توسعه زیرساختهای ارتباطی با تأکید بر فیبر نوری در اولویت رگولاتوری
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، صادق عباسی شاهکوه، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همزمان با فرا رسیدن ۱۹ آذر، هجدهمین سالروز تأسیس این سازمان در پیامی صادر کرد. متن کامل پیام رئیس رگولاتوری را در ادامه مشاهده میکنید:
«همزمان با هجدهمین سالروز تاأسیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی، حوزه ICT کشور در شرایط ویژهای به سر میبرد. شرایطی که بهواسطه توسعه زیرساختهای ارتباطی و فناوری اطلاعات کشور در سالهای گذشته، چالش شیوع ویروس کرونا را در یکسال و نیم گذشته به فرصتی برای رشد کمی و کیفی ارائه خدمات بر بسترهای الکترونیکی تبدیل کرد. اما از سوی دیگر ضرورت بازنگری در برخی سازوکارها و ارتقای سامانهها و ابزارهای پایش این حوزه، بهبود مدیریت منابع محدود ملی از جمله فرکانس و منابع شماره، سیاستگذاری برای استفاده حداکثری از توان داخلی و بهبود فضای کسبوکار و ... را برای پاسخ به نیاز کاربران در سراسر کشور، گوشزد میکند. نیازی که با در هم تنیدگی ارتباطات و فناوری اطلاعات در زندگی روزمره ما هر روز بیش از پیش، انتظارات تازه میآفریند و نیازمند توجه جدی است.
رگولاتوری بهعنوان نهاد حاکمیتی و مقرراتگذار در بخشICT در نزدیک به دو دهه فعالیت خود متناسب با شرایط با رویکردهای مختلفی، مسیر بلوغ را طی کرده است. رویکردهایی که بنا به ضرورت کشور، الزامات ملی و بینالمللی در هر دورهای متفاوت از دورههای پیشین بوده است. این رویکردها در دهه اول فعالیت این نهاد در قالب مقرراتگذاری برای ورود بازیگران مختلف به بازار ارتباطات و فناوری اطلاعات، ایجاد زمینه حضور و سرمایهگذاری بخش خصوصی در این عرصه نمود یافته و در دهه دوم، همزمان با رشد این بازار و تغییر فرهنگ مصرف مردم، به افزایش حجم بازار ارتباطات، توسعه شبکه ملی اطلاعات، حمایت از تولید محتوای داخلی، ارائه سرویسهای ارزش افزوده متنوع و افزایش رضایت مشترکان سوق یافته است و در راستای پیاده سازی این رویکردها، اقداماتی همچون حذف وابستگی پروانهها به تکنولوژی، ساماندهی پروانهها در دو حوزه ثابت و متحرک، سراسری کردن حوزه فعالیت آنها به منظور ایجاد فضای باز برای توسعه اپراتورها، صدور پروانه اپراتورهای مجازی تلفن همراه (MVNO)، بازنگری و اصلاح تعرفههای زنجیره دسترسی به دیتا شامل اینترنت بینالملل، انتقال و دسترسی از طریق فناوری ADSL و ... تحقق یافت.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی همزمان با ایجاد فضای جدید کسبوکار و گسترش عرصه فعالیت در حوزه ICT، اهتمام خود را بر حفظ و صیانت از حقوق مردم به عنوان مهمترین ذینفع حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات متمرکز کرد تا در پی ایجاد فضای رقابتی سالم میان ارایهدهندگان سرویس، مشترکان، خدمات با کیفیت بالا و قیمت مناسب دریافت کنند. آنچه که در قالب طرح ملی ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه، ایجاد سامانه استعلام تعداد سرویسها، سامانه غیرفعالسازی پیامکهای تبلیغاتی، ارایه خدمات عمومی الزامی ارتباطی و فناوری اطلاعات (USO) به روستاها و مناطق محروم، سامانههای ثبت و پاسخگویی به شکایات (۱۹۵)، دسترسی پهن باند ثابت خانگی(xdslplus)، احراز اصالت تجهیزات دارای سیمکارت (رجیستری)، نتسنج پلاس و ... جامه عمل پوشید تا اختیار عمل مشترکان را برای انتخاب اپراتور و سرویس دلخواه خود افزایش دهد.
همه آنچه که بیان شد تنها بخش کوچکی از دستاوردهایی بود که رگولاتوری با حمایت وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات وقت، اعضای کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات بهعنوان نهاد مقرراتگذار در حوزه ICT، مشارکت اپراتورها و فعالان بازار، همت و تلاش مجموعه مدیران ارشد و میانی و کارکنان، آنها را محقق کرده است.
اما اکنون ذات تغییرپذیر تکنولوژی و سرعت رشد آن و در هم تنیدگی هرچه بیشتر ارتباطات و فناوری اطلاعات در زندگی روزمره مردم و شرایط اقتصادی و فرهنگی کشور، ضرورت ایجاد تغییرات عمیق دیگری را به ما گوشزد میکند. تغییراتی که بهواسطه تحقق آنها متناسب با تحولات جهانی، ظرفیتهای کشور در بخشICT افزایش یافته و مردم به عنوان مهمترین ذینفع این سازمان خدمات با کیفیت و قیمت مناسب دریافت کنند.
«توسعه زیرساختهای ارتباطی ثابت، پر سرعت و با کیفیت در اقصی نقاط کشور با تأکید بر توسعه فیبر نوری (FTTX)» و «ارتقای کیفیت ارتباطات سیار با تاکید بر فناوریهای نوین» از اصلیترین اولویتهای رگولاتوری در شرایط حاضر است که امیدوارم با تداوم همکاری سایر نهادهای مرتبط، مشارکت اپراتورها و فعالان بازار ICT و همت و کوشش همکارانم در این سازمان جامه عمل بپوشد و بار دیگر در کنار یکدیگر دستاوردهای جدیدی را محقق کنیم.»
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/