دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 آذر 1400 - 15:00

اعتیاد به تماشای تلویزیون واقعی است؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد که تماشای افراطی سریال و فیلم می‌تواند به عنوان رفتاری اعتیادآمیز طبقه‌بندی شود.
کد خبر : 625990
تلویزیون



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس الرت، اصطلاح «binge-watch» یا تماشای افراطی به معنای تماشای چند قسمت از یک سریال به صورت پشت سرهم و در یک بازه زمانی چند ساعته یا یک روزه است که تبدیل به فعالیت پرطرفدار میان علاقه‌مندان به دنیای سینما شده است. این روزها میلیون‌ها نفر به طور مرتب به تماشای سریال‌ها و فیلم‌های مورد علاقه خود می‌پردازند. گسترش خدمات پخش اینترنتی طی سال‌های اخیر نیز باعث شده تماشای افراطی آسان‌تر شود.


تحقیقات علمی نشان می‌دهد که طی همه‌گیری کرونا بسیاری از افراد زمان زیادی را صرف تماشای افراطی فیلم‌ها و سریال‌ها کرده‌اند. حال سوال اینجاست که تماشای افراطی می‌تواند مشکل‌ساز و اعتیادآور شود؟ آیا راهی برای درمان این اعتیاد وجود دارد؟ برای پاسخ دادن به این سوالات ابتدا باید اصطلاحات خاصی را تعریف کنیم. تماشای افراطی مشکل‌ساز یا اعتیادآور با تعداد قسمت‌های تماشا شده یا تعداد ساعت‌های مشخصی که جلوی تلوزیون یا صفحه کامپیوتر سپری شده تعریف نمی‌شود. مانند دیگر رفتارهای اعتیادآور، مهم‌ترین نکته این است که آیا تماشای افراطی تاثیر منفی بر دیگر جنبه‌های زندگی فرد گذاشته است یا خیر. به طور کلی ۶ جزء وجود دارد و در صورتی که تمام موارد برای شخصی صدق کند، می‌توان گفت که تماشای افراطی در این فرد به رفتاری اعتیادآور تبدیل شده است.


این اجزا شامل موارد زیر می‌شود: در صورتی که تماشای افراطی مهم‌ترین رویداد در زندگی فرد باشد، فرد از تماشای افراطی به عنوان راهی برای تغییر خلق و خو استفاده می‌کند، تماشای افراطی یکی از جنبه‌های کلیدی زندگی فرد مانند تحصیل یا شغل را به خطر بیندازد، میزان ساعاتی که فرد روزانه صرف تماشای افراطی می‌کند در طول زمان به طور قابل‌توجهی افزایش یافته باشد، در صورتی که فرد قادر به انجام تماشای افراطی نباشد علائم روانی یا فیزیولوژی ترک را نشان بدهد و اگر فرد بتواند به طور موقت تماشای افراطی را کنار بگذارد اما در صورت درگیر شدن مجدد مستقیما به چرخه قبلی خود برگردد.


در صورتی که تنها مواردی از این ۶ جزء در خصوص فردی صدق کند، به عنوان معتاد به تماشای افراطی شناخته نمی‌شود بلکه در این رفتار برای فرد مشکل‌سازی شده است.


انتهای پیام/۴۰۲۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب