خورشیدگرفتگی روز شنبه در کدام مناطق کره زمین قابل مشاهده است؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، بزرگترین خورشیدگرفتگی یا کسوف کامل سال ۲۰۲۱ روز شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۰ رخ میدهد. طبق اطلاعات اعلامشده از سوی ناسا این خورشیدگرفتگی در ساعت ۷:۳۳ صبح به وقت گرینویچ آغاز و در ساعت ۱۵:۰۷ به وقت کشور هند به پایان میرسد. زمان دقیق اوج این کسوف ساعت ۱۲:۰۷ به وقت هند است.
به دلیل زاویه قرارگیری زمین نسبت به خورشید در روز شنبه کسوف کامل ۲۰۲۱ در نیمکره شمالی قابل مشاهده نیست و ساکنان کشورهای آفریقا، استرالیا، نیوزلند، جنوبیترین مناطق آمریکای جنوبی، قطب جنوب و جزایر قرار گرفته در اقیانوسهای اطلس، آرام و هند میتوانند این خورشیدگرفتگی را به طور کامل مشاهده کنند. البته خورشیدگرفتگی کامل ۲۰۲۱ به طور جزئی در برخی از نواحی نیمکره شمالی زمین نیز قابل مشاهده است.
بیشتر بخوانید:
حقایقی درباره سقف بالای سرمان!/ از رموز نجومی چه میدانید؟
جزایر اورکنی(Orkney) بهترین محل برای رصد این خورشیدگرفتگی هستند. این جزایر آخرین سرزمین قابل سکونت در مسیر قطب جنوب است. البته به غیر از چند گروه تحقیقاتی، انسان دیگری در این جزایر سکونت دائم ندارد زیرا علاوه بر مسیر دسترسی سخت و طولانی، منابع غذایی نیز در این منطقه بسیار محدود است. به طور دقیقتر مردم کشورهای جزایر فالکلند، استرالیا، شیلی، سنت هلنا، نامیبیا، لستو، آفریقای جنوبی دید خوبی از کسوف ۲۰۲۱ دارند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/