درخواست دانشگاهیان پاکستان: امنیت ما را تامین کنید
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه به نقل از «یونیورسیتی ورد نیوز» جامعه دانشگاهی پاکستان بعد از حمله تروریستی هفته گذشته به دانشگاه باچاخان ایالت خیبر پختونخوا که باعث کشته شدن 22 دانشجو و کارمند دانشگاه و زخمی شدن تقریبا 60 نفر شد، خواستار افزایش امنیت در دانشگاههای پاکستان شدند.
کارشناسان امنیتی معتقدند که دانشگاهها و موسسات آموزشی پاکستان همواره در معرض حملات تروریستی هستند. فاضل رحیم مروات، نائبرییس دانشگاه باچاخان اعلام کرد حملات تروریستی به دانشگاهها و مراکز آموزشی میتواند ترس را به کل جامعه سرایت دهد. متاسفانه اغلب حملات تروریستی در دانشگاهها با موفقیت انجام میشود زیرا دانشگاهها مانند ارتش و سایر نهادهای حساس نمیتوانند امنیت خود را بالا ببرند.
او گفت: «دانشگاه باچاخان دارای 3هزار دانشجو دختر و پسر است که تعدادی از آنها از مناطق بسیار دور به این دانشگاه میآیند که بسیاری از آنها دختر هستند. چنین حملات تروریستی باعث میشود که دانشجویان و خانوادههایشان دچار ترس شوند و از دانشگاه و آموزش دوری کنند.»
ملاله یوسفزی، برنده جایزه صلح نوبل، که خودش در سال 2012 مورد حمله طالبان قرار گرفته بود از دولت درخواست کرد که امنیت دانشگاه و مراکز آموزشی را بالا ببرد.
طبق گزارشی که ائتلاف جهانی برای محافظت مراکز آموزشی از حملات تروریستی منتشر کرد در سالهای 2009 تا 2012 به 838 مدرسه و دانشگاه حمله شده است.
در سال 2009 گروه طالبان دو اقدام تروریستی در دانشگاه بینالمللی اسلامآباد انجام داد که منجر به مرگ 5 دانشجو شد. در سال 2013 نیز حمله طالبان به دانشگاه دخترانه سردار بهادر خان باعث کشته شدن 14 دانشجوی دختر و زخمی شدن 19 نفر شد.
دانشگاهها و موسسات آموزشی پاکستان همواره یکی از مکانهایی هستند که هدف حملات تروریستی واقع میشوند، زیرا این نهادها به عنوان نماد رشد، توسعه و مدرن شدن پاکستان مطرح هستند. در سالهای گذشته هم دانشگاهها چندین بار مورد حمله طالبان و سایر گروههای تروریستی قرار گرفتند چرا که این گروهها معتقدند دانشگاهها فرهنگ غربی را رواج میدهند.
معاون رئیس دانشگاه قائد اعظم پاکستان به یونیورسیتی ورد نیوز گفت: «طالبان میخواهد به پیشرفت نسل آینده ضربه بزند و جامعه را به دوران عصر حجر برگرداند و کاری کند که ما از ارزشها و اهداف خود دست بکشیم. طالبان دانشگاهها را تهدید میکنند، برای آن که میخواهند به ما بگویند که از آزاداندیشی و مدرنیته دور بمانیم.»
او افزود: «الان زمان آن رسیده است که به امنیت دانشگاهها بیشتر از آزاداندیشی در دانشگاهها توجه کنیم، زیرا وقتی دانشگاهها به فضایی امن تبدیل شوند، آزادی و آزاد اندیشی در دانشگاهها افزایش پیدا میکند.»
البته عدهای معتقدند که نمیتوان امنیت دانشگاههای پاکستان را به طور کامل تضمین کرد، زیرا این کار نیازمند امکانات فراوانی است که کشور پاکستان از آن بیبهره است.
انتهای پیام/