دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 دی 1400 - 10:39

سحابی‌ها؛ زیباترین اجرام کیهانی/ نوع جدیدی از سحابی کشف شد

ستاره‌شناسان نوع جدیدی از سحابی‌ها را در اطراف ستارگان دوتایی کشف کردند که به آن «سحابی گسیلشی کهکشانی» می‌گویند.
کد خبر : 633584
سحابی

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، بسیاری از افراد با مفهوم سحابی‌ها آشنا هستند. سحابی‌ها به ابر عظیمی از غبار، گاز و پلاسما در فضاهای میان‌ستاره‌ای گفته می‌شود. سحابی‌ها، ساختارهای گازی هستند که با تشعشعات ستارگان نزدیک روشن می‌شود. همچنین سحابی‌ها زیباترین اشکال طبیعت هستند. تیم بین‌المللی از ستاره‌شناسان با کمک اخترشناسان آماتور نوع جدیدی از سحابی‌ها را در اطراف ستارگان دوتایی کشف کردند که آن‌ها را سحابی گسیلشی کهکشانی یا سحابی‌های نشری می‌نامند. ستارگان دوتایی در اخترفیزیک بسیار مهم است. همچنین اغلب ستاره‌هایی که در شب به‌صورت منفرد می‌بینیم، ستارگان دوتایی و حتی چندتایی هستند.


ستاره دوتایی «YYHya»، در مرکز این کشف جدید قرار دارد. این ستاره، ستاره متغیر تناوبی است که از یک ستاره «کوتوله K» و کوتوله سفید داغ تشکیل شده است. ماده تشکیل‌دهنده کوتوله سفید به‌اندازه‌ای به‌هم فشرده است که یک فنجان از آن صدها تن وزن دارد. همچنین ستاره‌های متغیر بیشتر در خوشه‌های کروی و در عرضه‌های بالای کهکشانی وجود دارد. ستارگان در پوششی از گاز قرار دارند که توسط ستاره‌ای که درنهایت تبدیل به کوتوله سفید شد، منتشر شده است. ستارگان در داخل این پوشش مشترک به تکامل خود ادامه می‌دهند که گویی تنها هستند. این مطالعه با عنوان YYHya و محیط بین ستاره‌ای آن در مجله علمی اخترفیزیک و نجوم منتشر شده است.


کیمسوونگر، دکترای فیزیک، در بیانیه‌ مطبوعاتی گفت: ستارگان معمولی در اواخر عمر خود به ستارگان «غول سرخ» تبدیل می‌شوند. از آن‌جایی که اغلب ستارگان به‌صورت دوتایی و چندتایی هستند، این موضوع روی تکامل پایان عمر آن‌ها تأثیر می‌گذارد. هسته‌های ستارگانی که در پوشش گاز مشترک قرار دارند دست‌نخورده باقی می‌ماند و مانند ستارگان منفرد مستقل، به تکامل خود ادامه می‌دهند.


انتهای پیام/۳۰۰۴


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب