دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال؛

همایش «فرصت‌ها و چالش‌های حسابداری و علوم مالی در عصر نوین» برگزار شد

همایش «فرصت‌ها و چالش‌های حسابداری و علوم مالی در عصر نوین» به همت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال و با همکاری جامعه حسابداران رسمی برگزار شد.
کد خبر : 626083
ظرفیت-پذیرش-و-انتخاب-رشته-دکتری-حسابداری-سراسری-و-دانشگاه-آزاد-97.jpg



به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، همایش «فرصت‌ها و چالش‌های حسابداری و علوم مالی در عصر نوین» به همت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال و با همکاری جامعه حسابداران رسمی با حضور اندیشمندان و صاحب‌نظران این حوزه صبح امروز در مرکز همایش‌های بین‌المللی هتل بزرگ ارم برگزار شد.


حسابداری حلقه زنجیر اقتصاد کشور است


احسان رحمانی نیا، دبیر علمی این همایش از حسابداری به‌عنوان حلقه زنجیر در اقتصاد کشور نام برد و خاطرنشان کرد: اهمیت این موضوع و پاشنه آشیل آن از ابتدای دهه ۱۹۷۰ با تمرکز بر سرمایه‌داری شروع شد. برای اولین بار در آمریکا یک شرکت بزرگ، تصمیم به تهیه و تدوین آیین‌نامه رفتاری برای شرکت‌ها گرفت.


وی افزود: در دهه ۱۹۸۰ قانون‌مند شدن این آیین‌نامه مورد تأیید سازمان ملل متحد قرار گرفت. در دهه ۱۹۹۰ این دستورالعمل از طرف سازمان ملل متحد برای در دستور کار قراردادن توسط کشورها مورد تأکید واقع شد.


دبیر علمی همایش بابیان اینکه در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ کوفی عنان دبیر کل وقت سازمان ملل متحد از کشورهای دنیا خواست نسبت به شفاف‌سازی و ارائه گزارش‌های پایدار اقدامات لازم را انجام دهند، اظهار کرد: در سال ۲۰۱۵ عهدنامه آب و هوایی پاریس منعقد شد و کشورها ملزم رعایت دستورالعمل‌های عهدنامه شدند با شیوع باندمی کرونا در سال ۲۰۱۹، نقش کشورها در آینده اقتصاد جهان با توجه به کمبود منابع طبیعی بیش‌ازپیش مورد اهمیت قرار گرفت.


وی افزود: پس از اجلاس آب و هوایی گلاسکو در سال جاری مبحث ESG که مخفف محیط‌زیست، مسئولیت اجتماعی و مدیریت راهبردی است به‌طور اخص موردتوجه قرار گرفت.


رحمانی نیا با اشاره به اینکه در دوران کرونا، توجه به ESG به ۳ دلیل اهمیت یافت، عنوان کرد: این دلایل شامل تمایل جامعه جهانی به کاهش مصرف انرژی‌های فسیلی؛ مدیریت ریسک باهدف کاهش هزینه و مخاطرات کمبود منابع و درنهایت توسعه درگرو اهمیت دادن به موضوعات اقتصادی مهم است.


حسابرسی یعنی رسیدگی نظام‌مند شواهد باهدف اثربخشی و صرفه اقتصادی


هوشنگ نادریان، مدیرعامل موسسه حسابرسی مفید راهبر نیز با تأکید بر بحث پایداری، اقتصاد مقاومتی، رشد و توسعه پایدار که در ابعاد اجتماعی، اقتصادی و محیط‌زیست تأثیر مثبتی دارد، اظهار کرد: CRS و ESG دو مقوله مهم در دستیابی به اقتصاد پایدار است.


وی افزود: این نوع حسابرسی، اطلاعاتی برای ارتقای مسئولیت پاسخگویی، بهبود مستمر عملکرد، کاهش هزینه و تسهیل تصمیم‌گیری توسط مرجعی را تأمین می‌نماید که مسئولیت نظارت یا اقدامات اصلاحی را بر عهده دارد و شامل حسابرسی اثربخشی، کارایی و صرفه اقتصادی است.




بیشتر بخوانید:


برگزاری وبینار «آشنایی با استاندارد حسابداری سرمایه‌گذاری‌ها»


سمت های مختلف حسابداری در سال ۱۴۰۰ چقدر حقوق دریافت میکنند؟




نادریان با اشاره به اینکه دو مدل بنیادین ۲۰۱۳ و ۲۰۲۰ نقش مهمی در سامانمند شدن و مبانی نظام راهبردی مطلوب داشته‌اند، خاطرنشان کرد: مدل ۲۰۱۳ شامل، ارزش‌آفرینی برای مشتریان- خلق آینده پایدار- توسعه قابلیت‌های سازمانی - بهره‌برداری از خلاقیت و نوآوری- رهبری با چشم‌انداز الهام بخشی و درستی - پایدارسازی نتایج برجسته - موفقیت از طریق استعداد کارکنان و مدیریت چابکی است.


وی ادامه داد: مدل ۲۰۲۰ به‌عنوان نسخه کامل شده مدل ۲۰۱۳ شامل معیارهای مقصود، چشم‌انداز و استراتژی، فرهنگ‌سازمانی و رهبری، مشارکت ذی‌نفعان، خلق ارزش پایدار، محرک عملکرد و تحول، برداشت‌های ذی‌نفعان، نتایج استراتژیک و عملکرد است.


مدیرعامل موسسه حسابرسی مفید راهبر درنهایت اینکه خواسته‌های نامحدود انسان در مقابل منابع محدود قرارداد و گفت: ادامه حیات بدون اعمال مدیریت بهینه منابع امکان‌پذیر نیست پس برای رسیدن به آینده پایدار: دوراندیشی، خوب فکر کردن، پرورش خلاقیت و نوآوری، تحلیل و تدبیر، سازمان‌دهی و ارزش افزایی از لوازم اصلی خواهد بود.


وصول برگ‌های مالیاتی باید به‌صورت کاملاً الکترونیکی باشد


در ادامه این نشست نیز داوود منظور رئیس سازمانی امور مالیاتی کشور که به‌صورت برخط در این همایش شرکت داشت با اشاره به لزوم تحول در نظام امور مالیاتی، گفت: باید نظام داده متن، برخط، دقیق و جامعی در اختیار داشته باشیم تا در چارچوب ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم بتوانیم عدالت مالیاتی را محقق سازیم.


وی افزود: هدف بررسی، رسیدگی، ابلاغ، اجرا و وصول برگ‌های مالیاتی به‌صورت کاملاً الکترونیکی است.


منظور در ادامه با اشاره به اینکه با ارسال پیش اظهارنامه، زمینه قضاوت صحیح نسبت به درآمدهای مؤدیان مالیاتی به وجود می‌آید، اظهار کرد: مبارزه با فرار مالیاتی فقط با پایش تراکنش‌های مالی صورت می‌پذیرد و لازمه تحقق آن توسعه پایگاه داده و بانک‌های اطلاعاتی از مؤدیان همانند شناسه یکتا امکان‌پذیر خواهد بود.


رئیس سازمان امور مالیاتی با تأکید بر اینکه رسیدگی به حدود ۲ میلیون اظهارنامه باوجود ۱۸ هزار ممیز مالیاتی عملاً امکان‌پذیر نمی‌شود، عنوان کرد: برای تحقق اهداف مالیاتی به دنبال شناخت مؤدیان پر ریسک هستیم تا علاوه بر تحقق عدالت مالیاتی بتوانیم مابقی مؤدیان را به‌شرط اجرای خوب این طرح، رها کنیم.


وی در پایان بابیان اینکه یکی از اهداف مهم سازمان امور مالیاتی، حرکت از ممیز محوری به سمت داده محوری با حصول نتیجه مؤدی محوری است، افزود: سازمان امور مالیاتی پیشانی ارائه خدمات دولت به مردم است.


همایش «فرصت‌ها و چالش‌های حسابداری و علوم مالی در عصر نوین» برگزار شد


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب