دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۱

اروپا: وقتی برای صرف کردن روی تعارفات در مذاکرات وین نداریم

مقامات اروپایی با اشاره به اختلافشان با ایران بر سر سانتریفیوژها تصریح کردند که وقتی برای صرف کردن روی تعارفات با ایران ندارند.
کد خبر : ۶۲۴۸۷۸
مذاکرات وین



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، دیپلمات‌های اروپایی که اشاره‌ای به نام آن‌ها نشده در جمع خبرنگاران مدعی شده‌اند مسئله سانتریفیوژهای ایران یکی از اختلافات موجود در مذاکرات وین است که از دوشنبه برای رایزنی درباره رفع تحریم‌های ایران آغازشده است.


درحالی‌که به گفته کارشناسان عدول طرف‌های غربی ازجمله سه کشور اروپایی از تعهدات برجامی‌شان مقصر وضعیت فعلی برجام است، دیپلمات‌های اروپایی مدعی شده‌اند که طی روزهای آینده جدیت تیم مذاکره‌کننده ایرانی را مورد ارزیابی قرار خواهند داد.


این دیپلمات‌ها که طبق ادعای رویترز خواسته‌اند نامشان فاش نشود گفته‌اند قصد ندارند برای گفت‌وگوهای ضرب‌الاجل مصنوعی تعیین کنند، اما درعین‌حال تصریح کرده‌اند: وقتی برای صرف کردن بر روی تعارفات نداریم.


منابع ادعایی مورد استناد رویترز گفته‌اند: اگر آن‌ها نشان ندهند که درباره این مسئله جدی هستند به مشکل برخواهیم خورد. ۴۸ ساعت آینده بسیار مهم خواهد بود.


بعد از نشست آغازین که دوشنبه برگزار شد کارشناسان روز سه‌شنبه کار بر روی مسئله رفع تحریم‌ها را شروع کردند و قرار است در گفت‌وگوهای روز چهارشنبه به مسئله تعهدات هسته‌ای ایران پرداخته شود.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

انریکه مورا، سرپرست هیئت اتحادیه اروپا در پایان نشست روز دوشنبه گفته بود که به گفت‌وگوها امیدوار است. اما یک دیپلمات اروپایی درباره نشست آن روز گفت: ما نه از سر آسودگی خاطر نفس راحت کشیدیم و نه داد و بیداد راه انداختیم.


دیپلمات‌ها با بیان این ادعا که امیدوارند تا پایان هفته تصویر روشن‌تری به دست بیاید گفته‌اند که در صورت عدم حصول پیشرفت، ممکن است مذاکرات شکست بخورد. آن‌ها گفته‌اند: آن موقع وقت این خواهد بود که در رویکرد دیپلماتیک خودمان تجدیدنظر کنیم ولی هنوز به آن نقطه نرسیده‌ایم.


مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از روز دوشنبه (۸ آذرماه/۲۹ نوامبر) در پایتخت اتریش آغاز شد. این نخستین دور از این گفت‌وگوها در دولت سید ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.


جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده رفع تمامی تحریم‌ها علیه ایران، به‌گونه‌ای که قابل راستی‌آزمایی باشد مهم‌ترین دستور کار هیئت ایرانی را در این گفت‌وگوها تشکیل خواهد داد.


در دولت حسن روحانی، رئیس‌جمهور سابق ایران نیز ۶ دور گفت‌وگو میان ایران و گروه ۱+۴ (انگلیس، روسیه، چین، فرانسه به‌علاوه آلمان) برگزار شد. طرف آمریکایی هم در آن مذاکرات با نمایندگان گروه ۱+۴ بدون حضور ایران در خصوص شرایط بازگشت به برجام گفت‌وگو می‌کرد اما آن مذاکرات، به دلیل اصرار آمریکا بر عدم ضمانت درباره ماندن در برجام و یا عدم رفع تمامی تحریم‌ها به بن‌بست رسید و نتیجه‌ای دربر نداشت.


دیپلمات‌ها ادعا کردند که در این دور از گفت‌وگوها ۷۰ تا ۸۰ درصد کارها انجام شده‌اند اما برخی از دشوارترین موضوعات باقی‌مانده‌اند. پیش از این خبرگزاری رویترز به نقل از این دیپلمات‌ها نوشته بود که ۷۰ تا ۸۰ درصد متن پیش‌نویس توافق نوشته‌شده است.


آن‌ها گفته‌اند که مسئله سانتریفیوژهای ایران یکی از مسائلی است که هنوز حل‌نشده است.


مقام‌های ایران هنوز ادعاهای منتسب به دیپلمات‌های غربی درباره نگارش ۷۰ تا ۸۰ درصد از متن پیش‌نویس توافق را تأیید نکرده‌اند. با این حال علی باقری، معاون وزیر خارجه ایران پیش از این در خصوص اسناد حاصل از ۶ دور مذاکره پیشین تأکید کرده که این اسناد صرفاً یک پیش‌نویس است و هرچند ایران تمام آن‌ها را کنار نمی‌گذارد اما پیش‌نویس اساساً سندی قطعی تلقی نشده و قابل‌تغییر و مذاکره است.


انتهای پیام/۴۱۰۶/




ارسال نظر