دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 دی 1400 - 09:48
حل چالش‌های فناوری/ ۱۰۳؛

چرا بیشتر گوشی‌های هوشمند باتری غیرقابل تعویض دارند؟

باتری اکثر گوشی‌های هوشمند کنونی جابه‌جا نمی‌شود و شرکت‌های سازنده این دستگاه‌ها دلایل مشخصی را برای این ویژگی بیان کرده‌اند.
کد خبر : 632544
باتری



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، گوشی هوشمند در جهان کنونی وسیله‌ای ضروری و قابل استفاده برای انجام بسیاری از فعالیت‌های روزانه است. یکی از مهم‌ترین بخش‌های این دستگاه‌ها باتری است که انرژی مورد نیاز گوشی را تأمین و کارکردن با آن را امکان‌پذیر می‌سازد. امروزه اکثر گوشی‌های هوشمند با باتری غیرقابل جابه‌جایی تولید می‌شوند. در ادامه برخی از مزیت‌های این نوع باتری‌ها را بیان می‌کنیم.


تولید گوشی‌هایی سبک‌تر و باریک‌تر


علی‌رغم همه پیشرفته‌هایی که در زمینه طراحی گوشی‌های هوشمند صورت گرفته ساختار باتری‌ها همچنان خطرناک است زیرا انرژی در این قطعات بین صفحه‌های کاتد و آند ذخیره شده و تنها به وسیله یک الکترولیت نازک از هم جدا می‌شوند. در صورتی که صفحه بین آند و کاتد آسیب بیند ناگهان انرژی زیادی بین آن‌ها جابه‌جا شده که منجر به داغ شدن بیش از اندازه باتری و ترکیدن آن می‌شود. از همین رو مهندسان مجبور بودند درپوشی ضخیم و سنگین را برای جلوگیری از آسیب رسیدن به کاربران روی باتری قرار دهند. این درپوش وزن گوشی را تا حد زیادی افزایش می‌داد لذا شرکت‌های سازنده گوشی‌های هوشمند تصمیم گرفتند باتری‌های دائمی را جایگزین باتری‌های قابل تعویض کنند.


در واقع مهندسان با چنین اقدامی محفظه محکمی را برای باتری طراحی کرده و ضخامت و وزن درپوش باتری را تا حد زیادی کاهش دادند. در نهایت وزن کلی گوشی نیز کمتر شده و دستگاه‌هایی سبک‌تر و باریک‌تر در اختیار کاربران قرار گرفت.


بهره‌گیری از فناوری جدیدتر


باتری‌های قدیمی و قابل جابه‌جایی در گوشی‌های هوشمند ظرفیت پایینی برای نگهداری انرژی داشتند و از همین رو کاربران مجبور بودند دائماً دستگاه خود را شارژ کنند ولی در گوشی‌های هوشمند نسل جدید از باتری‌های لیتیوم-یون استفاده می‌شود. این نوع باتری‌ها با بهره‌گیری از فناوری‌های جدیدتری ساخته شده و نسبت به گذشته ظرفیت بسیار بیشتری برای ذخیره‌سازی انرژی دارند. از طرفی تولید دستگاه‌های پاور بانک به کاربران این امکان را می‌دهد که حتی در صورت عدم دسترسی به منبع برق گوشی خود را در مدت زمانی کوتاه شارژ کنند.


حفاظت از باتری در برابر آسیب‌های خارجی


با تولید گوشی‌های هوشمند پیشرفته قیمت این دستگاه‌ها نیز تا حد زیادی افزایش یافت و از همین رو کاربران انتظار دارند شرکت‌های سازنده انواع گوشی هوشمند دستگاه‌های خود را به نحوی طراحی کنند که دسترسی مستقیم به سخت‌افزارها وجود نداشته و آب و سایر عوامل آسیب‌زننده به داخل گوشی نفوذ نکند. به همین دلیل شرکت‌های فناوری باتری گوشی‌های تولیدی خود را کاملاً ثابت و غیرقابل جابه‌جایی طراحی می‌کنند. البته تولید باتری‌های غیرقابل جابه‌جایی به معنای آن نیست که در صورت خراب شدن این نوع باتری‌ها امکان تعویض آن‌ها وجود ندارد. تعمیرکاران تلفن همراه می‌توانند این باتری‌ها را تعویض و باتری نو در دستگاه قرار دهند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب