دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 دی 1400 - 14:15
صالحی در گفت‌وگو با آنا خبر داد؛

راه‌اندازی سامانه‌ای برای احصای نیازهای علوم انسانی

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ظرفیت مناسبی در علوم انسانی و اجتماعی وجود دارد و حال تحقیقات این دو حوزه باید براساس نیازهای جامعه همگرا شود.
کد خبر : 632354
پیمان صالحی

پیمان صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا با اشاره به این دانشگاه‌ها در حوزه‌های علوم انسانی و علوم اجتماعی ظرفیت بسیار خوبی دارند، بیان کرد: در حال حاضر تعداد قابل‌توجهی مرکز پژوهشی و پژوهشگاه در حوزه علوم انسانی و اجتماعی در کشور فعالیت می‌کنند، علاوه‌ بر این دانشگاه‌ها بخش‌های مختلفی در حوزه علوم انسانی و اجتماعی دارند که فعالیت‌های متنوعی در آنها صورت می‌گیرد، بنابراین ظرفیت مناسبی در این دو حوزه در کشور وجود دارد. حال باید برای همگرایی و جهت‌دار کردن تحقیقات حوزه علوم انسانی و اجتماعی براساس نیازهای جامعه تلاش شود.


وی افزود: نیازهای یک جامعه تنها به حوزه‌های فنی مهندسی، پزشکی و علوم پایه محدود نمی‌شود و جامعه در علوم انسانی و اجتماعی نیز نیازهایی دارد. برخی از تحقیقات علوم انسانی و اجتماعی به معضلات موجود در کشور برمی‌گردد و برخی دیگر نیازهای احصاشده آینده است. ماموریت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این است که اولویت‌های جامعه در علوم انسانی و اجتماعی را مشخص کرده و در بستر زیرساخت‌های موجود اعمال کند.


معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که در حوزه علوم انسانی و علوم اجتماعی نیروی انسانی فوق‌العاده‌ای در دانشگاه‌ها وجود دارد که شامل اساتید و دانشجویان در مقاطع تحصیلی مختلف می‌شود، گفت: باید همرسانی در نیروهای انسانی این حوزه انجام شود تا نیازهای علوم انسانی و اجتماعی شناسایی و اعلام شود. وزارت علوم در حال ایجاد زیرساختی برای احصای این نیازهاست که این سیستم به‌زودی رونمایی می‌شود. این سامانه می‌تواند ماموریت‌ها را در حوزه‌های مختلف به‌ویژه علوم انسانی و اجتماعی مشخص کند. اعمال سیاست‌های تشویقی در این بخش می‌تواند اثربخشی علوم انسانی و اجتماعی را در سطح ملی و بین‌المللی بیشتر کند.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب