انسولین از دست رفته بیماران دیابتی با اختراع جدید محققان جبران میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیو اطلس»، مطالعه جدید نتایج کارآزمایی بالینی بر دیابت نوع یک است. دانشمندان دستگاهی نوین به نام «سنتینل» توسعه دادند که آنها با استفاده از این دستگاه ایمپلنتهای کوچکتر را در بدن بیماران میکارند و بعد از اتمام آزمایش آن را بر میدارند تا با استفاده از آن رشد سلولهای بنیادی اندازهگیری شود. محققان ایمنی و کارایی دستگاه کاشتنی «سنتینل» را که حاوی سلولهای بنیادی است آزمایش میکنند. دانشمندان این دستگاه کاشتنی را به گونهای طراحی کردند که سلولهای بنیادی را به سلولهای ترشحکننده انسولین تبدیل کند و سلولهای ترشحکننده انسولین در بدن انسان بالغ میشود. ایمپلنت آزمایشی درمانی مطمئن، قابلتحمل و مؤثر است. همچنین این آزمایش نشانههای امیدوارکنندهای دارد که با بهینهسازی این درمان دانشمندان میتوانند درمان عملکردی برای بیماران دیابتی ارائه دهند.
در سال ۲۰۱۷ محققان مرحله کارآزمایی بالینی انسانی را آغاز کردند. دانشمندان این آزمایش ایمپلنتی را برای جایگزینی سلولهای ازدسترفته در بیماران دیابتی نوع یک طراحی کردهاند. این دستگاه نوعی درمان عملکردی برای دیابت نوع یک است. دانشمندان با استفاده از این دستگاه نمیتوانند بیماران را به صورت مستقیم درمان کنند، زیرا درمانی مستقیم نیست و تنها ریشههای خودایمنی بیمار توسط آن برطرف میشود. این دستگاه به بدن انسان کمک میکند تا با جبران سلولهای تولیدکننده انسولین ازدسترفته سطح قند خون طبیعی را کنترل و حفظ کند.
دانشمندان پیوند سلولهای عملکردی پانکراس از اهداکنندگان به بیماران مبتلا به دیابت نوع یک را درمانی موفق میدانند. اما دستگاه سنتینل از سلولهای بنیادی پرتوان انسانی «PSCs» به جای تکیه بر سلولهای پانکراس اهداکننده استفاده میکند. دانشمندان سلولهای بنیادی را در دستگاه بارگذاری میکنند و در بیماران مبتلا به دیابت نوع یک میکارند و آنها امیدوار هستند که این سلولها در بدن بالغ شود و به بافت جزایری تبدیل شود. بافت جزایری شامل سلولهای بتا میشود که در صورت نیاز انسولین تولید میکنند.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/