هدیه کریسمس آمریکاییها گلوله خواهد بود؟ / هاشم الکندی: مقاومت منتظر پایان ضربالاجل خروج آمریکاست
گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، با وجود انجام چندین دور مذاکره راهبردی میان بغداد و واشنگتن برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در عراق به دلیل پایان نبرد با داعش و نیز تصویب طرح اخراج همه نظامیان خارجی از خاک عراق در مجلس این کشور، آمریکا همچنان با نقض این مصوبه در خاک عراق حضور دارد. نشریه نیوزویک چاپ آمریکا در گزارشی درباره حضور نظامیان آمریکایی در عراق و موضوع خروج آنها از این کشور نوشت: نیروهای مقاومت عراق این آمادگی را دارند که برای اخراج آمریکایی از کشورشان به استفاده از زور متوسل شوند؛ کما اینکه خاک عراق در ۳۰ سال گذشته صحنه تقابل نیروهای مقاومت با آمریکا بوده است. با وجود این، در حال حاضر آمریکا اقدام مشخصی انجام نداده است که نشاندهنده برنامه این کشور برای خروج نیروهایش از عراق باشد.
مقامهای آمریکایی اظهارات ضدونقیضی مطرح میکنند و درحالیکه برخی از گفتوگوی جدی با مقامهای عراق برای خروج نیروها از خاک این کشور سخن میگویند، برخی دیگر از مقامها مانند کنت مککنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) میگوید که کشورش شمار نیروهای خود در عراق را کاهش نخواهد داد. لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا و جمعه عناد، همتای عراقیاش نیز روز گذشته (یکشنبه) در حاشیه کنفرانس بینالمللی گفتوگوی منامه به رایزنی درباره مرحله بعدی مأموریت نظامی آمریکا در عراق پرداختند و طرف آمریکایی تأکید کرد که مأموریت نظامی ارتش این کشور در عراق تا پایان سال جاری میلادی پایان مییابد. در بیانیه رسمی پنتاگون آمده است: آمریکا به تعهدات خود در گفتوگوی راهبردی عراق-آمریکا در ژوئیه سال جاری پایبند خواهد بود و هیچ نیروی آمریکایی با نقش رزمی در عراق باقی نخواهد ماند.
مقاومت عراق سر اشغالگران را نشانه خواهد گرفت
سعد الکعبی، تحلیلگر عراقی با دروغ خواندن ادعای آمریکا درباره خروج از عراق در پایان سال جاری میلادی، از تجهیز پایگاهها و سفارت این کشور در عراق به سامانههای پدافندی بیشتر خبر داد. همچنین کمیته هماهنگی گروههای مقاومت عراق در آستانه سال جدید میلادی، اعلام کرد نشانهای دال بر خروج نیروهای اشغالگر آمریکا از خاک عراق مشاهده نکرده است. در بیانیه این کمیته آمده است: از نزدیک میزان تعهد به مفاد گفتوگوی راهبردی که ما به جدیت اشغالگران و تعهداتشان بهعنوان یکی از طرفهای آن اعتماد نداشتیم، زیر نظر داریم. با خود عهد بستیم به مذاکرهکنندگان عراقی برای بیرون راندن اشغالگران آمریکایی از خاک پاکمان با استفاده از شیوههای دیپلماتیک زمان دهیم؛ اما تا این لحظه هیچ نشانهای دال بر خروج ندیدهایم.
مقابله با آمریکا و اسرائیل در منطقه فقط بُعد نظامی ندارد بلکه از ابعاد فکری، فرهنگی و حتی علمی میتوان آمریکا و تفکر استکباری را از منطقه بیرون کرد
این بیانیه میافزاید: با آنکه تا پایان سال جاری میلادی ۴۲ روز بیشتر فاصله نداریم شاهد بودیم اشغالگران آمریکایی گستاخ، تعداد نیروها و تجهیزاتشان در پایگاههای مستقر در عراق را افزایش دادهاند و حتی هماکنون اظهاراتی رسمی و نیمهرسمی درباره قصد عدم خروج از کشور میشنویم؛ آن هم به بهانه درخواست بغداد.
بیشتر بخوانید:
پنتاگون: تا پایان سال ۲۰۲۱ از عراق میرویم
پایان دوران آمریکا خیلی زودتر از موعد فرا رسید/ نابودی هژمونی ایالاتمتحده بهوسیله مشکلات داخلی
گروههای مقاومت عراق همچنین با تأکید بر اینکه برخی بهتازگی اظهاراتی درباره سلاح مقاومت مطرح کردهاند، اعلام کرد: از سلاح مقاومت پس از پایان مهلت دادهشده برای تکهتکه کردن اشغالگران استفاده خواهد شد. استفاده از سلاح علیه اشغالگران مشروع است و سر اشغالگران را نشانه خواهد گرفت.
پس از بیانیه کمیته هماهنگی گروههای مقاومت عراق، سخنگوی گروه مقاومت «گردانهای سیدالشهدا» تأکید کرد که در صورت خارج نشدن آمریکا از خاک عراق در مدتزمان تعیینشده، جنگ آتی علیه این کشور علنی و شدید خواهد بود.
به مزدوران در سفارت آمریکا در بغداد بها داده میشود
شیخ یوسف الناصری، رئیس مجلس ملی ادیان عراق در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا، درباره اخراج اشغالگران آمریکایی از منطقه گفت: روند اخراج کل نیروهای خارجی بهویژه اشغالگران آمریکایی از منطقه مدتهاست آغاز شده و ادامه این روند نیازمند همبستگی و وحدت میان همه کشورهای اسلامی و مقابله با استعمار و اشغالگری نیروهای بیگانه است. اگر میخواهیم منطقه ثبات داشته باشد، اگر میخواهیم آمریکا به اشغالگری خود پایان دهد و اگر میخواهیم اشغالگران صهیونیست به تجاوزشان به خاک سوریه و لبنان پایان دهند، تنها یک راه دارد و آن این است که همگی، یعنی همه کشورهای اسلامی مقابل خوی استعمار و استکبار بایستند.
وی افزود: مگر نمیبینیم اشغالگران خون ملتهای منطقه را میمکند و اموالشان را غارت میکنند، سیاست به گرسنگی کشاندن مردم منطقه را دنبال میکنند تا پروژه نفوذشان تکمیل شود.
این مقام عراقی عنوان کرد: مقابله با آمریکا و اسرائیل در منطقه فقط بُعد نظامی ندارد بلکه از ابعاد فکری، فرهنگی و حتی علمی میتوان آمریکا و تفکر استکباری را از منطقه بیرون کرد. شکست دادن سیاست تجویع (به گرسنگی کشاندن مردم) تنها با اتحاد اقتصادی قدرتهای منطقه میسر است و اگر چنین تحولی رخ داد، میتوان امیدوار بود بهزودی شاهد اخراج نیروهای خارجی از منطقه باشیم.
ناصری گفت: اوضاع افغانستان را ببینید که دیگر تفاوتی با عراق و سوریه ندارد و ناامن شده است. این تجربه شوم اعتماد به غرب و استعمار جهانی است. با وجود این معتقدم افغانها نیز همچون مردم عراق و سوریه و کل منطقه راه امنیت سازی و اخراج نیروهای خارجی را پیدا میکنند و میتوانند به وحدت دست یابند.
وی عنوان کرد: در عراق نیاز به قدرتی که بتواند از نظر سیاسی استقلال و حق حاکمیت بغداد را بازگرداند حس میشود. دولت باید بتواند مصوبه مجلس عراق را در زمینه اخراج نیروهای خارجی پیادهسازی کند ولی متأسفانه شاهدیم به مزدوران آمریکا در سفارت این کشور در بغداد بها داده میشود. علاوه بر این مداخلههای دیگر سفارتخانهها همچون عربستان و امارات باعث شده است نابسامانی در عراق شدت بگیرد. آنها از سوی دشمن صهیونیستی تأمین مالی میشوند تا در کشور ناامنی به وجود آورند و بحرانسازی کنند.
بیشتر بخوانید:
آمریکا میخواهد بیثباتی در عراق پابرجا باشد
هاشم الکندی، رئیس مجموعه النباء عراق نیز معتقد است، مقاومت در انتظار پایان ضربالاجل تعیینشده برای خروج آمریکاییها از عراق است. وی در گفتوگو با خبرنگار آنا عنوان کرد: اشغالگران آمریکایی تاکنون در عراق تخلفات زیادی داشتهاند و بهتازگی تحرکات مشکوکی انجام میدهند؛ آنها به کمک ابزارهای داخلی خود در انتخابات پارلمانی عراق دستکاری کردند و کمیساریای عالی انتخابات در کشف این تحرکات مشکوک موفق عمل نکرد.
وی افزود: مقاومت اسلامی عراق تا پایان سال جاری به آمریکا فرصت داد تا خاک کشور را ترک کنند و با آغاز سال جدید میلادی حضور هیچ سرباز آمریکایی را در خاک عراق نمیپذیرد. آمریکا با اقدامات خلاف قانون خود نه به دولت عراق احترام میگذارد و نه به سایر دولتها؛ آنها حتی جرئت نکردند (با همه همه گزارشها و دلایل) به دست داشتن در حمله به منزل مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق (در منطقه سبز بغداد و اطراف سفارت آمریکا) اعتراف کنند.
واشنگتن میخواهد نسل جدیدی از نیروهای دستنشاندهاش در عراق روی کار بیایند که مخالفتی با طرحهایش نداشته باشند
این کارشناس عراقی با بیان اینکه واشنگتن میخواهد نسل جدیدی از نیروهای دستنشاندهاش در عراق روی کار بیایند که مخالفتی با طرحهایش نداشته باشند، گفت: مردم عراق آگاهتر از آن هستند که فریفته نقشههای آمریکا شوند.
به گزارش آنا، تحلیلگران بر این باورند که گزارشها و تحلیلهای رسانههای آمریکایی در کنار رصد تحرکات آمریکا در عراق مانند ورود گسترده کاروانهای لجستیکی آمریکایی به خاک این کشور، صرف مبالغ هنگفت برای انجام عملیات توسعه ساختمانهای پایگاه هوایی عینالاسد واقع در غرب عراق، اظهارات برخی مقامهای عالیرتبه سیاسی و نظامی عراقی در زمینه نیاز به آمریکا برای مبارزه با تروریسم، نشان میدهد شاید صرفاً مأموریت نیروهای آمریکایی در عراق تغییر کند و این نیروها از کشور خارج نخواهند شد.
با وجود این، قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق که در نشستهای دور چهارم گفتوگوی راهبردی با آمریکا در واشنگتن حضور داشت، میگوید دولت عراق به طرف آمریکایی تأکید کرده است به نیروهای رزمی خارجی در خاکش نیاز ندارد و روز ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ طعم خاصی خواهد داشت. لذا انتظار میرود دستکم روند خروج یگانهای رزمی آمریکا از عراق هرچند بهصورت نمادین تا انتهای سال ۲۰۲۱، طبق وعدهای که بغداد میدهد، پایان یابد.
انتهای پیام/۴۰۳۳/پ
انتهای پیام/