‌ها و سایر جانداران وارد نکنند. کارشناسان معتقدند الگوبرداری از این پروژه و اجرای آن در سراسر دنیا می‌تواند کمک شایانی به کاهش تولید سوخت‌های فسیلی و جایگزینی انرژی هسته‌ای با سایر انواع انرژی کند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب