دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 آذر 1400 - 12:56
عزیزی‌فر در گفت‌وگو با آنا تأکید کرد؛

زراعت چوب؛ نیاز مبرم کشور در چشم‌انداز ۱۴۰۴

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: پیش‌بینی نیاز کشور به ۱۳ میلیون متر مکعب چوب در سال ۱۴۰۴، مسئله مهم تولید چوب در کشور را به مهم‌ترین ضرورت‌ها تبدیل کرده است.
کد خبر : 625458
زراعت چوب



ولی‌الله عزیزی‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در قائم‌شهر با ضروری دانستن زارعت چوب اظهار کرد: با توجه به اجرای طرح تنفس جنگل‌ها و توقف هرگونه بهره‌برداری از جنگل‌های هیرکانی که مسئله‌ای منطقی و ضروری بوده، نیاز صنایع وابسته به جنگل و تکنولوژی چوب، پیش‌بینی نیاز کشور به ۱۳ میلیون متر مکعب چوب در سال ۱۴۰۴، مسئله مهم تولید چوب در کشور را به مهم‌ترین ضرورت‌ها تبدیل کرده است. زارعت چوب یکی از طرح‌هایی بوده که به تأمین نیازهای چوبی کشور و حفاظت از پوشش محدود جنگلی کشور کمک می‌کند.


وی افزود: افزایش نجومی قیمت محصولات چوبی در بازار شامل (MDF، HDF، مبلمان، لمینت، پارکت. ، کاغذ و ...)، فشار مضاعفی را بر مصرف‌کنندگان به‌ویژه اقشار کم‌درآمد وارد می‌کند به‌طوری‌که اکنون در بازار شاهد قیمت‌های چند ۱۰ میلیون تومانی مبلمان و محصولات چوبی هستیم. به دلیل تقاضای موجود در بازار و فقدان سازوکار منسجم در تأمین مواد اولیه صنایع سلولوزی، تأمین چوب از طریق واردات، مشکلات قرنطینه و انتقال آفات و بیماری‌های ناشناخته گیاهی به کشور و بیوتروریسم، خروج ارز و مشکلات تحریم و…، مسئله زراعت چوب باید به‌عنوان طرح ملی و سیاست‌گذاری توسعه و اشتغال مورد توجه جدی قرار گیرد و در حرکت جهادی برای تولید چوب در کشور اقدام شود.(بیشتر بخوانید)


زراعت چوب؛ نیاز مبرم کشور در چشم‌انداز ۱۴۰۴


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر بیان کرد: از تکنیک‌های زراعت چوب با گونه‌های سریع‌الرشد با دوره بهره‌برداری پنج تا هفت سال مانند صنوبر Deltoides و اکالیپتوس در قالب طرح ملی و در اراضی خارج از جنگل مانند زمین‌های شیب‌دار و عرصه‌هایی که برای کشاورزی توان ضعیفی دارند، باید استفاده شود. عرصه‌های خلعید شده، اراضی موات، حاشیه رودخانه‌ها، اطراف مزارع و در حاشیه جاده‌ها و راه‌آهن و… ضروری بوده با اینکه این مسئله به کنترل فرسایش خاک، ایجاد کمربند سبز green belt و تعدیل آب‌وهوا و بهبود شرایط اکولوژیک کمک مؤثری خواهد کرد، در عین حال رونق جنگلداری شهری و آگروفارستری هم می‌تواند به موضوع کمک کرده و نباید از آن غافل شد.


عزیزی‌فر گفت: در ادامه روند فعلی، مشکل صنایع وابسته به جنگل، تکنولوژی چوب و صنایع سلولوزی و کنترل قیمت محصولات چوبی را به یکی از مشکلات مهم تبدیل خواهد کرد. عملکرد فعالانه در حوزه تخصصی زراعت چوب و IPC، آگروفارستری و جنگل‌داری شهری، می‌تواند با حفظ صنایع موجود، امکان توسعه صنایع و تکنولوژی وابسته به چوب، زمینه را برای اشتغال پایدار در کشور و توسعه اقتصاد بدون نفت و تقویت اقتصاد مقاومتی مهیا کند.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب