مهمترین عوامل نابودی کوهها چیست؟/ تداوم زندگی میلیونها جاندار با حفاظت از کوهستانها
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، کوهستانها از جمله ارزشمندترین و غنیترین منابع طبیعی در کره زمین هستند و تفرجگاهی محبوب برای بسیاری از مردم در کشورهای مختلف محسوب میشوند. هرساله یازدهم دسامبر با عنوان روز جهانی کوهستان گرامی داشته میشود و فعالان محیط زیست میکوشند اهمیت این منابع طبیعی را بار دیگر برای عموم مردم بیان کنند.
شعار روز جهانی کوهستان ۲۰۲۱ «گردشگری پایدار در کوهستان» انتخاب و نماد سه مثلث سیاه نیز برای این روز برگزیده شده است. مثلثهای به رنگ سیاه، نمایانگر کوهها هستند. مثلث در سمت چپ نشان از یخ و برف قله کوه است. مثلث میانی، نماد گنجهای کوه دارد که همان منابع طبیعی آن و مثلث سوم در سمت راست بیانگر سرسبزی، پوشش گیاهی و محصولات این منابع طبیعی است.
بیشتر بخوانید:
روز جهانی خاک فرصتی برای بازنگری در نحوه بهرهبرداری از زمینهای کشاورزی
کوهستانها بخش مهمی از اکوسیستم طبیعی زمین محسوب شده و میلیونها گونه جانوری و گیاهی در کوهستانهای سراسر زمین زندگی میکنند. امروزه عواملی همچون کوهخواری، جنگلتراشی و آتشسوزی اکوسیستم کوهستانها را تهدید میکند و گونههای گیاهی و جانوری ساکن در این مناطق را به شدت آسیبپذیر کرده است. سازمانهای بینالمللی از تمامی دولتها خواستهاند با برنامهریزی و اتخاذ سیاستهای حمایتی از طبیعت موجود در کوهستانها محافظت کرده و مانع تخریب بیرویه کوهها به منظور فعالیتهای عمرانی شوند.
در ایران نیز کوهستانها از تهدید سودجویان در امان نبوده و طبق بررسیها شکارچیان غیرمجاز و زمینخواران آسیبهای جدی به این منابع طبیعی وارد کردهاند. رشته کوه البرز بهعنوان یکی از بزرگترین و مهمترین کوهستانهای فلات ایران به سه ناحیه البرز غربی، البرز مرکزی و البرز شرقی تقسیم میشود و بلندترین قله آن قله دماوند با ارتفاع ۵۶۲۸ متر است. همچنین این رشته کوه دارای یخچالهای طبیعی، آبشار و دریاچههای متعددی است. بسیاری از رودخانههای موجود در کشور از این رشتهکوه سرچشمه میگیرند. برخی از این رودخانهها بعد از تغذیه زمینهای کشاورزی واقع در استانهای شمالی وارد دریای خزر شده و برخی دیگر منابع آب مورد نیاز در تهران و سایر زمینهای کشاورزی دشتهای جنوبی را تغذیه تأمین میکنند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/