دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 بهمن 1400 - 19:27
با حضور وزیر بهداشت؛

طرح عدالت و تعالی نظام سلامت رونمایی شد

در آیین اختتامیه اجلاس روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور در مشهد مقدس و با حضور وزیر بهداشت، طرح عدالت و تعالی نظام سلامت رونمایی شد.
کد خبر : 636260
بهرام عین‌اللهی



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، در آیین اختتامیه اجلاس روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور در مشهد مقدس و با حضور وزیر بهداشت، طرح عدالت و تعالی نظام سلامت رونمایی شد.


بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این مراسم گفت: در این مکان مقدس در جوار بارگاه نورانی امام هشتم و ایام بسیار فرخنده ولادت حضرت زهرا(س) و با حضور روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور، طرح عدالت و تعالی نظام سلامت که نتیجه فعالیت دانشمندان، اساتید و صاحب‌نظران حوزه سلامت است را رونمایی و آغاز این طرح ملی را در این مکان مقدس و زمان فرخنده، آغاز می‌کنیم.


وی افزود: هدف عمده ما از اجرای این طرح، ارتقای کمی و کیفی عادلانه شاخص‌های سلامت و آموزش پزشکی است. راهبردها و برنامه‌های این طرح را به‌صورت مبسوط و در قالب یک کتاب در اختیار روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور قرار خواهیم داد و امیدواریم که با اجرای این طرح، بتوانیم شاهد عدالت و تعالی نظام سلامت باشیم.


وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: مهم‌ترین مسئله در این طرح تقویت، بازسازی و گسترش نظام شبکه بهداشت و درمان کشور است که مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیر خود بر تقویت و گسترش شبکه بهداشت و درمان، تأکید داشتند.


عین‌اللهی یادآور شد: دسترسی عادلانه همه آحاد جامعه به خدمات سلامت، عدالت آموزشی، درمانی و پژوهشی، توزیع متوازن و عادلانه نیروی انسانی، تقویت و همه‌گیری و پوشش حداکثری بیمه پایه سلامت، تقویت و ارتقای کمی و کیفی پژوهش‌های کاربردی و تأمین منابع پایدار در بخش سلامت از مهم‌ترین ویژگی‌های طرح عدالت و تعالی نظام سلامت است.


به گفته وی، اصلاح و مهندسی ساختار وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی برای پاسخگویی مؤثر به نیازهای جامعه، اجتماعی کردن سلامت با تقویت نقش مردم و همکاری تمامی نهادها و سازمان‌های دخیل در سلامت، استفاده حداکثری از ظرفیت خیرین سلامت، حرکت به سمت خودکفایی کشور در تأمین دارو، واکسن، ملزومات و تجهیزات پزشکی، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، تقویت، بازسازی و نوسازی اورژانس پیش بیمارستانی، افزایش بهره‌وری خدمات در نظام سلامت، تغییر رویکرد نظام سلامت از درمان محوری به پیشگیری محوری، هوشمندسازی و یکپارچه‌سازی نظام ارائه خدمات سلامت، ارتقای سواد سلامت جامعه در راستای افزایش خود مراقبتی فعال، اصلاح سبک زندگی، محرومیت‌زدایی، اجرای پزشک خانواده، مبارزه با فساد و تعارض منافع در نظام سلامت و کاهش خدمات کاذب و القایی در نظام سلامت از دیگر رئوس این طرح است.


وزیر بهداشت همچنین در حاشیه این مراسم گفت: در ابتدای کار به دلیل مسئله فوری و اورژانسی مقابله کرونا، بیشترین توان و انرژی‌مان را برای کنترل این بیماری بکار گرفتیم که با لطف خدا و همکاران ما تا حد زیادی موفق بوده‌ایم.


عین‌اللهی یادآور شد: برای تأمین سلامت مردم، لازم است رویکرد سلامت، بهداشت و پیشگیری محور به‌جای درمان محوری حاکم باشد. بنابراین شبکه بهداشت و درمان کشور که با مشکلاتی روبرو بوده‌اند، بازسازی و تقویت می‌شود و امیدواریم که از نظر نیروی انسانی و فضای فیزیکی، شاهد توسعه و تقویت نظام شبکه بهداشت کشور باشیم.


وی افزود: توجه ویژه به طب ایرانی، یکی از ارکان مهم طرح عدالت و تعالی نظام سلامت است چراکه باید به داشته‌ها بیشتر توجه کنیم. طب ایرانی دارای قدمت تاریخی است اما متأسفانه در دوران قبل از انقلاب، از بین رفت و در برخی کشورها از جمله هند از طب ایرانی بهره می‌برند؛ اما بنا داریم که طب ایرانی را به‌صورت کاربردی، عملیاتی و علمی در کشور گسترش دهیم. طب ایرانی در پیشگیری از خیلی بیماری‌ها و اصلاح سبک زندگی، نیز بسیار مؤثر است. یکی از روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی را که منصوب کرده‌ایم، متخصص طب ایرانی است تا نشان دهیم به این حوزه، توجه داریم.


وزیر بهداشت تأکید کرد: برخی تصور می‌کنند که نظارت و بازرسی باید به شکل حضور یک بازرس باشد درحالی‌که نظارت امروزه با سیستم‌های پیشرفته و تکنولوژی‌های جدید انجام می‌شود. برای بازرسی و نظارت از امکانات پیشرفته استفاده خواهیم کرد تا اجازه سوءاستفاده و فساد را به افراد ندهیم و یکی از نکات مهم طرح عدالت و تعالی نظام سلامت، پیشگیری و مبارزه با فساد از جمله در امضاهای طلایی است.


عین‌اللهی خاطرنشان کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا در صورت لزوم، مصوباتی را در مورد محدودیت‌ها خواهد داشت. وزارت بهداشت آخرین وضعیت بیماری، شیوع اُمیکرون و پیشنهادات کارشناسی را در جلسات ستاد ملی مطرح می‌کند و بعد از آن تصمیم‌گیری می‌شود؛ اما اجرای محدودیت‌های هوشمند حتماً باید مورد توجه قرار گیرد.


بر اساس گزارش سایت وبدا، وی اظهار کرد: توصیه ما به مردم این است که حتماً در اسرع وقت، نوبت سوم واکسن را تزریق کنند چون می‌تواند از ابتلا و شیوع بیشتر اُمیکرون در جامعه پیشگیری کند. همچنین تشدید رعایت شیوه نامه های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری باید مورد توجه قرار گیرد.


انتهای پیام



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب