دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آذر 1400 - 08:23
گرانمایه در گفت‌وگو با آنا:

برای پژوهش در رشته‌ نانو با کمبود لوازم آزمایشگاهی روبه‌رو هستیم

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات درباره مشکلات حوزه پژوهش در کشور، گفت: برای شروع پژوهش و ارائه یک طرح به‌خصوص در رشته‌های نانو و لیزر با کمبود امکانات و لوازم آزمایشگاهی روبه‌رو هستیم.
کد خبر : 625402
نانو



عادله گرانمایه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره مشکلات حوزه پژوهش در کشور خاطرنشان کرد: برای شروع پژوهش و ارائه یک طرح به‌خصوص در رشته‌های نانو و لیزر با کمبود امکانات و لوازم آزمایشگاهی روبه‌رو هستیم با توجه به پیشرفت فنّاوری، دستگاه‌های لیزر موجود در کشور ما قدیمی بوده و کارایی لازم را ندارند.


وی افزود: برای مثال بعد از تولید نانو ذرات باید دستگاه‌هایی برای اندازه‌گیری و شناسایی ویژگی‌های آن وجود داشته باشد اما در ایران بعضی از مراکز خاص مجهز به این لوازم هستند؛ بنابراین برای حل مشکلات پژوهش در این حوزه باید تعداد آزمایشگاه‌های تخصصی افزایش یابد. گاهی اوقات نیز پژوهشگر ایده نابی را در ذهن دارد اما فرآیندِ داوری به‌قدری زمان‌بر و سخت بوده که آن طرح جذابیتش را هم برای محقق و هم برای مصرف‌کننده از دست می‌دهد.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات با تأکید بر اینکه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو باهدف حمایت از پژوهشگران این حوزه تأسیس شد، گفت: ستاد در اوایل تأسیس از ایده‌ها حمایت می‌کرد اما متأسفانه به‌مرور کمک‌ها کمرنگ شد و وجود قوانین دست‌وپا گیر، این مرکز را از مسیر اصلی دور کرد.


وی ادامه داد: مثلاً یک گروه مشترک داوری در رشتهٔ خاصی کارگروه تشکیل می‌دهند که فقط افراد وابسته به آن انجمن تحت حمایت قرار می‌گیرند؛ بنابراین بسیاری از طرح‌های خوب به دلیل عضو نبودن پژوهشگر در گروه از حمایت ستاد نانو بی‌بهره می‌ماند حتی اگر حمایتی نیز صورت گیرد بعد از مدتی رهاشده و آن‌قدر سنگ می‌اندازند که پژوهشگر انگیزه‌اش را از دست می‌دهد.


گرانمایه درباره ارتقای سطح پژوهش کشور، اظهار کرد: باید افرادی در رأس کار قرار بگیرند که دانش لازم را برای انجام تحقیق و کارهای پژوهشی داشته باشند در حالی که بسیاری ازمدیران این حوزه، تجربه و تخصص لازم را ندارند.


وی با تأکید بر اینکه مهارت‌های صحیح باید از کودکی آموزش داده شود، عنوان کرد: برای آنکه آموزش‌وپرورش کشور در مسیر درستی قرار گیرد باید دانش نوین از مهدکودک و دبستان آموزش داده شود. متأسفانه در ایران دانشجو نه‌تنها علاقه‌ای به پروژه‌های گروهی ندارد بلکه اگر استاد مسئله‌ای را طرح کند قبل از تلاش برای دستیابی به پاسخ صحیح راه‌حل را از کتاب حل مسائل می‌بیند درصورتی‌که در کشورهای پیشرفته دانشجویان از کار گروهی استقبال کرده و برای حل مسائل از توانایی ذهنی خود بهره می‌برند.


گفتنی است از دستاوردهای این استاد دانشگاه می‌توان به طراحی لیزرهای کم‌توان که در درمان و تسکین دردهای موضعی، عضلانی، سیاتیک، زخم‌های دیابتی و درزمینهٔ مراقبت‌های پوستی کاربرد دارد، اشاره کرد.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب