دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آذر 1400 - 16:58
با تلاش متخصصان صورت گرفت؛

درمان شایع‌ترین اختلال مزمن دوران کودکی با داروی آنتی‌بادی مونوکلونال

بررسی‌های گروهی از پزشکان متخصص حاکی از آن است که دارویی با نام «دوپیلوماب» تأثیر بالایی در درمان بیماری آسم دارد.
کد خبر : 628648
آسم



به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، با این دستاورد علمی اکنون والدین کودکان مبتلا به آسم متوسط تا شدید، یک گزینه درمانی بسیار مناسب در اختیار دارند.


لئونارد باچاریر، محقق اصلی این کارآزمایی و متخصص آسم در دانشگاه «واندربیلت» می‌گوید «از یافته این کارآزمایی تعجب نکردیم، زیرا دوپیلوماب در کارآزمایی‌های بالینی در بزرگسالان و نوجوانان بسیار مؤثر بود اما اکنون از نتایج و امیدی که این دارو برای کودکان و خانواده‌هایشان به ارمغان می‌آورد، خرسندیم.»


به گفته مایکل گروسو، رئیس بخش اطفال بیمارستان هانتینگتون در نیویورک «این دارو هم در خصوص بهبود احساس بیماران و هم در زمینه نحوه عملکرد ریه‌های آنها بسیار مؤثر است.»


«دوپیلوماب» که با نام Dupixent به بازار عرضه می‌شود، تأییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا را برای استفاده در کودکان ۶ تا ۱۱ ساله در ماه اکتبر دریافت کرد.


این داروی بیولوژیک التهاب نوع ۲ در آسم را هدف قرار می دهد و چند سال است که برای درمان آسم در بزرگسالان و نوجوانان تأیید شده است. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، آسم شایع‌ترین اختلال مزمن دوران کودکی است و بیش از پنج میلیون کودک زیر ۱۸ سال را تحت تاثیر قرار می دهد.


مرحله سوم این کارآزمایی بالینی شامل بیش از ۴۰۰ کودک ۶ تا ۱۱ ساله مبتلا به آسم متوسط تا شدید کنترل نشده بود و نتایج این کارآزمایی نشان داد که این دارو بسیار مؤثر است. در این مطالعه، کودکان دوپیلوماب یا دارونما را علاوه بر درمان استاندارد خود هر دو هفته یک بار به مدت یک سال دریافت کردند. اکثر کودکان شرکت کننده در این مطالعه التهاب نوع ۲ داشتند.


در میان آن بچه‌ها، میزان حملات شدید آسم در میان افرادی که دوپیلوماب دریافت کرده بودند، در مقایسه با کودکانی که این دارو را دریافت نکرده اند، تقریبأ ۶۰ درصد کمتر بود.


این مطالعه نشان داد کودکان مبتلا به التهاب نوع ۲ که این دارو را دریافت کردند نیز از بهبود عملکرد ریه و کنترل آسم بهبودیافته برخوردار شدند. بر اساس یافته‌هایی که در ماه میلادی جاری در مجله پزشکی New England منتشر شد، دوپیلوماب برای کودکانی که التهاب نوع ۲ نداشتند، مؤثر نبود.


انتهای پیام/۴۱۴۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب