دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 دی 1394 - 16:17
سخنگوی وزارت بهداشت خبر داد

افزایش بودجه‌های بهداشت و درمان با گشایش های مالی پس از برجام

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با گشایش های مالی دولت و ملت و رشد اقتصادی پس از اجرای برجام، بودجه های بخش بهداشت و درمان نیز بالا می رود، ضمن این که هزینه های واردات دارو و تجهیزات پزشکی نیز به طور نسبی کاهش می یابد.
کد خبر : 62242

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ایرج حریرچی در نشست سخنگوی وزارت بهداشت درباره گشایش‌های پس از برجام در حوزه سلامت، گفت: انتظار دولت این است که با گشایش‌های مالی دولت و ملت و رشد اقتصادی حدود 5 درصدی، تمام بخش‌های کشور از جمله بخش سلامت به علت افزایش تولید ناخالص ملی رشد می‌کند.


وی اضافه کرد: قیمت داروها و تجهیزات پزشکی خارجی که مستقیما متاثر از تحریم‌های بانکی بودند نیز به علت کاهش هزینه‌های بانکی که حداقل سه و نیم درصد قیمت تمام شده این اقلام بود، به طور نسبی کاهش می‌یابد.


سخنگوی وزارت بهداشت گفت: البته داروهایی که طی 6 ماه یا 9 ماه گذشته خریداری شده‌اند، مشمول این کاهش قیمت نسبی نخواهند بود ضمن اینکه با اقداماتی که طی دو سال گذشته انجام شده است، داروهای خارجی با حداقل قیمت وارد کشور می شوند و از این نظر قیمت داروهای وارداتی در ایران یک رفرنس و مرجع برای کشورهای مختلف است.


رشد 10 درصدی بودجه جاری وزارت بهداشت


حریرچی در پاسخ به سوالی درباره بودجه سال 95 نیز گفت: بودجه کشور شامل بخش‌های مختلفی مانند بودجه جاری، بودجه عمرانی و بودجه شرکت‌هاست که هر کدام از اینها تعریف خود را دارد اما به طور کلی آن بخش از بودجه وزارت بهداشت که از درآمد نفت و مالیات به دست می‌آید نسبت به سال گذشته 10درصد در سال 95 افزایش پیدا می‌کند.


وی اضافه کرد: بودجه 4 هزار و 800 میلیارد تومانی هدفمندی یارانه‌ها برای بخش سلامت حدود 4 درصد رشد خواهد داشت و اقدام مبارکی که دولت برای بخش سلامت در بودجه 95 دیده است، افزایش اعتبار بخش سلامت از یک درصد مالیات بر ارزش افزوده از 3 هزار میلیارد تومان در سال 94 به 4 هزار میلیارد تومان در سال 95 است که حدود هزار میلیارد تومان آن به عنوان یک منبع جدید به بخش سلامت اضافه می‌شود.


سخنگوی وزارت بهداشت گفت: سال گذشته از این اعتبار 3 هزار میلیارد تومانی، 2 هزار میلیارد تومان بودجه جاری و هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی بود که در سال 95 از اعتبار 4 هزار میلیارد تومانی؛ 3 هزار میلیارد تومان برای بخش عمرانی و هزار میلیارد تومانی برای بخش جاری اختصاص می یابد.
نگرانی وزارت بهداشت از رشد کم بودجه بیمه ها


سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: مهمترین نگرانی وزارت بهداشت در بودجه سال آینده رشد حدود 12 درصدی بودجه بیمه‌هاست (البته به جز تامین اجتماعی) که با توجه به عقب ماندگی هفت تا هشت ماهه پرداختی آنها به مراکز درمانی در سال جاری، می‌تواند در سال آینده نیز مشکل ساز شود.
عقب ماندگی هفت ماهه بیمه‌ها


وی گفت: بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دولتی به طور متوسط هر ماه بین هزار تا 1200 میلیارد تومان سند مالی به بیمه‌ها ارائه می‌کنند و اکنون حدود 5600 میلیارد تومان سند وصول شده پرداخت نشده به بیمه‌ها وجود دارد.


وی افزود: اسناد مالی پاییز و دی هنوز به بیمه‌ها ارائه نشده است و در مجموع امسال حدود 8500 میلیارد تومان در مراکز درمانی دولتی خدمات به مردم ارائه شده است که بیمه‌ها باید بپردازند در حالی که تاکنون فقط حدود 1800 میلیارد تومان از هزینه‌های سال 94 را پرداخت کرده‌اند.


حریرچی درباره وصول بودجه‌های مصوب وزارت بهداشت در سال جاری نیز گفت: با توجه به کاهش فروش نفت به یک چهارم، دولت در پرداخت بودجه‌های وزارت بهداشت عملکرد مناسبی داشته است به عنوان مثال بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی تا آذر امسال تخصیص حدود100درصدی داشته است.


وی افزود: البته در برخی ردیف‌ها پرداخت‌ها عقب تر و حدود 85 درصد است و بیشترین عقب ماندگی در مورد اعتبار 10درصد ناشی از هدفمندی یارانه‌ها است که از حدود 4800 میلیارد تومان آن حدود شش درصد تخصیص یافته است.


قائم مقام وزیر بهداشت گفت: این اعتبار در واقع بودجه اجرای طرح تحول سلامت است که تلاش کردیم با جایگزین کردن اعتبار از منابع دیگر خللی در ارائه خدمات طرح تحول سلامت به مردم به وجود نیاید.


وی اضافه کرد: اجرای کامل تعهدات طرح تحول سلامت و کاهش پرداخت از جیب مردم خط قرمز وزارت بهداشت است و به هیچ عنوان اجازه عقبگرد از این دستاوردها را نمی‌دهیم.


حریرجی بار دیگر با اشاره به دستاوردهای پس از برجام گفت: مهمترین دستاورد این اقدام بزرگ ایجاد روحیه امید و نشاط در بین مردم است و معتقدیم با بهبود شرایط اقتصادی دولت و ملت، بخش سلامت نیز تقویت می‌شود البته نباید انتظار ارزان شدن خدمات را داشته باشیم بلکه مهم کاهش سهم پرداخت از جیب مردم است که با جدیت با حمایت دولت دنبال می‌شود.
پاسخ وزارت بهداشت به اعتراض رادیولوژیست‌ها


وی در پاسخ به پرسشی درباره تجمع رادیولوژیست‌ها مقابل وزارت بهداشت گفت: برای شکایت به هر موضوعی مراکز و مراجع مختلفی از جمله دیوان عدالت اداری وجود دارد و تجمع مقابل وزارت بهداشت روش مناسبی برای مطرح کردن اعتراض نیست زیرا قرار نیست جلوی وزارت بهداشت محل تصمیم گیری مسئولان باشد.


حریرچی افزود: بخشنامه وزارت بهداشت مبنی بر این است که حدود 65 نفر از پرینالولوژیست‌ها برای تشخیص ناهنجاری‌های جنین می‌توانند علاوه بر رادیولوژیست‌ها خدمات سونوگرافی و تصویربرداری را انجام دهند و هزینه این خدمات را هم دریافت کنند و رادیولوژیست‌ها بیشتر به ارائه خدمات تخصصی تر و پیچیده تر بپردازند.


وی گفت: وزارت بهداشت به این متخصصان اجازه فعالیت در حوزه تصویربرداری و سونوگرافی را داده است و فعالیت این تعداد پریناتولوژیست که دوره لازم را دیده‌اند قانونی است بناراین تجمع چند صد نفر رادیولوژیست مقابل وزارت بهداشت که قانونی نیست.


سخنگوی وزارت بهداشت افزود: هدف اصلی وزارت بهداشت این است که سلامت مردم تامین شود و نباید در توزیع مجوزها انتظار داشته باشیم انحصارگرایانه عمل شود، سیاست وزارت بهداشت منطبق با مصالح همه مردم و موازین علمی است و نمی‌توانیم منابع یک صنف را مبنای تصمیم گیری قرار دهیم.


حریرچی در پاسخ به پرسشی درباره اعتبارات رایگان شدن خدمات مصدومان ترافیکی نیز گفت: بودجه تصادفی‌ها کمبودی نداشت اما اگر بخواهیم حوادث غیر ترافیکی را نیز تحت پوشش خدمات رایگان ببریم باید منبع و اصول اخلاقی آن مشخص شود.
مرگ و میر آلودگی هوا،همچون گذشته


معاون کل وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا نیز توضیح داد: تعیین دقیق علت مرگ و نسبت دادن آن به آلودگی هوا کار پیچیده است و اما در کل میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا امسال از سال گذشته بیشتر نیست.
هزینه‌های کمرشکن دندانپزشکی برای مردم


حریرچی در ادامه به گسترش خدمات دندانپزشکی در بخش دولتی اشاره کرد و گفت: در کل حدود 25درصد هزینه‌های پرداخت از جیب مردم برای سلامت بابت هزینه‌های دندانپزشکی است که گاهی برای خانواده‌ها کمرشکن می‌شود.


وی افزود: وزارت بهداشت برای کنترل این هزینه‌ها دو اقدام می‌تواند انجام دهد، اول تقویت حوزه پیشگیری از بروز آسیب‌های دندانی که با ارائه خدمات پیشگیرانه مانند فیشورسیلنت و فلورایدتراپی برای همه دانش آموزان کشور شروع شده و دوم حمایت از هزینه‌های درمان مشکلات دندانی است.
گسترش خدمات دندانپزشکی در بخش دولتی


سخنگوی وزارت بهداشت گفت: برای کاهش هزینه‌های دندانپزشکی بسته‌های مختلفی به صورت چند لایه تعریف شده است که با خرید تعداد زیادی یونیت دندانپزشکی و تجهیز مراکز دولتی و فعال کردن مراکز موجود در ساعات عصر و نیز استفاده از ظرفیت دانشکده‌های دندانپزشکی و بیمارستان‌های دولتی، اقدامات بزرگی شروع شده است.


وی افزود: حدود 50 درصد این خدمات در بخش دولتی و با تعرفه دولتی و حدود 50 درصد نیز با خرید خدمات از بخش خصوصی و حمایت دولتی به صورت یارانه به مردم ارائه می‌‌شود.


حریرچی گفت: بسته‌های جدید خدمات درمانی نیز با حمایت بیمه‌های تکمیلی تعریف می‌شود.


قائم مقام وزیر بهداشت همچنین از تعیین تعرفه خدمات دندانپزشکی در شورای عالی بیمه در آینده نزدیک خبر داد.


حریرچی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره لغو مجوز واردات یک داروی آرژانتینی به کشور گفت: این ماجرا مربوط به فقط یک داروی بیماران خاص است که در داخل نیز به میزان کافی تولید با کیفیت آن را داریم، شرکتی در دوره گذشته مجوز واردات موقت و محدود این دارو را از وزارت بهداشت گرفته بود و تعهد داده بود که در یک بازه زمانی این دارو را در کشور تولید کند و اکنون که نتوانسته تولید کننده باشد مطابق تفاهمنامه و تعهدی که داشته، مجوز واردات آن نیز قطع شده است.


صدور دستور جمع آوری آمپول رانیتیدین با بسته بندی ھپارین


حریرچی گفت: دستور جمع آوری آمپول رانیتیدین که در بسته بندی در جعبه‌ھای آمپول ھپارین قرار گرفته بود ،صادر شده است.


وی افزود: لازم است گروه‌ھای بیمارستانی در استفاده از دارو دقت و نسبت به برگشت اقلام اشاره شده اقدام کنند، شرکت‌ھا نیز در اسرع وقت با مشتریان کالا تماس گرفته و نسبت به عودت و جمع آوری کالا اقدام لازم صورت پذیرد.


شایان ذکر است با توجه به بیمارستانی بودن این داروها و عدم توزیع در سطح داروخانه‌ها، دسترسی عمومی به این داروها وجود ندارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب