چقدر طول میکشید تا یک دایناسور سر از تخم درآورد؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، شواهد علمی که تاکنون کشف شده نشان میدهد که تمام دایناسورها با تخمگذاری تولیدمثل میکردند. برخی گونهها مانند ساروپودهای غولپیکر و گردندراز در یک لانه کوچک دهها تخم میگذاشتند و آنها را رها میکردند تا بچه دایناسورها خودشان از تخم بیرون بیایند. دایناسورهایی مانند رپتورهای پردار که از اجداد نزدیک پرندگان به شمار میروند، تخمهای بزرگتر اما کمتری میگذاشتند، در لانه میمانند و روی تخمها مینشستند تا از آنها محافظت کنند. حال سوال اینجاست که چقدر طول میکشید تا یک دایناسور از تخم بیرون بیاید؟ دیرینهشناسان تا این اواخر پاسخی برای این پرسش نداشتند.
نتایج مطالعه گرگوری اریکسون و همکارانش پاسخ این سوال را در خصوص دو دایناسور میدهد: هیپاکروسورها، دایناسورهای گیاهخواری که منقار اردکمانندی داشتند، و پروتوسراتوپس یا نیاشاخچهره که ارتباط نزدیکی به تریسراتوپسها یا سهشاخچهرهها داشتند. بررسی خطوط رشد در دندانهای میکروسکوپی جنینهای موجود در داخل تخمهای این دو دایناسورها نشان میدهد که مدت زمان از سر تخم درآوردن در پروتوسراتوپسها حدود ۲.۸ ماه و در هیپاکروسورها ۵.۸ ماه بوده است.
مدت زمان بیرون آمدن از تخم در خزندگان امروزی مشابه دایناسورهاست و معمولا چند ماه طول میکشد. این در حالی است که جوجههای پرندگان بسیار سریعتر، معمولا دوماهه و حتی در عرض دو هفته، از تخم سر درمیآورند. پرندگان امروزی از نسل دایناسورها هستند اما آنها به نظر میرسد سرعت جوجهریزی پرندگان نسبت به اجدادشان سریعتر شده است.
انتهای پیام/۴۰۲۱/پ
انتهای پیام/