7 خاصیت شگفتانگیز جلبک دریایی برای سلامتی
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، جلبک دریایی اشکالی از جلبکها هستند که در دریا رشد کرده و منبع غذایی برخی از موجودات زنده اقیانوسها هستند. این جلبکها دارای رنگهای مختلف از قرمز و سبز تا قهوهای و سیاه هستند. جلبک دریایی در امتداد سواحل صخرهای در سراسر جهان رشد میکند، اما بیشتر در کشورهای آسیایی مانند ژاپن، کره و چین مصرف میشود. جلبک دریایی کاربردهای بسیار متنوعی دارد و میتواند در بسیاری از غذاها، از جمله سوشی، سوپ، خورشت، سالاد، مکملها و اسموتی ها استفاده شود.
مقدمه : در این مقاله میخوایم شما را با 7 مزیت علمی و اثبات شده جلبک دریایی آشنا کنیم؛ با ما همراه شوید.
جلبک دریایی حاوی ید و تیروزین است که باعث بهبود عملکرد تیروئید میشود
غده تیروئید هورمونهایی را برای کمک به کنترل رشد، تولید انرژی، تولید مثل و ترمیم سلولهای آسیب دیده در بدن ترشح میکند. این غده برای تولید هورمونها به ید متکی است و بدون ید کافی، ممکن است با گذشت زمان علائمی مانند تغییر وزن، خستگی یا تورم گردن ایجاد شود. مصرف رژیم غذایی توصیه شده جلبک دریایی توانایی منحصر به فردی برای جذب مقادیر متمرکز ید از اقیانوس دارد. مقدار مجاز مصرف ید 150 میکروگرم در روز است. محتوای ید جلبک نیز بسته به نوع، محل رشد و نحوه فراوری آن بسیار متغیر است. در واقع، یک ورقه خشک شده جلبک دریایی میتواند حاوی 11 تا 1989 درصد RDI باشد .
در ادامه، میانگین محتوای ید سه جلبک دریایی خشک مختلف آمده است.
نوری: 37 میکروگرم در گرم 25% (RID)
واکامه: 139 میکروگرم در گرم (93٪ RDI)
کمبو: 2523 میکروگرم در گرم (1682٪ RDI)
به علاوه، جلبک دریایی حاوی اسیدآمینهای به نام تیروزین است که در کنار ید برای ساخت دو هورمون کلیدی استفاده شده و به غده تیروئید کمک میکند تا کار خود را به درستی انجام دهد.
جلبک دریایی منبع خوب ویتامینها و مواد معدنی است
جلبک دریایی حاوی طیف گستردهای از ویتامینها و موادمعدنی از جمله ید، آهن و کلسیم است. برخی از انواع جلبکها از جمله جلبک اسپیرولینا نیز حاوی مقادیر بالایی ویتامین B12 و امگا 3 هستند. استفاده از جلبک دریایی به عنوان چاشنی یک یا دو بار در هفته میتواند راهی آسان برای افزودن مواد مغذی بیشتر به رژیم غذایی شما باشد. پروتئین موجود در برخی از جلبکهای دریایی، مانند اسپیرولینا و کلرلا، حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری است. این بدان معنی است که این ماده میتواند به شما کمک کند تا طیف کاملی از اسیدهای آمینه را دریافت کنید.
جلبک دریایی حاوی انواع آنتی اکسیدانها است
آنتی اکسیدانها میتوانند جلوی عمل رادیکالهای آزاد و در نتیجه آسیب به سلولها را بگیرند. علاوه بر این، تولید بیش از حد رادیکالهای آزاد به عنوان عامل زمینهای بیماریهایی مانند بیماری قلبی و دیابت هستند.
جلبک دریایی علاوه بر داشتن ویتامینهای آنتیاکسیدان A، C و E، دارای طیف گستردهای از ترکیبات گیاهی مفید از جمله فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها میباشد که از سلولهای بدن در برابر آسیب رادیکالهای آزاد محافظت میکنند.
جلبک دریایی حاوی فیبر و پلی ساکاریدهایی است که میتوانند از سلامت روده محافظت کنند
تخمین زده میشود که تعداد سلولهای باکتری در بدن بیش از سلولهای انسانی است. عدم تعادل در تعداد باکتریهای خوب و بد روده میتواند منجر به بیماری شود. حدود 25 تا 75 درصد از وزن خشک جلبکهای دریایی را فیبر تشکیل دهد که به بهبود سلامت روده کمک میکند. این مقدار بیشتر از محتوای فیبر اکثر میوهها و سبزیجات است. فیبر در بدن انسان مصرف نمیشود و در عوض به عنوان منبع غذایی باکتریهای روده بزرگ استفاده میشود. به علاوه، قندهای خاصی تحت عنوان پلی ساکاریدهای سولفاته در جلبکهای دریایی به نام یافت میشوند که رشد باکتریهای خوب روده را افزایش میدهند. این پلی ساکاریدها تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFA) را نیز افزایش داده و بدین ترتیب، از سلولهای پوششی روده حمایت میکنند.
جلبک دریایی با کاهش اشتها به کاهش وزن کمک میکند : جلبک دریایی حاوی مقادیر بالای فیبر است که با کند کردن تخلیه معده، کمک میکند که فرد برای مدت طولانیتری احساس سیری کند و بدین ترتیب گرسنگی را به تاخیر میاندازد. جلبک دریایی دارای اثرات ضدچاقی نیز میباشد. چندین مطالعه حیوانی نشان میدهد که ماده ای در جلبک دریایی به نام فوکوگزانتین وجود دارد که میتواند به کاهش وزن کمک کند. در مطالعهای دیگر، موشهایی که فوکوگزانتین مصرف کردند وزن کم کردند، اما موشهایی که رژیم غذایی معمول (شاهد) را مصرف کردند، کاهش وزنی نداشتند. نتایج نشان داد که فوکوگزانتین بیان پروتئین متابولیزه کننده چربی را در موشها افزایش داد.سایر مطالعات حیوانی نتایج مشابهی را نشان دادهاند. به عنوان مثال، فوکوگزانتین به طور قابل توجهی سطح قند خون را در موش ها کاهش داده و به کاهش وزن کمک میکند. اگرچه نتایج در مطالعات حیوانی بسیار امیدبخش به نظر میرسد، اما باید مطالعات انسانی هم برای تأیید این یافتهها انجام شود.
جلبک دریایی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد : در یک مطالعه هشت هفتهای، به موشهای صحرایی با کلسترول بالا، رژیم غذایی پرچرب همراه با 10 درصد جلبک دریایی خشک شده داده شد و نتایج نشان داد که موشها 40 درصد کلسترول کل، 36 درصد LDL و 31 درصد تری گلیسیرید پایینتری داشتند. لذا جلبک دریایی از جمله جلبک اسپیرولینا باعث کاهش کلسترول، فشار خون و خطر لخته شدن خون میشود.
جلبک دریایی با بهبود سطح قند خون به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک میکند : دیابت یک مشکل عمده سلامتی در سطح جهان است و زمانی اتفاق میافتد که بدن نتواند در طول زمان سطح قند خون خود را متعادل کند. انتظار میرود تا سال 2040، 642 میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت نوع 1 یا 2 مبتلا شوند. جالب اینجاست که جلبک دریایی به یک مرکز تحقیقاتی برای کشف راههای جدید درمان دیابت تبدیل شده است. یک مطالعه هشت هفتهای بر روی 60 ژاپنی نشان داد که ماده ای به نام فوکوگزانتین در جلبک دریایی قهوهای میتواند به کنترل قند خون کمک کند. شرکت کنندگان یک روغن محلی جلبک دریایی دریافت کردند که حاوی 0، 1، یا 2 میلیگرم فوکوگزانتین بود. نتایج نشان داد، سطح قند خون افرادی که 2 میلیگرم فوکوگزانتین دریافت کرده بودند، در مقایسه با گروهی که 0 میلیگرم دریافت کرده بودند، بهبود یافته بود.
سخن پایانی
جلبک دریایی به طور فزاینده ای یک ماده محبوب در سراسر جهان است. این جلبک بهترین منبع ید است که از غده تیروئید محافظت میکند. همچنین حاوی ویتامینها و مواد معدنی دیگری مانند ویتامین K، ویتامینهای B، روی و آهن، و همچنین آنتیاکسیدانهایی است که به محافظت از سلولها در برابر آسیب کمک میکند. جلبک اسپیرولینا یکی از بهترین انواع جلبکهای دریایی است که به دلیل داشتن مواد مغذی فوق العاده زیاد و خاصیت درمانگری شگفت انگیز، توسط سازمان بهداشت جهانی سوپرفود (ابَرغذا) نام گرفته و توسط سازمان فضانوردی آمریکا (ناسا) به عنوان غذای فضانوردان انتخاب شده است. لذا مصرف آن شدیدا توصیه میشود.
جهت خرید جلبک اسپیرولینا و محصولات آن پیشنهاد میکنیم به فروشگاه جلبک اسپیرولینا گلد اسپیر به نشانی : https://goldspir.com/shop مراجعه نمایید.
انتهای پیام/ ر
انتهای پیام/