دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 دی 1400 - 17:33

برترین‌ آزمایشگاه‌های شبکه آزمایشگاهی معاونت علمی ریاست جمهوری معرفی شدند

بیست آزمایشگاه عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری در نشست مدیران مراکز عضو شبکه به عنوان آزمایشگاه برتر معرفی شدند.
کد خبر : 630515
4444



به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا، در هفتمین دوره ارزیابی عملکرد آزمایشگاه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی بر اساس عملکرد آزمایشگاه‌ها در سال ۱۳۹۹، فعالیت ۳۸۰ مجموعه آزمایشگاهی (شامل ۴۲۶ آزمایشگاه) مورد ارزیابی قرار گرفته است، این آزمایشگاه‌ها بیش از ۲ میلیون و ۱۸۰ هزار خدمت آزمایشگاهی را به حدود ۷۱ هزار مشتری ارائه کرده و طی این مدت، درآمد آزمایشگاه‌ها از محل ارائه این خدمات، بیش از ۴۱۲۵ میلیارد ریال شده است.


در این نشست، رضا اسدی‌فرد مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به خانواده بزرگ این شبکه، گفت: این پلتفرم یک برنامه بی‌بازگشت است و به یک مطالبه ملی در کشور بدل شده است، متقاضیان استفاده از این خدمات هر روز بیشتر می‌شوند.


وی افزود: باید سعی کنیم پوشش اعضای شبکه را بیشتر و بخش خصوصی و دولتی را برای عضویت در این زیرساخت فناورانه ترغیب کنیم، در هیچ جای دنیا چنین ساختاری وجود ندارد که مراکز آزمایشگاهی، اساتید، دانشجویان و پژوهشگران به چنین تخفیفات و حمایت‌هایی به‌راحتی دسترسی داشته باشند، شبکه آزمایشگاهی در دنیا نظیر ندارد.


به گفته اسدی‌فرد، بر اساس آمارهای موجود تا پایان آذرماه سال ۱۴۰۰، حدود ۱۳۳ هزار نفر عضو باشگاه مشتریان شبکه شده‌اند، رشد سریع تعداد اعضای باشگاه طی ۲ سال اخیر، باعث شناخته شدن گسترده شبکه در کشور شد، میزان تقاضاها برای استفاده از خدمات و تخفیفات این حوزه را بیشتر کرده و ضریب نفوذ شبکه را در میان فعالان این حوزه افزایش داده است.


مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تأکید بر حضور جدی دانشگاه‌ها در شبکه آزمایشگاهی، گفت: در برخی دانشگاه‌ها ۹۰ درصد اعضای هیئت‌علمی در این شبکه عضویت دارند.


وی، عدم وجود یک ردیف بودجه مستقل برای شبکه را یکی از مشکلات دانست و بیان کرد: تعداد تقاضاها برای دریافت خدمات از شبکه بالا رفته و بودجه ما محدود است، از سال ۹۳ تاکنون بیش از ۷۵ میلیارد تومان کمک مالی به دانشجویان و اساتید ارائه کرده‌ایم، این در حالی است که بر اساس محاسبات ما اگر بخواهیم یک حمایت حداقلی داشته باشیم باید سالیانه حدود ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه کنیم.


اسدی‌فرد ادامه داد: برای جبران این کمبودها در تلاش هستیم تا با دیگر سازمان‌ها نیز مذاکراتی داشته باشیم تا آن‌ها را به سرمایه‌گذاری در این حوزه ترغیب کنیم، چون اعتقاد داریم هزینه کردن در این مسیر هم به رشد علمی اساتید و دانشجویان کمک می‌کند و هم به توسعه فعالیت آزمایشگاه‌ها در کشور منجر خواهد شد.


وی با اشاره به افزایش درآمد مراکز آزمایشگاهی، گفت: حجم درآمد این مراکز در سال ۹۹ با رشدی قابل‌توجه به ۴۱۰ میلیارد تومان رسیده است، این اتفاق نقشی مؤثر در ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی ارائه شده در کشور دارد.


مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بین‌المللی شدن فعالیت‌ها را به‌عنوان گام بعدی این شبکه معرفی کرد و افزود: در حال حاضر با اجرای این برنامه، ۸ کشور با شبکه آزمایشگاهی همکاری می‌کنند، همچنین ۲۱ آزمایشگاه و ۴۱۲ تجهیز آزمایشگاهی نیز به اشتراک گذاشته شده است، برگزاری ۷ کارگاه آموزشی نیز دستاورد دیگر شروع برنامه جهانی شدن است.


اسدی‌فرد ادامه داد: ایجاد مرکز تعمیر و نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی نیز تلاش دیگری است که یک سال از عمر آن می گذرد و قرار است به بهینه سازی بهره برداری از تجهیزات آزمایشگاهی خارج از خدمات دهی، تعمیر و نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی و کمک به اجاره، مبادله و فروش تجهیزات نوسازی شده منجر شود.


وی گفت: سال ۹۸ حدود ۶۰۰ آزمایشگاه در شبکه عضو بودند که این عدد سال ۱۴۰۰ به یک هزار و ۱۴۱ مورد رسیده است، ۱۴۶ پژوهشگاه و مرکز تحقیقات، ۵۴۲ دانشگاه، ۱۰ پارک فناوری و ۴۴۳ شرکت عضو شبکه آزمایشگاهی هستند.


انتهای پیام/۴۱۲۹/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب