دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 دی 1400 - 11:59
بررسی دلایل بیکاری داروسازان جوان؛

تأسیس داروخانه رؤیای داروسازان جوان/ چه کسانی مقصر اصلی عدم تأسیس داروخانه‌های جدید هستند؟

آیین‌نامه جدید تأسیس داروخانه‌ها قرار است کمک حال مردم و زمینه‌ساز اشتغال جوانان باشد، اما برخی مافیا باعث شده‌اند این اقدام با چالش‌هایی روبه‌رو شود.
کد خبر : 634048
داروخانه

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، با توجه به مشکلاتی که این روزها بخش پزشکی در کشور دارد، به نظر می‌رسد این بخش در همه زمینه‌ها با چالش‌های مختلفی روبه‌رو است و روند کنونی نظام سلامت و پزشکی با مشکلاتی ریشه‌ای دست به گریبان است که باید برای رسیدن به استانداردهای جهانی و حتی منطقه‌ای باید اصلاحاتی در این خصوص رقم بخورد.


داروخانه‌ها ویترین نظام سلامت هستند و داروخانه یکی از شاخه‌های نظام پزشکی محسوب می‌شود. درواقع می‌توان گفت داروخانه‌ها بخش اعظم بار حوزه سلامت را به دوش می‌کشند، اما به دلیل وجود واژه انحصار که در همه بخش‌های کشور از جمله بخش سلامت و پزشکی ریشه پیدا کرده، داروخانه‌ها نیز با مشکلات مختلفی روبه‌رو هستند.


آیین‌نامه جدید تأسیس داروخانه قرار است کمک‌حال مردم و زمینه‌ساز اشتغال مناسب فارغ‌التحصیلان جوان رشته داروسازی باشد. در عین حال این گونه تصمیم‌گیری‌های بموقع می‌تواند کمر انحصار را بعد از سال‌ها بشکند و نقطه پایانی‌ بر جولان مافیا در همه بخش‌ها باشد.


در همین راستا به سراغ امام بخش قائدی، معاون غذا و داروی شهرستان یاسوج رفتیم تا درباره مشکلات موجود داروخانه‌ها و همچنین جزئیات آیین‌نامه تاسیس داروخانه در کشور توضیحاتی ارائه دهد.


انحصار برخی داروخانه‌ها، در دستان افرادی خاص


معاون غذا و داروی شهرستان یاسوج می‌گوید: «برخی افراد، به صورت همزمان علاوه بر مالکیت چند داروخانه در برخی ارگان‌های دولتی به صورت رسمی با حقوق‌های فوق‌العاده مشغول به کار هستند، یعنی هم داروخانه دارند و هم شغل ثابت! ازسوی دیگر یک داروساز جوان که با امید به یک شغل مناسب و منطبق با رشته خود درس خوانده، یا بیکار است یا با یک حقوق غیرمنصفانه در داروخانه این افراد مشغول به کار می‌شود.»


وی با بیان اینکه در این شرایط باید گفت اگر قرار باشد به دلیل انحصار همه رانت‌ها در اختیار گروه اول باشد و گروه دوم از این مزایا بی‌بهره باشند، قطعا این روش و روند نادرست است و باید اصلاح شود، ادامه می‌دهد: «آیین نامه جدید تاسیس داروخانه، نسبت به آیین نامه‌های قبلی برای گسترش کسب و کار و کاهش بیکاری فارغ‌التحصیلان این رشته مفید است.»


قائدی با اعتقاد بر این‌که آیین‌نامه جدید باید اجرایی شود، ادامه می‌دهد: «این آیین‌نامه سبب تأسیس تعداد زیادی داروخانه در کشور خواهد شد و در عین حال باید برای افرادی که صاحب چندین داروخانه هستند و در جایی به صورت رسمی فعالیت می‌کنند، محدودیت‌هایی را ایجاد کرد. باید این نکته را مدنظر قرار دهیم که افراد ناظر اجرای مصوبه جدید تاسیس داروخانه‌ها، از صاحبان داروخانه نباشند.»


چه کسانی باید برای تاسیس داروخانه‌ها نظارت داشته باشند؟


به گفته معاون غذا و دارو یاسوج: «فردی‌که روی اجرایی شدن مصوبه جدید تاسیس داروخانه‌ها نظارت می‌کند، نباید در این بخش ذی‌نفع باشد.»




بیشتر بخوانید


واکسیناسیون به معنی منتفی شدن کرونا نیست/ خطر بازگشایی مدارس و رفع محدودیت‌ها


تست‌های تشخیصی کرونا در کشور از ۳۵ میلیون فراتر رفت/ تزریق یک میلیون و ۵۶ هزار دُز واکسن در شبانه‌روز گذشته


حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، چه بلایی بر سر کشور می‌آورد؟ / عدم نظارت‌ بر افزایش قیمت دارو




وی در پاسخ به این سوال که آیا آیین‌نامه‌ جدید در حیطه مسئولیت شما در حال اجراست؟ می‌گوید: «خیر، این بخشنامه اجرا نمی‌شود. البته گروهی داوطلب شده‌اند و تعدادی نیز مورد تأیید قرار گرفته‌اند و اقدام به اجاره محلی برای تأسیس داروخانه شده است. اما به دلیل اعتراض داروسازان نتوانستند این کار را ادامه دهند و اکنون به دلیل اجاره بهای بالا به‌خصوص در شهرهای بزرگ با مشکلات مختلفی روبه‌رو هستند.»


دلیل اصلی جلوگیری از تاسیس داروخانه‌های جدید چیست؟


امام بخش قائدی با اعتراض به چندشغله بودن برخی داروخانه‌داران، می‌گوید: «باز هم تأکید می‌کنم که یکی از دلایل به سرانجام نرسیدن بسیاری از درخواست‌های متقاضیان تأسیس داروخانه، کسانی هستند که علی‌رغم داشتن شغل دولتی و ثابت با درآمد مکفی در نقاط مختلف صاحب چندین داروخانه هستند. این افراد یکی از موانع اصلی تأسیس داروخانه‌های جدید و البته اشتغال فارغ‌التحصیلان جوان در رشته داروسازی محسوب می‌شوند.»


معاون غذا و دارو استان یاسوج در خصوص تحویل دارو توسط اسنپ و تپسی می‌گوید: «به نظر می‌رسد این طرح نادرست است، به‌خصوص در استان‌های کوچکتر؛ داروخانه‌داری همواره به‌عنوان یک فعالیت اقتصادی محسوب می‌شود، یعنی بودن داروخانه از نظر اقتصادی مهم است. در عین حال این طرح برای مردم گران تمام می‌شود و بسیاری از افرادی که از داروهای خاص استفاده می‌کنند، توان پرداخت هزینه این طرح را ندارند.»


وی ادامه می‌دهد: «این طرح در کشورهای اروپایی برای افراد مسن به صورت رایگان انجام می‌شود. در ایران این طرح قابل اجرا نیست، چرا که خود داروهای بیماری‌های خاص به اندازه کافی گران هستند و پرداخت هزینه اضافی برای بیماران تقریبا غیر ممکن است.»


*سید محمد مهدی میران‌زاده


انتهای پیام/۴۱۷۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب