سیاره ناهید مقصد بعدی ساکنان زمین میشود؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، گروهی از اخترشناسان مأموریتی جدید را برای شناسایی هرگونه نشانه حیات در سیاره زهره (ناهید) آغاز کردند. سیاره زهره به دلیل وجود برخی شواهد مبتنی بر حیات در آن همواره مورد توجه دانشمندان بوده و سازمانهای فضایی میکوشند با استفاده از ماهوارهها و امکانات تحقیقاتی موجود روی زمین شرایط این سیاره را به دقیقترین شکل ممکن بررسی کنند.
دانشمندان حاضر در پروژه تحقیقاتی کشف حیات در زهره میگویند «نباید تحقیق در مورد سیاره ناهید منحصر به سازمانهای فضایی نظیر ناسا و آژانس فضایی اروپا شود. قطعاً کشف هرگونه آثاری از زندگی در یکی از سیارههای همسایه زمین تحولی بزرگ در حوزه تحقیقات فضایی ایجاد میکند و میتواند زندگی میلیاردها انسان در کره زمین را تخت تأثیر قرار دهد. هم اکنون بخش خصوصی ظرفیت بسیار بالایی انجام مأموریتهای فضایی دارد و استفاده از این ظرفیت میتواند سرعت آشکارسازی اسرار کیهانی را افزایش دهد.»
بیشتر بخوانید:
کشف شواهدی از وجود سیارهای هماندازه مریخ در منظومه شمسی
یکی از دلایل علاقه دانشمند به کاوش در سیاره زهره وجود مولکولهای فسفین در ابرهای این سیاره است. هرچند تحقیقات نشان داده است وجود این ماده به معنای امکان قطعی حیات در زهره نیست ولی برخی از اخترشناسان معتقدند نباید هر نشانهای را نادیده گرفت و شاید در آینده آثار بیشتری از زندگی در این سیاره رؤیت شود. نظریه دیگری در مورد سیاره ناهید حاکی از آن است که احتمالاً میلیونها سال پیش حیات در این سیاره وجود داشته ولی به مرور زمان و به دلیل بدتر شدن شرایط آبوهوایی در این سیاره اکنون موجود زندهای روی آن زندگی نمیکند. به گفته بیان کنندگان این نظریه «اگر در گذشته حیات در زهره وجود داشته شاید اکنون نیز بتواند در شرایطی خاص جانداران را برای ادامه زندگی به این سیاره منتقل کرد.»
مأموریت ویالاف(VLF) که از سوی آژانس فضایی اروپا انجام میشود یکی از بزرگترین مأموریتهای تحقیقاتی در مورد سیاره زهره است. قرار است این پروژه تحقیقاتی با همکاری دانشمندان دانشگاه امآیتی(MIT) و به طور تخصصی برای کشف حیات در ناهید و با پرتاب کاوشگر به سمت این همسایه زمین انجام شود. با توجه به اوضاع جوی سیاره ناهید احتمالاً فرود موفقیتآمیز و پس از آن حرکت کاوشگر در این سیاره یکی پرمخاطرهترین پروژههای فضایی قرن ۲۱ خواهد بود.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/