اروپا در آستانه موج چهارم کرونا قرار گرفت/ احیای مجدد قرنطینه
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، کشورهایی همچون اتریش یا جمهوری چک که در بهار ۲۰۲۰، موج اول شیوع ویروس کرونا را در مقایسه با کشورهایی مانند ایتالیا یا اسپانیا با شمار پایین مبتلایان و جانباختگان پشت سر گذاشتند، اکنون با گذشت بیش از یک سال مجبور شدهاند تا آزادی رفتوآمد و جابجاییها را محدود کنند. همچنین باید یادآور شد که نرخ واکسیناسیون کمتر از میانگین اتحادیه اروپا، ویژگی مشترک این دو کشور است.
به نوشته افه، پس از ماهها رویکرد منفعل در برابر سطح پایین حدود ۶۵ درصدی ایمنسازی علیه کووید-۱۹ در اتریش که دولت این کشور نیز آن را شرمآور توصیف کرد، مقامات اتریشی به مدت دو هفته، فشار بر افرادی که تمایلی به دریافت واکسن ندارند را افزایش دادهاند.
ممنوعیت ورود افراد واکسینه نشده به مراکز خرید و سرگرمی و رستورانها علاوه بر قرنطینه اجباری که از دوشنبه گذشته به اجرا درآمده است، تدابیر سختگیرانه اتریش در مقابل گروههای مخالف واکسینه شدن است.
افراد واکسینه نشده درصورتیکه محدودیتها را رعایت نکنند تا یک هزار و ۴۵۰ یورو جریمه میشوند.
از زمان اعمال محدودیتها در اتریش، تعداد دُزهای نخست تزریق شده ۳.۴ درصد افزایش داشته که نسبت به دو هفته قبل دو برابر شده است.
هرچند شمار افراد دریافتکننده واکسن در اتریش افزایشیافته است اما برنهارد کیتِل جامعهشناس و استاد دانشگاه وین معتقد است بهرغم استدلالها و تلاش برای اقناع شهروندان به دریافت واکسن، همچنان ۳۰ درصد از افراد بر موضع خود در انکار واکسن باقی خواهند ماند.
به گفته این کارشناس و بر اساس ارزیابیهای تیمی از دانشمندان که چگونگی واکنش جامعه اتریش به همهگیری را مورد تجزیهوتحلیل قرار دادهاند، اعمال قرنطینه حتی موضع ضد واکسنهای افراطی را تقویت کرده است.
به نوشته روزنامه ال پائیس، الکساندر شالنبرگ صدراعظم اتریش از قرنطینه سراسری این کشور از روز دوشنبه خبر داد. این چهارمین قرنطینه برای اتریشیها از آغاز شیوع همهگیری کرونا است.
همچنین دولت در روزهای آینده قانونی را تصویب خواهد کرد که بهموجب آن، واکسیناسیون از فوریه آینده اجباری خواهد شد.
شالنبرگ تأکید کرد: تصمیم دشواری است اما وضعیت جدی است و واکسیناسیون تنها راه خروج از این دور باطل است.
در سایر مناطق اروپای مرکزی، جمهوری چک از دوشنبه آینده فقط به افرادی که واکسینه شدهاند و یا از بیماری بهبود یافتهاند اجازه دسترسی به رستورانها یا شرکت در جلسات کاری را میدهد. همچنین همه شرکتها را مجاب کردهاند تا برای کارمندان خود آزمایش تشخیص کرونا انجام دهند.
در اسلواکی، دولت پا را فراتر گذاشته و کارمندانی را که واکسینه نشدهاند یا مبتلا به این بیماری شدهاند، مجبور کرده است بدون دستمزد به مرخصی بپردازند یا در صورت اجازه شرکت، از خانه کار کنند.
دولت اسلوواکی روز پنجشنبه اعلام کرد که از دوشنبه آینده، ۲۲ نوامبر (یکم آذر) همه کسانی که واکسینه نشدهاند یا بر این بیماری غلبه نکردهاند، تحت قرنطینه اجباری قرار خواهند گرفت و بهطور موقت از دسترسی به مکانهای عمومی مگر مراکز ارائهدهنده خدمات ضروری منع میشوند.
در مجارستان، دولت اعلام کرده است که بهزودی همه کارکنان دولتی مجبور به واکسینه شدن خواهند بود. همچنین کالج پزشکان مجارستان خواسته است کسانی که گواهی کووید ندارند از ورود به رستورانها یا سینماها منع شوند.
شیوع کرونا در آلمان نیز در حالی روز گذشته برای دوازدهمین روز پیاپی رکورد زد که رقم ۶۵ هزار و ۳۷۱ مورد ابتلا در شبانهروز گذشته (پنجشنبه تا جمعه) در این کشور به ثبت رسید.
مقامهای ایالتی آلمان برای محافظت از افراد آسیبپذیر به این نتیجه رسیدند که واکسیناسیون را برای کارکنان بخش مراقبتهای بهداشتی و خانههای سالمندان اجباری اعلام کنند.
همچنین افراد واکسینه نشده از ورود به فضاهای عمومی خاص در مناطقی با شاخص میزان بستری شدن بیش از سه بیمار در هر ۱۰۰ هزار نفر طی هفت روز گذشته، منع خواهند شد.
درحالیکه اوجگیری شیوع کرونا، اروپا را به کانون همهگیری در جهان تبدیل کرده و بهویژه کشورهای اروپای مرکزی را به سمت اعمال قرنطینه سوق داده است اما امانوئل مکرون رئیسجمهوری فرانسه با تأکید بر استفاده از گواهی کووید برای جلوگیری از شیوع ویروس اعلام کرد این کشور نیازی به تبعیت از سایر کشورها در اعمال محدودیتها برای افراد واکسینه شده ندارد.
سازمان جهانی بهداشت بهتازگی اعلام کرد مرگومیر ناشی از بیماری همهگیر کووید-۱۹ در اروپا طی هفته گذشته پنج درصد افزایشیافته و اروپا تنها منطقه در جهان است که مرگومیر ناشی از کووید-۱۹ در آن افزایشیافته است.
شمار مبتلایان جهانی بیماری کووید-۱۹ در حالی از ایستگاه ۲۵۶ میلیون و ۴۷۸ هزار نفر عبور کرده است که بیش از ۶۹ میلیون و ۶۴۴ هزار مورد آن از قاره سبز گزارششده است.
همچنین تا امروز ۱۹ نوامبر (۲۸ آبان ماه) از مجموع بیش از پنج میلیون و ۱۵۰ هزار نفری که در جهان، جان خود را در اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست دادهاند، بیش از یکمیلیون و ۳۷۲ هزار مورد آن در کشورهای اروپایی ثبتشده است.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/