دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد ارائه شد؛

برتری اثر مرثیه‌خوانی «نوای نینوا» در پویش فرهنگی سلام بر حسین(ع)

فرهنگ تیرگیر عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد موفق به کسب رتبه دوم کشوری در پویش فرهنگی سلام بر امام حسین(ع) شد.
کد خبر : 628847
فرهنگ تیرگیر عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از شهرکرد، فرهنگ تیرگیر عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد موفق به کسب رتبه دوم کشوری در پویش فرهنگی سلام بر امام حسین(ع) شد.(بیشتر بخوانید)


مسابقه فرهنگی پویش سلام بر حسین(ع) در ایام محرم به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی در پنج موضوع مختلف برگزار شد.


در این دوره از رقابت‌های فرهنگی دانشگاهیان از بین ۴۰۰ اثر ارسالی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی کشور به دبیرخانه سازمان مرکزی، پس از داوری، اثر مرثیه‌خوانی نوای نینوای فرهنگ تیرگیر عضو هیئت علمی گروه شیمی و از هنرمندان دانشگاه آزاد شهرکرد حائز رتبه دوم کشوری در رده بزرگسالان شد.


به گفته تهیه‌کننده این اثر فاخر، عباس مرادیان مرثیه‌خوان این اثر و محمد شهریاری در خوشنویسی این اثر مشارکت و همراهی داشتند. تمام آثار برگزیده در صفحه اینستاگرام سلام برحسین(ع) instagram.com/salam.bar.hossain قابل مشاهده است.


عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد شهرکرد در گفت‌وگو با آنا اظهار کرد: از آنجایی که هنر دمیدن روح تعهد در کالبد انسان‌هاست؛ بنابراین با استفاده از ظرفیت هنر ایرانی به‌ویژه هنر موسیقی و خوشنویسی می‌توان گامی مؤثر در راستای الگوی اسلامی ایرانی و پیشرفت در تبیین ارزش‌های ملی و آیینی در دانشگاه‌ها برداشت.


برتری اثر مرثیه‌خوانی «نوای نینوا» در پویش فرهنگی سلام بر حسین(ع)


فرهنگ تیرگیر افزود: هنر یکی از مهم‌ترین و چشمگیرترین جنبه‌های تمدن بشری است. هنر در تمام مراحل شکل‌گیری، تثبیت و گسترش تمدن آینده بشر نقش بسزایی دارد و اگر قرار باشد نقشه راه و الگویی برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی مدنظر قرار گیرد، لازم است ارتباط تنگاتنگ پدیده‌های هنری با این تمدن به‌عنوان مؤلفه‌های تأثیرگذار و جهت‌دهنده مورد توجه قرار گیرد. هنر و فرهنگ دو مفهوم وابسته به یکدیگرند که لازم و ملزوم هستند.


وی ادامه داد: هنر بدون فرهنگ، فاقد هویت و محتواست و فرهنگ بدون هنر، فاقد تعیّن و تجلی است. از این رو سه مفهوم هنر و فرهنگ و تمدن کاملاً در هم آمیخته و مکمل محسوب می‌شوند. هنر کارش تجلی عینی و ملموس فرهنگ در ساختارها و کارکردهای گوناگون عاطفی، اندیشه‌ای و عینی است. تمدن نوین اسلامی، از آن جهت نوین خوانده شده است که می‌خواهد خود را با شرایط روز تطبیق دهد، زیرا خود بر پایه اصول و قوانین ارزشی و الهی استوار شده و مبنای محتوایی مستحکمی دارد.


عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد شهرکرد ادامه داد: هدف اصلی به‌روزکردن تمدن نوین اسلامی، از نو ساختن خود نبوده، بلکه اصلاح و به‌روزکردن صورت (فرم)های خود با هدف تأثیرگذاری بیشتر در جامعه است. در این راه، هنر و زیبایی نقش تعیین‌کننده و تأثیرگذاری دارند.


تیرگیر توضیح داد: اثر نوای نینوا از زبان هنر موسیقی و خوشنویسی در رثای سرور و سالار شهیدان امام حسین(ع) و برای پیام عاشورا بهره گرفته شده و در این اثر، اشعار مرثیه به همراهی نوای نی در دستگاه نوا و شور عرب فضای عاطفی و احساسی دوچندان به تأثیر اشعار مرثیه برای شنوده خواهد کرد. استفاده از ظرفیت هنر خوشنویسی در حین اجرای مرثیه‌خوانی با نوشتن عباراتی در وصف امام حسین(ع) فضای عرفانی و عاطفی شنونده را از همراهی نوای نی و نوای قلم می‌توان دوچندان کرد.


وی متذکر شد: در اثر نوای نینوا بازسازی گودی قتلگاه به همراه خیمه‌ها که نشان‌دهنده غربت امام حسین(ع) در دشت کربلاست، برای تصویرسازی وقایع کربلا در حین اجرای برنامه و القای مصیبت وارده به اهل بیت(ع) به مخاطب استفاده شده است. عباس مرادیان در نقش مرثیه‌خوان و محمد شهریاری در نقش خوشنویسی این اثر را همراهی کرده‌اند.


برتری اثر مرثیه‌خوانی «نوای نینوا» در پویش فرهنگی سلام بر حسین(ع)


به گزارش آنا، مسابقه فرهنگی پویش سلام بر حسین(ع) در ایام محرم توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی در پنج موضوع مختلف برگزار شد و از بین ۴۰۰ آثار ارسالی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی کشور به دبیرخانه سازمان مرکزی پس از ارزیابی اولیه ۲۷۰ اثر به مرحله داوری راه یافت که اثر نوای نی‌نوا حائز رتبه دوم کشوری در رده بزرگسالان شد.


این پویش از استقبال بسیار خوبی برخوردار بود و دامنه موضوعات پیرامون همایش کمک کرد که از رده‌های مختلف سنی در مسابقه شرکت کرده و اجر معنوی ارادت به ساحت مقدس امام حسین(ع) را نصیب خود کنند. تمام آثار برگزیده در صفحه اینستاگرام سلام برحسین(ع) instagram.com/salam.bar.hossain نیز قابل مشاهده است.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب