دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
باختر:

عمده تخلفات ورزشی در کشور نادیده گرفته می‌شوند

کارشناس حقوقی ورزش گفت: تخلفات ورزشی در مجامع بین المللی و بسیاری از کشورها در صورت ثابت شدن با برخوردها و مجازات‌های سختی روبه‌رو خواهد شد اما در ایران اغلب از این خطاها چشم پوشی می‌شود.
کد خبر : 631247
1



به گزارش گروه ورزش خبرگزاری آنا از پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت‌وگو؛ سید محمد رسول باختر، کارشناس حقوقی ورزش با حضور در برنامه « ورزش بدون ویرایش » به موضوع مهندسی انتخابات فدراسیون‌ها پرداخت.


محمد رسول باختر در ابتدا با بیان این که لابی‌گری در انتخابات یک موضوع طبیعی و معمولی است، اظهار کرد: موضوع نفوذ با لابی‌گری تفاوت دارد و به همین دلیل همه فدراسیون‌های بین المللی به هر نوع دخالت از سوی دولت‌ها حساس هستند.


وی افزود: گاهی مهندسی انتخابات به گونه‌ای است که مشروعیت انتخابات زیر سوال می‌رود، در این صورت این رای گیری باید باطل و از نو برگزار شود. همچنین در برخی مواقع، موضوع رشوه مطرح می‌شود که در طول تاریخ حتی در سازمانی مانند فیفا که نظارت‌های دقیق بر آن وجود دارد هم دیده شده است.


این کارشناس حقوقی ورزش تاکید کرد: البته موارد این چنینی در مجامع بین المللی و بسیاری از کشورها در صورت ثابت شدن با برخوردها و مجازات‌های سختی روبه‌رو خواهد شد اما در ایران معمولا پیگیری درستی انجام نمی‌شود و اغلب از این خطاها چشم پوشی می‌شود.


باختر در پاسخ به پرسش مجری رادیو گفت‌وگو مبنی بر این که چنین تخلفاتی در چه سازمانی باید بررسی شود، بیان کرد: بخشی که مربوط به جرایمی مانند رشوه و ارتشاء است باید در قوه قضائیه تعیین تکلیف شود اما برخی موارد باید توسط فدراسیون فوتبال شناسایی و پیگیری شود. به‌عنوان مثال فدراسیون مدارکی را دال بر تخلف یک کاندیدا به‌دست می‌آورد که باید موضوع را به قوه قضائیه و نامعتبر بودن انتخابات را به فیفا اطلاع دهد.


وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع پیگیری تخلف فدراسیون‌ها توسط قوه قضائیه اشاره کرد و گفت: این تصور اشتباه وجود دارد که رسیدگی به تخلفات فدراسیون‌ها توسط قوه قضائیه موجب حساسیت فدراسیون جهانی و تعلیق فدراسیون ملی می‌شود، در حالی که در کشورهای دیگر می‌بینیم که تخلفات توط دادگاه‌های همان کشوری پیگیری می‌شود و مشکلی برای فدراسیون‌ها ایجاد نمی‌شود.


باختر درباره نقش کمیته بین المللی المپیک در انتخابات پیش رو گفت: این نهاد بین المللی نقش ناظر دارد اما نباید انتظار داشت که این کمیته در تمام مراحل حضور داشته باشد تا فرآیند انتخابات به‌درستی انجام شود. از سوی دیگر تعداد افرادی که برای نظارت فرستاده می‌شوند کم هستند اما بسیار دقیق و بر کار خود مسلط هستند. بنابراین اگر تشخیص دهند که تایید صلاحیت کاندیداها به درستی صورت نگرفته و روند انتخابات نشان دهنده مهندسی است قطعا موضوع را گزارش خواهند کرد.


انتهای پیام/4127



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب