دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

خطر ابتلا به کرونا در کودکان کم‌تر از بزرگسالان/ کودکان زیر ۱۲سال نیز باید واکسینه شوند؟

سیستم ایمنی بدن کودکان از بزرگسالان برخلاف عموم مردم قوی‌تر است؛ بنابراین کودکان از بزرگسالان کم‌تر دچار این همه‌گیری می‌شوند.
کد خبر : 627706
واکسن



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، عموم مردم بر این باورند که نوزادان مستعد ابتلا به عفونت‌های تنفسی هستند. سیستم تنفسی افراد توسط ویروس کرونا تحت تأثیر قرار می‌گیرد و در نفس کشیدن افراد از جمله کودکان و بزرگسالان اختلال ایجاد می‌شود؛ بنابراین انتظار می‌رود که کودکان بیش‌تر در معرض خطر ابتلا به کرونا باشند، اما مطالعه جدید نشان می‌دهد سیستم ایمنی بدن نوزدان قوی‌تر از چیزی است که اکثر مردم فکر می‌کنند. در رابطه با این موضوع که کدام رده سنی بیش‌تر به کرونا مبتلا می‌شود گزارشس تهیه کردیم. مطالعات جدید حاکی از این موضوع است که سیستم ایمنی بدن نوزادان قوی است، اما اینطور نیست که کودکان به هیچ عنوان به کرونا مبتلا نشوند. کودکان و نوجوانان هم مانند بزرگسالان به کرونا مبتلا می‌شوند اما شدت بیماری کم‌تر است. بدن نوزادان همچنین در مبارزه با پاتوژن‌های جدید از بزرگسالان پیشی می‌گیرد. پاتوژن‌ها عامل تولید بیماری است. بیش‌تر مردم فکر می‌کنند که سیستم ایمنی بدن نوزادان در مقایسه با سیستم ایمنی بدن بزرگسالان ضعیف‌تر و توسعه نیافته است، اما دونا فاربر، میکروبیولوژیست می‌گوید این مقایسه منصفانه نیست.


سلول‌های «تی» در برابر کرونا از بدن نوزادان دفاع می‌کند


فاربر می‌گوید به دلیل این‌که بزرگسالان خاطرات این ویروس در ذهنشان ضبط شده اغلب مریض نمی‌شوند، اما کودکان با هر چیزی که روبرو می‌شوند برایشان تازگی دارد. در مطالعه جدید فاربر و همکارانش تحقیقات خود را در شرایط یکسان انجام دادند. آن‌ها تنها توانایی سیستم ایمنی بدن را برای واکنش در مقابل پاتوژن جدید آزمایش کردند. در این مطالعه جدید اساساً هر گونه بخشی از خاطرات ایمنی توسط دانشمندان حذف شد. برای مقایسه در شرایط یکسان محققان سلول‌های «تی» ساده از موش‌های نوزاد و بالغ جمع‌آوری کردند. سلول‌های تی ساده سلول‌هایی هستند که هرگز با عامل تولید بیماری مواجه نشده‌اند. آن‌ها این سلول‌ها را در موشی بالغ آلوده به ویروس کرونا قرار دادند.




بیشتر بخوانید:


واکسن‌های کنونی در برابر اُمیکرون ایمنی ایجاد می‌کنند


کرونا خطر ابتلا به بیماری فشار خون را افزایش داد




در رقابت ریشه‌کن کردن ویروس کرونا سلول‌های تی موش نوزاد نسبت به سلول‌های تی موش بالغ پیروز شدند. سلول‌های تی ساده از موش‌های نوزاد سطوح کمتری از ویروس کرونا را نسبت به سلول‌های تی موش‌های بالغ تشخیص می‌دهند. سلول‌های تی در موش‌های توزاد بسیار سریع تکثیر می‌شود و تعداد قابل‌توجهی از آن به محل عفونت می‌رود. این سلول‌ها همچنین دفاعی قوی در برابر ویروس کرونا ایجاد می‌کنند. مقایسه آزمایشگاهی نشان داد که سلول‌های تی در بین نوزادان انسان پیشرفت بیش‌تری نسبت به سلول‌های تی انسان بالغ دارد.


فاربر می‌گوید در حال بررسی سلول‌های تی ساده‌ای هستیم که هرگز فعال نشده‌اند. رفتار سلول‌های تی بر اساس افزایش سن تغییر پیدا می‌کند. یافته‌ها نشان می‌دهد که سیستم ایمنی نوزاد قوی‌تر، کارآمدتر از حتی سیستم ایمنی بزرگسالان است. بدن نوزاد در اوایل زندگی می‌تواند از شر عوامل بیماری‌زا خلاص شود. سیستم ایمنی بدن نوزاد برای پاسخگویی به تعداد زیادی از عوامل بیماری‌زا طراحی شده است.




بیشتر بخوانید:


واکسیناسیون تنها راه نجات از سویه جدید ویروس کرونا


واکسنی برای سویه جدید کرونا در راه است




طبق گفته فاربر کووید-۱۹ کاملا جدید است و طبق شواهدات و مقایسه سیستم ایمنی بزرگسالان و نوزادان به این نتیجه رسیدند که سیستم ایمنی نوزادان در مقابله با ویروس کرونا قوی‌تر عمل می‌کند. بزرگسالان زمانی که با پاتوژن جدید مواجه می‌شوند کندتر واکنش نشان می‌دهد. این واکنش کند به ویروس فرصت می‌دهد تا به‌سرعت تکثیر شود و در این صورت افراد مریض می‌شوند.


مجوز واکسیناسیون کودکان صادر شد


مطالعات اخیر به طراحی واکسن بهتر برای کودکان کمک زیادی کرده است. فاربر می‌گوید بیش‌تر فرمول‌ها و دوزهای واکسن برای تمامی سنین یکسان هستند، اما پاسخ‌های ایمنی در کودکان نشان می‌دهد که برای آن‌ها، از دوز پایین‌تر می‌توان استفاده کرد. شرکت‌های تولیدکننده واکسن برای ساخت واکسن با یکدیگر در رقابت هستند و دانشمندان در حال تلاش هستند تا واکسنی طراحی کنند که برای گروه سنی کودکان موثر واقع شود. آزمایش واکسن کرونا توسط دانشمندان بارها تکرار شد تا از بی‌خطر بودن آن مطمئن شوند. عوارض جانبی واکسن را دانشمندان بررسی کردند و دیدند که جنبه‌های مثبت واکسینه شدن بسیار زیاد است و نمی‌توان روی نکات مثبت آن چشم پوشاند. واکسن «فایزر» یکی از واکسن‌هایی است که مورد تأیید وزرات بهداشت قرار گرفته و مجوز لازم را برای تزریق به کودکان زیر ۱۲ سال به دست آورده است.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب